4 retete bogate in calciu pentru al treilea trimestru de sarcina

Nu Rata

Au sosit ultimele luni si sunt multe de pregatit pentru sosirea bebelusului. Nu pierde din vedere mancarea: iti dam o mana de ajutor cu patru retete excelente, cu un continut ridicat de calciu.

Etapa finala a sarcinii se apropie: oboseala si greutatea castigata incep sa se observe la mama. Hranirea devine esentiala pentru a incorpora toti nutrientii pe care ii cer organismul tau si cel al bebelusului. Cu aceste retete bogate in calciu pentru al treilea trimestru de sarcina, vei avea mai multe optiuni de luat in considerare.

Odata cu inceperea celei de-a saptea luni de gestatie, dezvoltarea micutului ajunge la intinderea finala. Intre timp, femeia poate incepe sa experimenteze oboseala logica din cauza schimbarilor experimentate in aceste luni si a greutatii in crestere a burticii. Ca si in lunile anterioare, este esential sa mananci o alimentatie sanatoasa si variata. Obiectivul principal al acestui lucru este de a oferi bebelusului si mamei sale tot „combustibilul” de care organismele lor il au nevoie.

Calciul este o componenta foarte importanta in acest moment : este necesar pentru formarea si sanatatea oaselor, precum si pentru functionarea muschilor, a creierului si a sistemului circulator. Cum sa-l incorporam in dieta?

4 retete bogate in calciu pentru al treilea trimestru de sarcina

Inainte de a incepe cu retetele bogate in calciu pentru al treilea trimestru de sarcina pe care dorim sa ti le oferim, este important sa evidentiezi ce alimente contin acest nutrient.  In acest fel, veti sti pe care dintre ele sa adaugati in dieta dumneavoastra in cazul in care doriti sa experimentati cu alimente noi:

  • Lactate.
  • oua.
  • Carne de pui.
  • Fructe uscate si nuci.
  • Legume cu frunze verzi, cum ar fi salata verde, broccoli, varza kale, matula, spanacul etc.
  • Fructe: acestea includ portocale, kiwi, smochine, masline.
  • Peste, in special peste de mare, si crustacee  (merluciu, somon, ton).

Este necesar sa subliniem ca in timpul sarcinii ar trebui sa moderati consumul de pesti mari, cum ar fi tonul, deoarece acestea pot contine metale grele in compozitia lor. Trecerea acestora catre copil prin placenta ar putea conditiona dezvoltarea acesteia, asa cum se precizeaza intr-un articol publicat in revista  Environmental Health.

Acum da, este timpul sa trecem la retete. In primul rand, includem un desert delicios pentru a va putea rasfata ; apoi, optiuni foarte hranitoare si sanatoase pentru tine si copilul tau.

1. Flan cu un plus de calciu

Aceasta reteta contine zahar. Introduceti-l in dieta in timp util sau riscul de a dezvolta diabet gestational ar putea fi crescut. Acest lucru este confirmat de cercetarile publicate in  Jurnalul International de Stiinte Moleculare, unde excesul de greutate si alimentatia necorespunzatoare sunt legate de o incidenta mai mare a acestei patologii.

Ingrediente

  • 10 oua.
  • Bomboane.
  • 200 de grame de zahar.
  • 1 litru de lapte degresat.
  • 1 lingurita extract de vanilie.
  • 5 linguri de lapte praf degresat.

Pregatirea

  1. Turnati caramelul peste o tava de paine.
  2. Se amesteca bine ouale, zaharul, laptele si laptele praf; adauga si o nota de esenta de vanilie.
  3. Se toarna totul in forma.
  4. Gatiti o ora la foc mic la bain-marie.
  5. A servi. Segmentele de mere pot fi plasate ca decor final.

2. Burritos cu ton

Ingrediente

  • 1/2 morcov.
  • 2 frunze de salata verde.
  • 2 tortilla de grau.
  • 1 conserve de ton.
  • 1 lingura de maioneza.

Pregatirea

  1. Spalati si taiati salata verde.
  2. Curatati morcovul si taiati-le in betisoare mici.
  3. Incinge tortilla in tigaie pentru cateva minute.
  4. Asamblarea tortillei: se aseaza pe ea maioneza, salata verde, morcovul si tonul scurs.
  5. Infasurati bine si serviti.
  6. Sfat: puteti adauga alte ingrediente daca doriti. Cateva exemple sunt: ​​rosii, crema de branza, porumb etc.

Retetele bogate in calciu pentru al treilea trimestru de sarcina sunt benefice atat pentru mama, cat si pentru copil. De asemenea, ofera energie si putere mamei.

3. Tocana de pui cu naut

Ingrediente

  • Sare.
  • Piper.
  • Coriandru.
  • 1 ceapa.
  • 2 catei de usturoi.
  • 1 cana de cuscus.
  • 2 rosii tocate.
  • 1 conserve de naut.
  • 2 linguri de ulei de masline.
  • 1/4 lingurita de scortisoara macinata.
  • 1 lingura de chimen macinat.
  • Piept de pui fara piele (aproximativ 750 grame).

Pregatirea

  1. Asezonati puiul cu 1/4 lingurita de sare si piper si gatiti pana se rumeneste intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei la foc mediu-mare ; odata gata, se duce intr-un castron.
  2. Adaugati o jumatate de cana de apa in tigaie si gatiti timp de doua minute; apoi, duceti acest suc in bol impreuna cu puiul.
  3. Se caleste ceapa, de asemenea condimentata, intr-o tigaie cu o lingura de ulei la foc mediu. Acoperiti si amestecati din cand in cand ; dupa 6 minute se adauga usturoiul, chimenul si scortisoara si se mai fierbe un minut.
  4. Adaugati apoi rosia, nautul si stafidele si fierbeti la foc mic.
  5. Puneti puiul cu sucuri in tigaie, impreuna cu rosiile; gatiti la foc mic pana cand carnea este gata.
  6. Serviti totul impreuna si bucurati-va.

4. Chard gratinat cu orez

Ingrediente

  • 2 cani de apa.
  • 1 cana de orez.
  • 2 praf de sare.
  • 1/2 cana de orez.
  • 2 catei de usturoi.
  • Branza mozzarella.
  • 500 de grame de matg.
  • 3 linguri ulei de masline.

Pregatirea

  1. Taiati un catel de usturoi in felii si fierbeti intr-o tigaie cu o lingura de ulei; cand are culoare se adauga orezul.
  2. Dupa cateva minute incorporam orezul si adaugam apa fierbinte si o lingura de sare. Gatiti 7-8 minute la foc mare si apoi in acelasi timp dar micsorand focul. Daca apa se evapora si este inca tare, mai adaugati putin si continuati sa gatiti. Odata gata, acoperiti cu o carpa si lasati sa se odihneasca.
  3. Spalati frunzele de smog si taiati-le fasii.
  4. Fierbe celalalt catel de usturoi intr-o tigaie cu ulei. In timpul gatitului, se adauga matgul si putina sare. Se caleste timp de 5 minute.
  5. Asezati un strat de orez pe o tava de copt si turnati peste el continutul tavii.
  6. Adaugati branza peste continutul tavii.
  7. Coaceti pana cand branza se topeste si se rumeneste.

Incearca aceste retete bogate in calciu pentru al treilea trimestru de sarcina

Ce modalitate mai buna de a astepta sosirea noului membru al familiei decat cu niste mese bune si sanatoase. Nu ezita sa ceri ajutor pentru a gati aceste retete bogate in calciu pentru al treilea trimestru de sarcina ; Atat tu cat si cel mic veti beneficia de continutul acestuia.

Recente