Vorbeste pozitiv copiilor; cel mai bun instrument pentru o educatie sanatoasa

Nu Rata

S-a demonstrat ca in educatia timpurie este mult mai eficient sa le vorbim pozitiv copiilor decat sa ii certatam si sa le interzicem lucruri intotdeauna  pe un ton negativ.

Acest nou model de educatie pozitiva a copilariei poate fi dificil de utilizat pentru noi la inceput, dar daca invatam sa-l folosim ca fiind cel mai bun instrument al nostru, poate deveni principala optiune de a ne educa micutii intr-un mod sanatos si de a stabili o relatie mai buna  cu ei, o relatie ce ramane pentru totdeauna.

Vom vedea cum le putem vorbi pozitiv copiilor nostri si cateva sfaturi pentru a-i educa pozitiv si pentru a obtine o mai mare fericire acasa.

Vorbeste pozitiv copiilor; cum si cand sa o faci

A vorbi pozitiv copiilor nu inseamna ca suntem mereu de acord cu ei si ii rasfatam cat vor ei. Acest instrument ne poate fi foarte util sa educam cu disciplina si incredere , fara restrictii dure sau mustrari, deoarece cu intariri negative pe termen lung nimeni nu castiga in familie.

Asadar , sa evitam mai presus de toate mustrarile, mania, tipetele si sa cream un mediu in care sa poti vorbi si sa ai incredere de cand copiii sunt mici:

  • Cunoaste-ti copiii . Pentru a putea vorbi pozitiv copiilor, trebuie mai intai sa creati o legatura de incredere totala si nu exista incredere daca doi oameni nu se cunosc perfect. Fa-ti griji sa-ti cunosti micutii, care sunt temerile lor, preocuparile lor, pasiunile lor si deschide-ti si inima fata de ei.
  • Protejati-i de la nastere . Increderea trebuie mentinuta si ingrijita in fiecare zi, pentru aceasta copilul trebuie sa simta ca parintii lui il protejeaza mai presus de orice. De la bebelusul nou-nascut care se simte mai linistit cand isi asculta vocea parintilor, pana la copii si adolescenti care trebuie sa stie mereu ca isi au parintii alaturi indiferent de ce s-ar intampla. Nu uita niciodata sa-i amintesti.
  • Limite, reguli si multa rabdare . La varsta de 3 ani, copilul ar trebui sa inceapa sa se obisnuiasca sa aiba acasa reguli si limite care sunt intotdeauna adecvate varstei si starii sale. Pentru a evita crizele si tipetele, vorbeste mereu pozitiv, explica-le regulile, de ce este bine pentru ei si pentru intreaga familie sa le urmeze, iar educatia lor va fi mai completa si mai usor de dus.
  • Detecteaza problemele copiilor prin dialog . De la varsta de 6 ani, copiii pot incepe sa aiba propriile lor probleme si nesigurante. Pentru a preveni ca acestea sa se inrautateasca si sa le afecteze viata, mentineti intotdeauna o relatie stransa cu ei, astfel incat parintii lor sa fie intotdeauna primul punct de care tin cont atunci cand cauta ajutor. Vorbeste cu ei, fii atent la ceea ce spun si, de asemenea, la gesturile lor; Detectarea timpurie a unei probleme si acordarea de sprijin unui copil poate fi cel mai bun ajutor pentru dezvoltarea acestuia.
  • Rezolvati conflictele fara sa strigeti sau sa plangeti . Oricat de greu ti-ar fi, atunci cand vine vorba de a certa un copil pentru ca a facut ceva gresit, evita sa tipe si foloseste intotdeauna dialogul pentru a explica asertiv si cordial ce a gresit si de ce nu ar trebui sa o faca din nou. A vorbi pozitiv copiilor este intotdeauna cea mai buna optiune pentru intreaga familie pentru a mentine pacea in orice moment.

Recente