Primele trei zile ale festivalului de teatru clasic

Nu Rata

Actori, regizori si scenografi din toata tara si-au dat intalnire la teatrul aradean. Si asta pentru ca duminica incepe regalul teatral aradean , cea de a XVI a editie a festivalului International de Teatru Clasic.

Cel mai important eveniment cultural al Aradului se va desfasura in perioada 10 – 23 octombrie. Cu aceasta ocazie, publicul spectator va avea parte de intalniri teatrale de exceptie, cu mari creatori de teatru, organizatorii oferindu-le sansa de a se intalni cu unii dintre cei mai importanti actori ai teatrului romanesc- Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Valeria Seciu , Mircea Andreescu si Johnny Raducanu.

Deschiderea editiei a XVI-a a Festivalului International de Teatru Clasic va fi, ea in sine, un eveniment de exceptie. Publicul va fi intampinat intr-un mod inedit, fiind invitat sa intre in „Oranjeria castelului“ – un spatiu aparte gandit si pus in scena de artistul Christian Caimacan, cel care a dorit sa reinvie atmosfera vechii curti imperiale vieneze. In acest decor va avea loc si un alt eveniment important – acordarea Distinctiei Bene Merentis maestrului Victor Rebengiuc . Dupa incheierea acestui moment, publicul va fi invitat in sala mare de spectacole, acolo unde Teatrul Karromato din Praga, in colaborare cu Filarmonica de Stat Arad si Liceul de Arta „Sabin Dragoi“ Arad, va prezenta „Festinul Imperial“, de Pavlo Srucova – (o comedie muzicala intr-un act, transpusa scenic pentru marionete, cu acompaniament muzical in direct, inspirata dupa „Der Schauspieldirektor“ de W. A. Mozart.

In primele zile ale festivalului, spectatorilor le vor fi oferite spectacole ce ii au in prim plan pe cativa dintre actorii si regizorii de marca ai teatrului din tara noastra. Astfel, luni, 11 octombrie, in sala Filarmonicii de Stat Arad Ion Caramitru si Johnny Raducanu vor sustine spectacolul de muzica si poezie „Dialoguri si fantezii in jazz“, iar marti, 12 octombrie, Teatrul Mic va prezenta spectacolul „Doamna noastra din Pascagoula“, de T. Williams, productie in cadrul careia vom avea ocazie sa ii intalnim pe alti doi „Monstri sacri“ ai scenei romanesti – Valeria Seciu si Mircea Andreescu. In seara zilei de miercuri, 13 octombrie, va fi randul maestrului Victor Rebengiuc sa incante publicul spectator, cu spectacolul „Legenda Marelui Inchizitor“, in regia unui alt nume mare al regiei romanesti si europene – Radu Penciulescu.

Recente