Afla acum despre cele ma intalnite boli genitale la bebelusi!

Nu Rata

Stiai ca exista boli genitale la bebelusi care sunt de cele mai multe ori congenitale sau se pot dezvolta dupa nastere?

Aceste afectiuni sunt mai predominante la bebelusii de sex masculin decat la cei de sex femin!

Iata cu ce boli genitale se poate confrunta bebelusul tau!

Testiculele nu coboara in scrot

Desi testiculele bebelusilor de sex masculin cresc si se dezvolta in burtica mamicii, doar cu cateva saptamani inainte sau chiar dupa nastere ele coboara in scrot, acolo unde le este locul pentru tot restul vietii!

Insa, s-au descoperit cazuri in care, datorita unor factori patologici sau blocaje, testiculele nu coboara in scrot, de aceea medicul va astepta pana la varsta de 1 an sa revina la locul obisnuit sau bebelusului de sex masculin i se vor administra un tratament hormonal, iar daca este nevoie se poate rezolva chiar prin interventie chirurgicala.

Hidrocelul 

Hidrocelul reprezinta un chist cu un continut fluidic ce se formeaza in jurul unuia dintre testicule sau chiar ambele. Avantajul acestei complicatii este ca se poate obseva cu ochiul liber.

In marea majoritatea a cazurilor, hidrocelul este o complicatie care se dezvolta in timpul  vietii fetale, insa poate fi dezvoltata si dupa nastere. Exista cazuri in care aceasta conditie dispare de la sine pana cand bebelul atinge varsta de 12 luni, insa in cazul in care afectiunea se mareste, isi schimba culoarea sau doare, va trebui sa va adresati unui medic chirurg pentru a indeparta chistul.

Adeziunea labiala

Se prezinta prin lipirea labiilor mici in dreptul orificiului vaginal. Aceasta afectiune se devolta la fetite si poate aparea inte varsta de 3 si 6 luni.

Medicul pediatru nu recomanda interventia hormonala, deoarece aceasta afectiune ar trebui sa dispara pana cand fetita atinge varsta pubertatii.

Nu este indicat sa apelati la acest tip de interventie, deoarece pot aparea cicatrice sau infectii.

Fimoza

Reprezinta o complicatie genitala intalnita la baieti si din ce in ce mai intalnita la bebelusii de sex masculin. Se manifesta prin stramtarea glandului si imposibilitatea decalotarii.

Uneori este temporara, insa este primordiala pentru igiena organelor intime. In marea majoritate a cazurilor dispare natural, insa exista cazuri in care este nevoie de interventie chirurgicala.

Sangerari vaginale la bebelusii de sex feminin

Studiile de specialitate ne invata ca este un lucru absolut normal ca bebelusii de sex feminin sa prezinte aceste scurgeri de sange chiar din primele zile ale nasterii. Cauza este reprezentata de hormonii pe care mama i-a avut in corp si i-a transmis si fetitei.

Nu trebuie sa va ingrijorati, decat in cazul in care sangerarile devin abundente si dureaza mult timp. Desi printre principalii factori declansatori se numara dezechilibrul hormonal sau polipii, este totusi recomandat sa faceti o vizita la medicul pediatru pentru cateva investigatii.

Recente