Muzica: o metoda infailibila de relaxare

Nu Rata

Stiati ca Pitagora, Aristotel si Platon credeau deja ca muzica poate avea o influenta la nivel fizic si emotional? In plus, au fost convinsi ca creste bunastarea sociala si imbunatateste calitatea vietii.

A fost nevoie de mii de ani pentru a confirma ceea ce atunci era doar o teorie, asa ca vei trece cu vederea aceasta oportunitate unica pe care altii nu au avut-o pentru a-ti schimba viata datorita melodiilor? Dintre toate beneficiile sale, am selectat cateva dintre ele pentru tine, astfel incat sa poti aprecia tot ceea ce face muzica pentru bunastarea noastra. Intreaga lista de beneficii ale muzicii o gasesti pe site-ul dyi.

1. Reduce durerea. Ascultarea zilnica a muzicii reduce durerea cronica cu pana la 21%. Cand ascultam muzica, eliberam endorfine, iar acestea actioneaza ca analgezice naturale. Acest lucru nu numai ca ii face pe oameni sa se simta mai controlati asupra durerii lor, dar ajuta la cresterea fericirii si la scaderea depresiei.

2. Izoleaza stresul. Minim 25% din bolile pe care le suferim sunt asociate cu stresul. Ascultarea unei jumatati de ora de muzica slaba chiar si de doua ori pe saptamana reduce semnificativ nivelul de stres si anxietate. Vrei sa o pui in practica? 

3. Intareste sanatatea. Ascultarea muzicii slabe ajuta, de asemenea, la scaderea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale. Prin urmare, reduce riscul de probleme de sanatate. Un studiu realizat in Italia a aratat ca persoanele cu hipertensiune arteriala isi scad ritmul cardiac daca ascultau muzica buna timp de o jumatate de ora pe zi timp de 30 de zile la rand. In plus, a fost demonstrat cum muzica adecvata ajuta la calmarea celulelor si tesuturilor care alcatuiesc plamanii.

4. Stimuleaza creierul. Muzica cu ritmuri puternice face concentrarea mai ascutita si gandurile mai alerte. Ascultarea muzicii slabe, pe de alta parte, imbunatateste capacitatea de concentrare mai mult timp si promoveaza o stare de calm si meditatie. Nu numai ca provoaca bunastare si creste creativitatea, dar efectul dureaza chiar si dupa ce muzica a incetat sa mai ruleze.

5. Creste performanta. Ai ascultat vreodata muzica in timp ce faci miscare? Performanta dvs. a crescut? Aceste doua fapte sunt legate intre ele. Si este ca muzica nu numai ca elimina senzatia de oboseala, oboseala si plictiseala, ci actioneaza si ca un stimulent care creste productivitatea. Un studiu din 2005 a aratat ca ascultarea muzicii in timp ce faci miscare creste pierderea in greutate si te ajuta sa fii constant.

6. Faciliteaza somnul. Ascultarea muzicii de joasa frecventa induce relaxare si faciliteaza si imbunatateste somnul. Acest lucru ne ajuta sa ne punem intr-o stare sanatoasa: efectele stresului si anxietatii dispar.

7. Creste optimismul. Muzica poate fi folosita si pentru a ne muta intr-un cadru de spirit mult mai pozitiv. Datorita muzicii ne amintim de momente fericite, dar crestem si stima de sine si increderea in sine.

8. Actioneaza ca medicament emotional. Un alt dintre numeroasele sale beneficii este ca are virtutea de a schimba rapid starea de spirit a unei persoane, si ajuta la autocontrol, imbunatateste puterea de seductie si invinge timiditatea. Toate acestea il fac cel mai bun remediu pentru sine.

9. Invita la socializare. Muzica uneste oameni care impartasesc o pasiune similara. Ajuta sa cunosti oameni noi, sa ai o viata sociala si sa te alature unor grupuri.

10. Bine sa meditezi. Si daca muzica este atat de buna in toate aspectele vietii noastre, cum nu poate fi pentru meditatie? Melodiile blande au un efect magic si relaxant asupra starilor de tensiune si stresul cotidian. Ajuta multe persoane care pana atunci aveau dificultati sa mediteze si s-a demonstrat ca a dedica cateva minute pe zi muzicii de joasa frecventa este una dintre cele mai bune tehnici de relaxare care exista.

Ce simti cand apesi Play? Ce senzatii iti transmite muzica? Dupa ce ai citit toate aceste beneficii, ai vreun motiv sa nu faci din muzica cel mai bun aliat al tau?

Alegeti cu intelepciune sunetele, folositi-le pe cele care va fac sa va simtiti cel mai bine si, mai presus de toate, nu incetati sa visati; pentru ca muzica are marele avantaj de a te insoti pe drumul catre obiectivele tale. iti place? Ei bine, dupa cum se spune: muzica, profesor!

Recente