Sediul SEAP, executat silit pentru neplata unor drepturi salariale din trecut

Nu Rata

Un grup de fosti salariati ai Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI) a castigat un proces lung cu angajatorul, dupa concediere, cuantumul sumelor pretinse si neachitate fiind determinata prin expertiza judiciara la 6.627.855 lei, noteaza BizLawyer, portalul avocaturii de business.

Plata a fost stabilita, in solidar, in sarcina paratilor MCSI, Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI) si Centrul National „Romania Digitala” (CNRD), ultimele doua institutii aflandu-se sub coordonarea Ministerului Comunicatiilor.

Cladirea din strada Italiana, nr 22, in care functioneaza Sistemul Electronic de Achizitii Publice va fi scoasa la licitatie de BEJ ”somaldoc Paula Daniela”, acelasi executor judecatoresc care l-a evacuat pe Corneliu Vadim Tudor din sediul PRM, la inceputul anului trecut. Potrivit portalului instantelor de judecata, fostii salariati au fost asistati in demersul juridic de firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii.

Procesul a ajuns la final, iar cladirea va fi executata in mandatul guvernarii PSD, desi actiunea a fost pornita in 2009, cand la Palatul Victoria abia se instalase guvernul Boc 1, in componenta Executivului de la acea vreme intrand si membri ai PSD si PC. Fostii angajati au castigat procesele „pe banda”

ASSI a fost desfiintata in urma cu trei ani, prin dispozitiile Legii nr. 329/2009, atributiile sale fiind preluate de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI). Ca urmare a desfiintarii ASSI, toti salariatii au fost disponibilizati printr-o procedura de concediere colectiva, conform dispozitilor art. 65 din Codul Muncii.

Intrucat au fost concediati fara a primi drepturile stabilite de legislatia in vigoare la acea data, fostii salariati ai ASSI s-au adresat justitiei si au castigat, de-a lungul timpului, toate procesele. In urma cu doi ani, prin sentinta civila nr. 9230 pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia a VIII-A Conflicte de munca si asigurari sociale, in dosarul nr. 1358/3/2010, au fost recunoscute pretentiile fostilor angajati.

Ulterior, prin sentinta civila nr. 3103/30.03.2011, Tribunalul Bucuresti (Sectia a VIII-A Conflicte de munca si asigurari sociale) a admis cererea de completare a dispozitivului hotararii, in sensul actualizarii cu indicele de inflatie pana la momentul platii lor efective a sumelor stabilite prin expertiza omologata de instanta.

Dat fiind faptul ca, in litigiile de munca, hotararea definitiva (de prima instanta) este executorie, toti reclamantii – fostii salariati – au notificat debitorul MCSI. Ministerul a fost somat prin executor judecatoresc sa includa in buget sumele acordate de instanta.

Prin adresa nr. 354/26.01.2011, debitorul MCSI s-a obligat sa respecte dispozitiile legale in materie, care il obligau sa includa in bugetul sau pe anul 2011 aceste compensatii acordate de catre instanta de judecata. Insa fostii angajati nu si-au primit restantele salariale.

In aceste conditii, intrucat MCSI nu a facut demersurile pentru a-si indeplini obligatia de plata in termenul legal de 6 luni, s-a procedat la executarea silita prin poprirea acestui debitor.

Somaldoc Paula Daniela, ”nasa” lui Vadim, a preluat dosarul

Astfel, pe 13 iunie, anul trecut, 56 de fosti salariati au pus in executare a sentinta civila nr. 9230/09.12.2010 pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia a VIII-A Conflicte de munca si asigurari sociale, constituindu-se astfel dosarul nr. 269/2011 al Biroului Executorului Judecatoresc (B.E.J.) ”Somaldoc Paula Daniela”.

Numele executorului este cunoscut publicului larg dupa scandalul facut de Corneliu Vadim Tudor, in ianuarie 2011, cand BEJ Somaldoc Paula Daniela l-a evacuat din sediul central al PRM, situat in strada Emile Zola din Bucuresti, revendicat de Nicolae Caranfil.

Recursurile declarate de debitorii MCSI, CNRD si CNMSI in dosarul nr. 1358/3/2010 al Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a civila si pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, au fost respinse, toate hotararile anterioare mai sus-mentionate ramanand irevocabile.

Recente