Piscine pentru a va bucura la orice ora

Nu Rata

Piscinele  sunt punctul central al verii. Centru de distractie, atractivitatea sa proaspata trebuie sa fie, inainte de toate, confortabila. Aceste piscine, fiecare cu propriul stil, sunt irezistibile.

1 .Umbre in piscina

Mediul piscinei este la fel de important ca si designul sau dimensiunea piscinei. Crearea unor medii placute pentru utilizarea si bucuria intregii familii inseamna confort si bunastare. Ar trebui amenajate zone de odihna, la adapost de razele soarelui, care sa permita odihna, lectura sau chiar pranzuri cu dupa mesele placute.

Spatiu mic, dar bine amenajat si conceput ca zona de zi in aer liber. Piscina este atasata de unul dintre pereti, astfel incat zona de trecere sa fie mai larga si mai sigura. Cele doua camere chill out sunt protejate de soare cu o pergola mare si diverse perdele de plasa.

2 .Claritate maxima

Sticla este incorporata intre peretii varuiti ai unei curti. Decorul minimalist nu tulbura calmul in acest mediu senin si nepoluat; rogojini albe pe podea si puf din ratan ca mese laterale.

3 .Pavimentos de exterior

Pavajul de langa aceasta foaie de apa se armonizeaza cu mediul purificat. Este sistemul Relazzo, de la Rehau, antiderapant si nu necesita intretinere; combina polipropilena si lemnul european din paduri durabile.

4 .Piscina elevada

Cu acces pe trepte, piscina este construita si are dus langa scara din inox. Este perfect pentru o mansarda, unde nu se pot efectua sapaturi complexe. De asemenea, are o zona de gazon si o jardiniera incorporata cu smaraldul tau, care ofera mai multa intimitate. Peisagistica, Esther Valdes, de la studioul Gamberaia.

5 .Piscina rustica

Alegerea materialelor pentru piscina si imprejurimile acesteia necesita un studiu prealabil pentru ca acestea sa fie in concordanta cu casa si gradina. Dar in casele de tara aceasta analiza este cu atat mai importanta, deoarece contrastul excesiv trebuie evitat; o piscina fara nicio legatura cu imprejurimile sale poate ruina intregul. In reabilitarea acestei ferme, realizata de Josep Curanta, specializat in reconstructia caselor vechi, s-au cautat materiale pentru zona piscinei care sa se armonizeze cu fatada si acoperisul cladirii.

6 .Zona de almacen

Prosoapele, halatele de baie, vestele de salvare si echipamentul pentru piscina ar trebui sa aiba propriul loc unde sa poata fi depozitate, daca este posibil, langa piscina. Cabana Florinda , de Unopiu, din pin scandinav si acoperita cu gresie canadiana; masoara 1,20 x 1,20 x 2,18 m .

7 .Piscina scufundata

In acest caz, piscina a fost amplasata oarecum departe de casa si la o inaltime diferita, pentru a profita de denivelarile terenului. O platforma suspendata, din fier si lemn, in care era amplasata o sala de mese de vara, si niste scari care pornesc din pridvor leaga casa de zona de scaldat, flancata de un zid de zidarie si un peisaj impadurit. Proiect de reabilitare realizat de arhitectul tehnic Camilo Garrido. Decorator, Ana Costas. Mobilier de exterior, achizitionat la La Casona.

8 .Podea lipicioasa

Este esential ca solul din jurul piscinei sa aiba o banda de rulare placuta, fara a sacrifica siguranta, si ca, uscat si umed, sa fie antiderapant. Grain Collection , de Venatto, cu suprafata microtexturata, in 60 x 40 cm .

9. Marginea piscinei

In piscinele cu skimmer, spre deosebire de cele in care apa se revarsa, marginea trebuie rotunjita, ca in aceasta fotografie, pentru mai mult confort si siguranta pentru scalator. Gresie extrudata din bazalt , de la Gres de Breda, cu nuante de negru, gri si metalic.

10 .Spa privat

Cu o maxi cascada, un robinet revigorant cu gat de gaina si o banca tubulara pentru relaxare, aceasta piscina este un rasfat pentru simturi. Alte optiuni: jeturi la diferite inaltimi sau jocuri de inot, pentru a oferi masaje terapeutice. Proiect, de Freixanet Saunasport, specialist in zone de wellness.

11 .Piscina natural

Daca piscina este folosita doar pentru perioade scurte de vacanta, deoarece nu se afla la adresa obisnuita, este indicat sa angajezi o firma specializata care sa realizeze serviciul de intretinere; astfel apa va fi in conditii optime in orice moment si nu vor exista surprize neplacute cu statia de epurare. In aceasta casa din Mallorca s-a ales o platforma pentru zona de baie in loc de iarba, care necesita ingrasamant si intretinere regulata. Pufe rotunde de la Ikea.

12 .Iluminatul

Daca ziua in piscina trece dupa apus, aprindeti niste lumanari pentru a transforma zona de baie intr-un cadru intim. Mai bine daca le alegi aromate si in pahare colorate. 

Recente