Cele mai frumoase 5 castele medievale din lume

Nu Rata

Castelul este una dintre cele mai emblematice caracteristici ale folclorului european. Ne imaginam printese, cavaleri, cai, santuri si chiar si ocazional dragon in interpretarile noastre fantastice ale acestor locuri. Cu toate acestea, putini pot identifica exact ce castele au inspirat aceste povesti omniprezente. Unii simt ca sunt in mare parte produsul fictiunii.

Desi nu exista nicio indoiala ca unele povesti au fost infrumusetate, ne rugam sa ne deosebim. Iata 15 dintre cele mai frumoase castele medievale din lume, care au influentat fara indoiala conceptiile noastre culturale despre Evul Mediu. Pentru mai multe detalii despre castele medievale si cum le poti vizita acceseaza zumi.ro si afla mai multe.

Pierrefonds, Franta

Castelul Pierrefonds este situat in Picardia, o regiune din nordul Frantei, intre Paris si Belgia. Castelul a fost construit in secolul al XII-lea, iar in 1392 regele Carol al VI-lea a angajat arhitecti pentru a-l remodela pentru fratele sau Ludovic, duce de Orleans. O mare parte a castelului a fost in cele din urma distrusa sub partea Nemultumirilor la inceputul secolului al XVII-lea, dar Napoleon a reinviat structura minunata ca „o ruina romantica” in timpul domniei sale din secolul al XIX-lea. Castelul a fost descris in mai multe filme si emisiuni de televiziune, inclusiv The Messenger: The Story of Joan of Arc , si cel mai recent Disney Channel, The Wizards of Waverly Place .

Loches, Franta

Situat in Valea Loarei, Castelul Loches a fost construit in secolul al XII-lea. Castelul este cocotat la 500 de metri deasupra raului Indre, iar caracteristica sa cea mai izbitoare este turnul sau enorm de forma patrata. Astazi, castelul este un muzeu, care contine una dintre cele mai bune colectii de armuri medievale din Franta. Regele Carol al VII-lea a daruit castelul amantei sale Agnes Sorel, iar apoi fiul regelui l-a transformat intr-o inchisoare de stat.

Mont Saint Michel, Franta

Unul dintre cele mai cunoscute castele din Europa, Mont Saint Michel este situat pe o comuna insulara din Normandia. Castelul a fost construit pe o insula pentru regiuni strategice (apa din jur il facea mai rezistent la atac) si acest loc fusese folosit in aceleasi scopuri, datand din cele mai vechi timpuri. Pentru o intarire suplimentara, exista si ziduri masive care inconjoara interiorul castelului.

In secolul al IX-lea, castelul a fost casa manastirii Sfantul Michel. A supravietuit razboiului de 100 de ani fara a fi distrus, iar astazi este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Una dintre cele mai notabile caracteristici ale castelului este turla inalta turcoaz, cu o mica statuie aurie a Sfantului Michel in varf.

Castelul Windsor, Anglia

Fara indoiala, unul dintre cele mai cunoscute castele europene din epoca medievala, Castelul Windsor a fost construit in secolul al XI-lea si detine recordul pentru cel mai lung castel ocupat din Europa. Interiorul este proiectat in stil georgian din secolul al XIX-lea, iar complexul castelului bine conservat este cu totul masiv.

In zilele noastre, castelul este una dintre cele mai populare atractii turistice din Anglia. In ciuda rolului sau in turism, Castelul Windsor inca functioneaza ca o casa in care regina Elisabeta a II-a isi petrece weekendurile. Palatul este supus unor proiecte majore de renovare si in ultima vreme. In 2011, de exemplu, doua turbine de apa au fost instalate pe Tamisa pentru a furniza energie hidroelectrica mosiei.

Castelul Bodiam, Anglia

Castelul Bodiam este poate unul dintre cele mai emblematice castele de pe lista noastra datorita turnurilor circulare, meterezelor, santului si casei de poarta. Constructia castelului a prezentat, de asemenea, un plan complex de amenajare a teritoriului exclusiv in scopul de a spori atractivitatea sa estetica. Datorita aspectului sau idilic, istoricii discuta daca a fost destinat exclusiv ca o proprietate vie pentru nobilime sau daca a fost de fapt construit cu intentia de a fi folosit in lupta. Regele Richard al II-lea i-a dat lui Sir Edward Dalyngrigge permisiunea de a construi castelul dupa multi ani de serviciu militar. Astazi, castelul este un muzeu complet cu o ceainarie si gazduieste o serie de diferite evenimente pentru familie.

 

Recente