Premiera filmului „Anatomy of a dandy”, coprodus si regizat de Charlie Arnaiz si Alberto Ortega

Nu Rata

Documentarul „ Anatomy of a Dandy ” il prezinta pe unul dintre cei mai importanti jurnalisti si scriitori ai limbii spaniole: Francisco Umbral.

Printr-o munca exhaustiva de documentare au fost accesate in premiera documente, precum casete cu interviuri intime si inedite, care ne vor oferi o noua dimensiune a personajului. In plus, filmul are marturii valoroase ale vaduvei, prietenilor si colegilor scriitorului, aruncand lumina asupra unora dintre cele mai necunoscute aspecte ale vietii sale.

Threshold a spus ca stie doar sa scrie memorii. Totusi, in spatele personajului creat de el insusi se afla o viata plina de necunoscute care au ramas fara raspuns dupa moartea sa, in 2007. Cele peste 10.000 de articole si aproape 200 de romane scrise, care si-au luat intotdeauna drept referinta propriile experiente personale, nu au avut altceva de facut. promoveaza mitul si enigma lui Dandy.

Filmul

Premiera sa mondiala a avut loc pe 26 octombrie la cea de-a 65-a Saptamana Internationala a Filmului Valladolid (Seminci), in cadrul Galei Filmului Castilla y Leon.

Anatomy of a Dandy este regizat de Charlie Arnaiz si Alberto Ortega (Although you don’t know it, A country in Labordeta, Instant Generation) cu productia Maria del Puy Alvarado (Mama, The mole agent, Fighters).

Cu participarea: Maria Espana; Raul del Pozo; Juan Cruz; Manuel Jabois; Pedro J. Ramirez; Angel Antonio Herrera; Antonio Lucas; David Gistau; Victoria Vera; Ramoncin; Benedicte De Buron-Brun; Manuel Llorente; Fanny Rubio; Jorge Urrutia; Rose Montero; Manuel Vincent.

Regizorii acestui film documentar, Charlie Arnaiz si Alberto Ortega, afirma: „Originile Anatomia de un dandy dateaza din 2017. Au trecut zece ani de la moartea lui Francisco Umbral si atunci ni s-a parut imposibil sa-i mentinem silueta vie. .uitare discreta. Mai ales ca de-a lungul vietii sale profesionale Threshold monopolizase mass-media.

„In februarie 2015, jurnalistul Manuel Jabois a dezvaluit in articolul sau „Threshold si tatal sau. Roman adevarat”, unul dintre cele mai bine pastrate secrete de scriitor de-a lungul vietii sale: cine a fost tatal sau si care era numele sau adevarat. Aceste doua puncte, dorind sa justifice figura lui Umbral ca geniu literar si sa descifrem enigmele umbrite de personajul pe care el insusi il crease, ne-au determinat sa acceptam provocarea de a-si spune povestea.

„Francisco Umbral a fost un adevarat Don Draper. De-a lungul vietii a invatat sa se adaposteasca in diferitele straturi ale unui personaj inventat pentru a infrunta lumea. Parul lung, ochelarii cu rama de corn, o haina si o esarfa, o voce groasa si forta unui stil propriu forjat de Olivetti au fost doar cateva dintre armele sale”.

„A pune in lumina reflectoarelor Threshold nu a fost doar un act de justitie, a fost si o socoteala cu o Spanie care in 2020 uitase deja de unde provine. Madridul nu mai era la fel ca acum cativa ani. Locurile pe care le-a frecventat scriitorul fie s-au inchis, fie abia supravietuiesc. Ca un bastion plin de nostalgie, mitica Cafe Gijon ramane in picioare, o mecca pentru scriitorii si artistii vremii si „parcul tematic al Spaniei nemuritoare”, in cuvintele jurnalistului Raul del Pozo. Gijon este astazi un loc linistit care rezista asaltului noilor locuri la moda din capitala si noilor provocari ale secolului XXI”.

„Anatomia unui dandy” fuge de hagiografia servila. Este un film curajos, captivant si amar. Pentru a atinge aceasta diversitate, am stiut intotdeauna ca va fi esential sa avem voci diferite care fac parte din viata personajului.”

„In acest documentar, privitorul are in fata o ora si jumatate de documente exclusive. Marea arhiva a scriitorului a ramas neschimbata la La Dacha, legendara casa a familiei din Majadahonda: fotografii inedite, casete, ciorne, scrisori… Si, din fericire, am avut acces la toate aceste comori, printre care si o serie de casete audio. se evidentiaza.unde Threshold i-a povestit scriitorului Eduardo Martinez Rico aspecte ale vietii sale necunoscute marii majoritati”.

„Asa cum arheologii desfasoara o munca esentiala pentru a descoperi scarcari ale unui trecut necunoscut, suntem mangaiati sa credem ca cu „Anatomy of a Dandy” mostenirea ascunsa a unui personaj unic a fost salvata”.

Fisa cu date

Titlu: „Anatomia unui dandy”.

Regia: Charlie Arnaiz si Alberto Ortega

Scenariul: Oscar Garcia Blesa, Emilio Gonzalez si Alvaro Gimenez

Realizare: Alberto Ortega

Texte povestite de: Aitana Sanchez-Gijon

Producatori: Pentru dragostea productiilor de arta SL; Malvalanda SL; Dada Films & Entertainment SL; RTVE

Producatori: Maria del Puy Alvarado, Charlie Arnaiz si Alberto Ortega

Productie executiva: Maria del Puy Alvarado, Charlie Arnaiz si Alberto Ortega

Producator executiv RTVE: Andres Luque

Director de fotografie: Luis Angel Perez, AEC.

Montaj: Emilio Gonzalez

Director de arte: Beatriz Almendros

Sunet direct: Ines Almiron

Design sonor: Fernando Pocostales

Mixuri: Coda Studio

Machiaj: Elena Anton

Gen: Film documentar.

Durata: 90 minute.

Tara si anul de productie: Spania, 2020

Original aspect ratio: 16:9

Format: digital 4k.

Limba originala: spaniola

Distribuitor: Flamingo Films

Recente