Tomorrowland incearca sa opreasca lovitura pandemiei cu a treia editie digitala

Nu Rata

Tomorrowland a fost anulat pentru al doilea an consecutiv, iar organizatorii sai incearca sa-si revina din „lovitura financiara grea” cu celebrarea celui de-al treilea festival in format virtual, intalnire pe care o asteapta cu prudenta si cu obiectivele puse pe 2022.

„Este putin mai dificil sa promovezi o versiune digitala atunci cand multe tari vecine, precum si in Statele Unite, deschid cluburi si organizeaza festivaluri si concerte”, a declarat pentru Efe Debby Wilmsen, purtatorul de cuvant al marelui eveniment de muzica electronica.

In ciuda esecului, Wilmsen a asigurat ca vanzarile de bilete pentru Tomorrowland Around the World, care are loc pe 16 si 17 iulie, „merg bine”, mai ales de la fanii vorbitori de limba germana.

Cea de-a treia editie digitala va avea un afis exclusiv european si, printre randurile sale, se remarca spaniolul Danny Avila, care a calatorit la Bruxelles in luna mai trecuta pentru a-si inregistra interpretarea intr-un mare studio de chroma key.

Urcat pe scena virtuala Elixir, „deejay-ul” madrilen va prezenta piese noi, falsificate in timpul pandemiei, cu un stil „roman” cu care fanii sai „nu sunt obisnuiti”.

Telespectatorii vor vedea vedete precum Armin van Buuren, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Tale of Us, Adam Beyer, Afrojack sau Alan Walker, printre altii, defiland prin dispozitivele lor in aceasta a treia editie, un maraton de dans de 35 de ore.

In timpul inregistrarii in studio, echipa a fost plina de optimism cu privire la posibilitatea de a reexperimenta festivalul electronic live in 2021: planul de vaccinare belgian a derulat fara probleme, iar serviciile cruciale au dat voie pentru celebrarea acestuia.

Datorita faptului ca numarul infectiilor cu coronavirus a continuat sa scada, guvernul federal a acceptat posibilitatea de a organiza evenimente majore in Belgia, inclusiv Tomorrowland, incepand din a doua jumatate a lunii august, atata timp cat aceasta tendinta a continuat.

Surpriza a venit cu refuzul rasunator al primarilor din Boom si Rumst, din zona flamanda a tarii, de a sarbatori festivalul, decizie care i-a surprins pe organizatori, avand in vedere protocolul de sanatate strict pe care planuiau sa-l urmeze.

Pana saptamana trecuta, echipa Tomorrowland s-a bazat pe „dialog constructiv” cu autoritatile belgiene, convinse ca va putea organiza „un festival in conditii de siguranta”, se deplangea intr-un comunicat.

„Avand in vedere cooperarea noastra de lunga durata cu municipalitatile, nu vrem sa intram intr-o batalie juridica si nu vrem sa facem recurs la Consiliul de Stat decizia primarilor”, a adaugat el.

Astfel, editia de vara din 2021 s-a inchis si s-a alaturat celorlalte trei — Tomorrowland Winter 2020, Tomorrowland Belgium 2020, Tomorrowland Winter 2021 — nici care nu au putut fi sarbatorite.

ANULAT PENTRU A PATRA Oara

Pierderile economice pe care festivalul le-a tarat de la inceputul pandemiei reprezinta 90% din veniturile sale, o alta „lovitura financiara grea”, potrivit purtatorului de cuvant, pentru producatorii care si-au luat ramas bun de la „circa 50 de milioane de euro” pentru al doilea an consecutiv.

Recul afecteaza si furnizorii, freelanceri, artistii si asociatiile implicate care contribuie la Tomorrowland, care implica si sectorul belgian de calatorii si ospitalitate, deoarece „mai mult de 80%” din capacitatea hotelului din Bruxelles si Anvers este folosita de vizitatori si echipe pentru doua persoane.

„Ne vom recupera. Vor fi vremuri grele, dar ramanem pozitivi si asteptam cu nerabdare festivalul digital.

Pana la revenirea la normalitate, terenul de reproducere incepe deja sa fie pregatit pentru editia din martie si vara 2022 in Parcul National De Schorre (Anvers), un „loc magic” in care organizatorii si-au propus sa investeasca in urmatorii ani.

Recente