Acestea sunt cele mai bune ritualuri simbolice pentru o nunta civila perfecta

Nu Rata

Este nevoie de multe luni pentru a pregati o nunta de vis (din fericire, superputerile organizatorilor de nunta fac totul putin mai usor). Stabiliti data, gasiti rochia perfecta, alegeti locul potrivit, alegeti meniul care se potriveste cel mai bine gusturilor noastre culinare, intocmeste o lista de invitati, decide unde sa mergi in luna de miere… Nunta nu reprezinta doar semnarea unui document sau o simpla procedura, este un moment unic si irepetabil in care chiar si cel mai mic detaliu face diferenta.

Au disparut acei ani in care formalitatea si seriozitatea erau protagonistele nuntilor , acum esenta personala a mirilor este ceea ce se cauta cu adevarat (si ceea ce functioneaza cu adevarat). Astfel, personalizarea si adaptarea legaturii la gusturile noastre a devenit unul dintre obiectivele cele mai dorite de toate acele cupluri care sunt pe cale sa spuna „da” . Iar daca vorbim de personalizare, nu ne referim doar la punerea de nume, initiale, mesaje pe care le consideram speciale sau simboluri care ne identifica in decor, ci si la ritualuri simbolice.si marea semnificatie care se afla in spatele lor. Vrei ca ziua ta sa fie unica si de neuitat? ¡Ia act de cele mai traditionale, dar si de cele moderne!

Ceremonie de nisip

Nu ar avea sens sa incepem sa vorbim despre ritualuri simbolice fara a-l mentiona pe cel mai popular si cunoscut. Este vorba despre unirea granulelor de nisip care nu mai pot fi separate niciodata. Sunt necesare doar trei containere, cate unul pentru fiecare membru al cuplului, iar al treilea pentru a colecta nisipul pe care ambii il vor arunca in l. Dimensiunea containerelor nu trebuie sa aiba o masura exacta, le puteti personaliza dupa bunul plac si chiar sa optati pentru nisip de o anumita culoare care sa va reprezinte in loc sa purtati clasicul Beach.

Ceremonia capsulei timpului

Obiectivul este de a pregati o cutie cu bautura preferata a cuplului. In mod normal este de obicei o cutie de vin , dar poate fi facut si cu lichior sau o bere speciala. Ideea este ca, individual si inainte de ceremonie, fiecare sa noteze pe o foaie de hartie cuvinte, urari sau marturisiri pe care si-ar dori sa le vada impreuna cu partenerul in cativa ani. In timpul actului, ambele carduri trebuie sa fie introduse in cutie si, odata introduse, sa o sigileze si sa nu o redeschida pana la data de Aniversarea nuntii, moment in care trebuie sa bei si paharul de vin, bere sau lichior apartinand cutiei alese la momentul respectiv. In plus, poate fi repetat pana la urmatoarea aniversare care este aleasa facand acelasi proces si sigiland-o din nou.

Ceremonie de blocare a iubirii

Dupa cum indica si numele si aduce un omagiu lui Ponte Milvio (Roma), celebrele lacate de dragoste sunt protagonistii acestui ritual. In acest fel, unirea este imortalizata pentru totdeauna legand doua lacate langa un pod si, dupa aceea, aruncand cheile in apa, daca exista un lac in apropiere sau, dimpotriva, legandu-le de doua baloane de heliu pentru a face. ei zboara.

Ceremonia trandafirilor

Din cele mai vechi timpuri, oferirea de trandafiri a fost intotdeauna un simbol al iubirii. In acest caz, dupa „da, eu da” si schimbul de verighete, mirii isi fac cadou un trandafir, oficial fiind sot si sotie. O modalitate frumoasa de a simboliza iubirea pura si vesnica, este de asemenea interesant ca fiecare cuplu sa aleaga culoarea trandafirului cu care se simte cel mai identificat. Pentru a continua traditia, multi continua sa se ofere un trandafir de fiecare data cand isi sarbatoresc aniversarea nuntii.

Ceremonia de post de mana

Originea sa dateaza din cultura celtica , fiind cea mai semnificativa si traditionala ceremonie. Se face aluzie la unirea mainilor ca o promisiune spirituala de a mentine legatura atata timp cat dureaza iubirea. Cuplul isi impleteste mainile, dreapta uneia cu stanga celeilalte, reprezentand astfel simbolul infinitului , in timp ce un al treilea leaga un arc in jurul lor cu un nod pentru a simboliza unirea ambelor suflete. . Faptul curios este ca ceremonia nu se termina cu fraza clasica „pana cand moartea ne va desparti”, ci „atata timp cat dureaza dragostea”, facand aluzie la faptul ca, daca acest sentiment se termina in viitor, amandoi sunt liberi sa mearga pe drumurile lor separate.

Ceremonia Mandala

Apartinand culturii budiste sau hinduse , formeaza unul dintre cele mai spirituale si emotionale rituri de unire. Cel mai obisnuit este sa o faci pe o plaja sau undeva care transmite liniste. Sensul acestei ceremonii are de-a face cu reprezentarea uniunii dintre minte si corp, spirit si univers. Piesa cheie este o masa patrata de aproximativ 40 cm cu desenul florii vietii, unde toti invitatii vor trebui sa toarne, pe de o parte, seminte, iar pe de alta parte, petale de trandafir. Doua simboluri care sunt identificate cu iubire si abundenta.

Recente