Cum sa-ti imbunatatesti functia lobului frontal

Nu Rata

Lobul tau frontal lucreaza intotdeauna greu, chiar daca nu-ti dai seama. Fie ca iesiti la plimbare, iesiti cu prietenii sau numarati schimbarile la magazin, lobul frontal lucreaza din greu pentru a face totul. In plus, cortexul prefrontal sau chiar fata lobului frontal joaca un rol important in aceasta gandire critica si luarea deciziilor. Desi nu exista nicio masina sau pilula care sa dea instantaneu acestei parti a creierului un impuls, exista o multime de modalitati de a imbunatati functionarea creierului in general.

Jocul de cuvinte va obliga cortexul prefrontal sa va patrunda in memorie

Oferiti-va o provocare suplimentara citind cateva enigme care invart creierul sau comitand in memorie glume speciale, jocuri de cuvinte si acronime. Crearea diferitelor asociatii de cuvinte va obliga creierul sa gandeasca putin mai flexibil, deoarece jongleaza cu diferite asocieri de cuvinte.

Iata un exemplu de enigma: Ce are gauri, dar este plin de apa?

Raspunsul: Un burete!

Gatitul este un mod excelent de a va exercita cortexul prefrontal

Spre deosebire de alte activitati, gatitul implica utilizarea tuturor celor 5 simturi. Cautati online retete usoare pe care le puteti incerca, inainte de a va indrepta spre ceva mai provocator. Gatitul este, de asemenea, o modalitate excelenta de a va imbunatati memoria in timp ce pregatiti feluri de mancare de mai multe ori.

Exercitiile fizice ofera un impuls memoriei tale

Studiile arata ca persoanele care fac miscare in mod regulat au mai mult volum in cortexul lor prefrontal, precum si in alte parti ale creierului. Exercitarea constanta timp de doar 6 luni poate oferi un impuls cortexului prefrontal. Pentru a va imbunatati cu adevarat memoria, incercati sa va exercitati cel putin 120 de minute in fiecare saptamana.

Acest exercitiu nu trebuie sa fie foarte intens – doar mersul regulat si plin de viata va poate ajuta sa va sporiti memoria.

Meditatia mareste substanta cenusie din cortexul prefrontal

Nu trebuie sa faceti o schimbare mare a stilului de viata – studiile arata ca 8 saptamani de meditatie de baza va pot imbunatati creierul. Pentru a va ajuta sa incepeti, ascultati meditatii ghidate, care va ghideaza prin proces.

Meditatiile ghidate sunt de toate dimensiunile! S-ar putea sa stati si sa ascultati o meditatie de 15 minute sau sa incercati una de 4 minute.

Trezeste-te si du-te la culcare la o ora constanta in fiecare noapte

Studiile arata ca memoria dvs. se imbunatateste de fapt dupa ce va odihniti. Gandeste-te la creierul tau ca la o casuta de e-mail – cand dormi, creierul tau are mai mult timp sa organizeze ,,e-mailurile” care au inundat casuta de e-mail pe tot parcursul zilei.

Adultii au nevoie de aproximativ 7-9 ore de somn, in timp ce persoanele peste 65 de ani ar trebui sa aiba 7-8 ore. Adolescentii functioneaza cel mai bine cu 8-10 ore de somn.

Radacinile sfeclei au o multime de nitrati, care se transforma in nitriti dupa ce le consumati

Nitritii va ajuta sa va largiti vasele de sange si va ajuta sa circulati mai mult sange in zona lobului frontal. Spanacul, feniculul, ridichile si alte legume cu frunze sunt, de asemenea, bogate in nitrati.

Studiile arata ca voluntariatul ofera functiei creierului un impuls

Daca aveti timp liber suplimentar, cautati cateva oportunitati de voluntariat, cum ar fi o bucatarie supa sau curatarea gunoiului. Iti vei imbunatati comunitatea locala, precum si propriul creier!

Un studiu specific a aratat ca femeile in varsta care au fost tutore voluntare timp de 6 luni au ajuns sa aiba abilitati cognitive sporite.

Incercati sa nu procesati automat ganduri si experiente noi

In schimb, puneti multe intrebari si provocati-va modurile obisnuite de gandire – acest tip de mentalitate va implica intr-adevar lobul frontal.

Daca observati un apus de soare frumos, ati putea cerceta de ce cerul este atat de colorat in loc sa admirati pur si simplu privelistea.

Recente