PSD a cerut eliminarea avizului Ministerului Proiectelor Europene din PNRR / Victor Negrescu: Se transforma intr-un super-minister

Nu Rata

PSD a cerut joi, la intalnirea cu premierul Florin Citu, eliminarea avizului de la Ministerul Fondurilor Europene pentru proiectele introduse in Planul National de Redresare si Rezilienta. Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu sustine ca avizul complica aplicarea reformelor si proiectelor din PNRR pentru primarii dar si pentru ministere.

„Am solicitat eliminarea ‘criteriului politic’ din ordonanta de urgenta care reglementeaza Planul National de Redresare si Rezilienta (…) Mai exact, in recenta modificare adusa OUG-ului care seteaza PNRR a aparut avizul obligatoriu al Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene pe toate proiectele din plan. Fara criterii, fara proceduri, fara transparenta. In speta, o primarie sau un minister ar trebui sa se roage de cei de la MIPE pentru un aviz pentru a incepe reformele si proiectele. MIPE se transforma intr-un super-minister iar partidul aflat la guvernare, in proprietarul PNRR. Nu este un atac la ministru, este doar una din zecile de propuneri coerente facute ieri menite sa ajute Romania pentru ca planul sa nu fie respins de Comisie”, sustine Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD sustine ca partidul sau este de acord cu raportarea si informarea privind proiectele din PNRR, dar ca acesta trebuie descentralizat. Victor Negrescu mai spune ca Guvernul ar fi acceptat propunerea de eliminare a avizului.

Presedintele PSD Marcel Ciolacu alaturi de prim-vicepresedintele Sorin Grindeanu si de reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor s-a intalnit joi cu premierul Florin Citu, ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea si vicepremierii Dan Barna si Kelemen Hunor pe tema PNRR.

La intalnirea dintre premierul Florin Citu si seful PSD Marcel Ciolacu pe tema PNRR s-a lasat cu critici si ironii, de ambele parti. Marcel Ciolacu a iesit primul dupa discutii, acuzand faptul ca discutia nu a fost aplicata, ca nu a avut acces la detalii, dar si ca PNRR nu are o coerenta si o viziune clara. Ulterior, premierul a iesit la declaratii, raspunzand cu ironie la criticile PSD.

Recente