Zarzuela de peste si fructe de mare. Tocana de fructe de mare

Nu Rata

Cum se face o zarzuela de peste si crustacee ? Am afirmat deja de multe ori ca, dupa parerea mea, gatitul este usor. Acum, nu am de gand sa neg ca exista multe feluri de mancare si a face o omleta frantuzeasca nu este acelasi lucru cu a face un ragu alla bolognese . Este adevarat ca anumite retete presupun ceva munca si trebuie sa recunosc ca asa este si in cazul retetei de peste de astazi, zarzuelei cu peste si crustacee .

Zarzuela consta dintr-o tocana sau tocana de fructe de mare facuta cu peste si crustacee variat, tipic zonelor de coasta, fiind un fel de mancare popular in zonele spaniole Levante. Vom gasi acest fel de mancare in majoritatea restaurantelor din unele zone de coasta din Catalonia, Castellon sau in bucataria Mallorca.

Multi turisti il identifica drept bouillabaisse spaniola , o tocana de fructe de mare care poate fi gasita in majoritatea zonelor de coasta. Sunt retete asemanatoare cu caldeirada care triumfa in zona mea, Galicia, cu caldeirada portugheza sau cu Suquet de peix catalan pe care l-am incercat anul acesta si este spectaculos.

In mod traditional se folosesc exemplarele care ajung in port, cele de sezon, cele mai potrivite in functie de perioada anului in care pregatim mancarea. Completam preparatul cu un fruct uscat tocat care va ajuta la ingrosarea sosului si sa adauge savoare.

Desi este adevarat ca este un preparat laborios si necesita organizare, rezultatul merita din plin. Este o reteta de categorie, perfecta pentru orice masa in care vrei sa fii ca niste regi. Rezultatul este un preparat din peste si crustacee cu multa aroma si un sos care ia paine si dips.

Prepararea pestelui si crustaceelor ​​din zarzuelei

  1. Scoateti coloana vertebrala de la coada de mom si tocati-l in 4 bucati. Rezervam coloana vertebrala. Scoatem coaja crevetilor si, impreuna cu coloana soferului, ii putem folosi la prepararea bulionului de peste. Noi am rezervat.
  2. Intr-o cratita , gatiti midiile cu 1 deget de apa. Imediat ce scoicile se deschid, midiile sunt gata. Rezervati midiile si economisiti apa rezultata in urma gatitului, strecurand-o pentru a indeparta impuritatile.
  3. Cand midiile sunt calde, scoatem coaja si barba si le rezervam pana sunt gata de folosire.
  4. Se incinge 2 sau 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si se rumenesc feliile de merluciu infainate anterior. Nu este necesar sa le gatiti complet. Este vorba despre a face o gatire initiala pe care apoi o vom termina in tocana. Noi am rezervat.
  5. Procedam la fel si cu monahia. Prealabil infainata, se rumeneste usor in tava si se rezerva.
  6. Curatam luras sau calamarul prin separarea tentaculelor si indepartarea continutului din interiorul corpului.
  7. Se spala bine sub robinet si se usuca cu hartie de bucatarie. Adaugati 3 sau 4 linguri in tigaie si prajiti calmarii pana se rumenesc.
  8. In acest caz nu facem ca la peste, este necesar sa le gatim bine pentru ca in rezultatul final sa nu fie tari. Noi am rezervat.

Prepararea tocanei de peste si crustacee sau zarzuelei

  1. Intr-o cratita larga se incinge 3 sau 4 linguri de ulei de masline si se adauga ceapa, ardeiul rosu si usturoiul taiate cubulete mici.
  2. Se calesc pana cand legumele sunt moi. Trebuie sa luam acest proces cu calm, este necesar ca ceapa si ardeiul sa fie bine braconate inainte de a continua cu vasul.
  3. Curatam rosiile si le adaugam in tigaie, tocate marunt. Gatiti, amestecand ocazional, timp de aproximativ 20 de minute.
  4. In timp ce legumele se gatesc, pregatiti o picada cu migdale. Daca sunt migdale crude cu coaja, primul lucru pe care il facem este sa le albim timp de 1 minut. Astfel putem indeparta pielea fara dificultate. Intr-o tigaie mica, prajiti migdalele fara ulei si rezervati.

Prepararea piureului si prezentarea finala a zarzuelei cu fructe de mare

  1. Acum prajim usor sofranul astfel incat sa-si dea toata aroma si rezerva. In aceeasi tigaie, adaugati 2 linguri de ulei de masline si prajiti painea.
  2. Intr-un mojar se amesteca sofranul, migdalele, painea prajita si tocata si o legatura buna de patrunjel. Zdrobiti sau macinati cat mai mult si rezervati.
  3. Cand avem gata sosul de legume adaugam in tigaie pestele pe care l-am rezervat, crevetii deja curatati si calamarul prajit.
  4. Lasam 2 minute sa se gateasca cu restul ingredientelor si adaugam coniacul. Lasati cateva minute pentru ca alcoolul sa se evapore.
  5. Adaugati bulionul de peste si o parte din apa de la gatirea midii.
  6. Intrucat mai are vreo 10 minute de gatit si o parte din apa se va evapora, trebuie sa adaugam suficient lichid incat sa ne mai ramana putin sos dupa aceea.
  7. Se adauga migdalele tocate si se presara patrunjel. In acest moment verificam sarea si adaugam necesarul.
  8. Gatiti aproximativ 6 sau 7 minute, agitand tigaia din cand in cand pentru a lega sosul.
  9. Servim acest minunat fel de mancare fierbinte, insotit de niste cartofi fierti, ar fi perfect, dar de la sine, este pur si simplu fantastic.

Un preparat de intreaga categorie cu care veti fi ca niste regi. Va incurajez sa incercati sa o faceti acasa, rezultatul va va duce imediat pe coasta, va asigur.

Recente