Ideea unui birou de avocatură virtual este una excelenta pentru lumea moderna de azi. Avantajele sunt de ambele parti, atat pentru avocat cat si pentru client. Dar mai întâi, ce este un birou de avocatură virtual? Cabinetele virtuale de avocatură vin sub mai multe forme. Caracteristicile comune sunt că birourile de avocatură virtuale folosesc tehnologia bazată pe cloud și, în general, nu au o locație fizica asa cum se intampla in cazul cabinetelor de avocatura traditionale.
Avocații dintr-un birou de avocatură virtual nu se întâlnesc de obicei cu clienții în persoană și comunică în schimb cu acei clienți prin telefon, e-mail sau apeluri video.
Avantajele serviciilor juridice virtuale
Există avantaje semnificative pentru renunțarea la spațiul tipic de birouri si realizarea de Consultanta Juridica Online. În primul rând, birourile virtuale evită costurile asociate cu chiria, mobilierul de birou, personalul de birou, IT și întreținerea. Aceste costuri generale reduse se traduc într-o valoare mai bună pentru clienți și într-o structură de taxe mai flexibilă pentru avocați. Pentru avocații care nu doresc să se întâlnească exclusiv cu clienții prin telefon sau e-mail, deținerea unui birou virtual le oferă flexibilitatea de a se întâlni cu clienții în momentele cele mai convenabile atât pentru client, cât și pentru avocat.
Aceste avantaje se transferă într-un serviciu mai personalizat pentru clienți pe o structură de taxe extrem de competitivă. Totodata, printre avantaje se numara si onorariile mici pe care clientii trebuie sa le plateasca. Tocmai din acest motiv, foarte multe persoane aleg servile juridice online in detrimentul celor traditionale.
Dezavantaje ale modelului virtual
În ciuda economiilor de costuri și a serviciilor convenabile, un birou de avocatură virtual nu este cea mai bună opțiune pentru fiecare tip de situatie. În primul rând, firmele virtuale creează linii neclare între muncă și viața personală. Pentru avocații care nu au un spațiu de birouri dedicat acasă, lucrul într-o firmă virtuală poate avea un impact destul de mare asupra echilibrului dintre viața profesională și viața personală și poate face și mai dificilă lăsarea muncii în urmă la sfârșitul zilei. Securitatea este, de asemenea, o problemă.
Mulți avocați opuși firmelor virtuale nu cred că cloud oferă suficientă securitate pentru fișierele confidențiale ale clienților. Avocații care lucrează într-o firmă virtuală vor trebui să ia măsuri suplimentare pentru a se asigura că fișierele lor sunt sigure, în special atunci când lucrează în spații comune. Definiția unui birou virtual de avocatură este în continuă evoluție, iar această evoluție prezintă avantaje deosebite pentru avocații care doresc flexibilitatea de a lucra de acasă sau de a petrece mai mult timp în hobby-urile lor personale sau cu familiile lor.
Tehnologia oferă avocaților o nouă șansă de a evita costurile generale și de a oferi servicii juridice clienților lor. Cu toate acestea, o firmă virtuală nu este cea mai bună opțiune pentru fiecare practicant. Este important să aveți software-ul, resursele și instrumentele adecvate de gestionare a practicii pentru a face un birou de avocatură virtual un succes. Pe capital.ro vei gasi si mai multe lucruri interesante si utile despre consultanta juridica online.