10 motive pentru a bea suc de sfecla rosie

Nu Rata

Sucul de sfecla este o modalitate diferita de a profita de toti compusii pe care ii ofera aceasta leguma, care este folosita in mod obisnuit ca leguma in salate si pentru a obtine zahar. In plus, sfecla in sine este deja benefica, asa ca imaginati-va ca consumati cu morcovi si portocale.

De remarcat ca cu aceste alimente mentionate se face un suc care ofera energie, mai ales daca este ingerat dimineata. Sfecla rosie se caracterizeaza prin faptul ca este bogata in apa, componenta care o integreaza in principal, urmata de zaharuri si fibre alimentare. De asemenea, ofera grasimi, proteine, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3 si vitamina B6.

In mod similar, ofera organismului vitamina C, vitamina E si vitamina K; care se leaga de calciu, fier, magneziu si fosfor. Sfecla rosie este, de asemenea, o sursa de potasiu, sodiu si zinc. Citeste aici tot ce trebuie sa stii despre sucul de sfecla rosie si cand se bea.

Beneficiile sucului de sfecla

1. Controleaza tensiunea arteriala

Sucul acestei legume este foarte recomandat pacientilor care sufera sa controleze tensiunea arteriala si doresc sa o reduca.

Stiinta a stabilit ca acest lucru este posibil datorita nitratilor naturali pe care ii contine, care ulterior sunt transformati in oxid nitric; relaxand vasele de sange si facilitand fluxul de sange prin organism.

2. Ofera o digestie buna

Continutul sau ridicat de fibre si antioxidanti faciliteaza digestia si imbunatateste functionarea florei intestinale.In plus, ajuta la o absorbtie rapida a nutrientilor, combate constipatia si amelioreaza inflamatiile.

3. Neutralizeaza radicalii liberi

Adaugarea sucului de sfecla rosie in dieta ta zilnica este un obicei bun care iti permite sa neutralizezi actiunea daunatoare a radicalilor liberi din organism.Amintiti-va ca acest lucru este posibil datorita faptului ca este bogat in polifenoli si betalaine. In mod similar, acest suc este un agent preventiv impotriva imbatranirii premature si a bolilor precum cancerul.

4. Creste energia

Dupa cum am spus anterior, sucul de sfecla rosie este perfect pentru a avea o trezire activa. Sfecla rosie este un energizant natural, deoarece este bogata in zaharuri, ceea ce o pozitioneaza ca o bautura pentru sport care functioneaza fara a fi nevoie de substante chimice.De asemenea, imbunatateste activitatea plamanilor si faciliteaza respiratia. De remarcat ca s-a demonstrat ca creste performanta sportiva cu pana la 16%.

5. Are grija de glanda tiroida

Fiind bogat in iod, sucul acestei legume previne bolile care ataca glanda tiroida. Este recomandat si pacientilor care sufera de hipertiroidism si gusa.

6. Este antiinflamator

Betaina continuta de sfecla este perfecta pentru protejarea celulelor, enzimelor, hormonilor si a altor substante secretate in organism care pot fi compromise de stresul mediului.Nu ezitati sa adaugati sucul acestuia pentru a evita procesele inflamatorii care pot provoca boli cronice in organele noastre.

7. Evita anemia

Anemia este cauzata de o deficienta de fier in organism.Cand o persoana este diagnosticata cu anemie, se recomanda ca sucul de sfecla sa primeasca o doza buna de mineral, precum si acid folic.Acesta din urma stimuleaza productia de globule rosii.

8. Gata cu retentia de lichide

Acest suc este bun pentru actiunea sa diuretica, care impiedica acumularea lichidului in tesuturi. De asemenea, faciliteaza activitatea rinichilor.In ceea ce priveste acesta din urma, optimizeaza filtrarea efectuata de aceste organe, deoarece este bogat in potasiu dar sarac in sodiu.Sucul de sfecla este indicat pacientilor cu probleme renale, guta, hiperuricemie, artrita, oligurie si infectii renale.

9. Slabeste

Daca te gandesti sa slabesti, acest suc este perfect datorita continutului sau ridicat de fibre si continutului scazut de calorii. In acelasi fel, fiind bogat in vitamine si minerale este un aliment complet.

10. Detoxifica

Din nou vom aminti fibra de sfecla, dar de data aceasta este pentru a-i limita functia de detoxifiant natural. Trebuie remarcat faptul ca accelereaza recuperarea pacientilor care sufera de ficat gras.

Recente