Te poti retrage cu un milion de dolari? Iata cat de departe poti ajunge

Nu Rata

A deveni milionar pare un mod sigur de a trai confortabil. Cu toate acestea, daca nu mai lucrati, cat va dura un milion de dolari la pensionare?

Raspunsul este de aproximativ 20 de ani, potrivit lui Brent Lipschultz, partener al firmei de contabilitate si consultanta EisnerAmper din New York. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, Lipschultz a folosit date de la Biroul federal de statistici ale muncii, care arata ca cei cu varsta de 65 de ani si peste au cheltuieli anuale medii de aproximativ 50.000 de dolari. El a presupus, de asemenea, ca inflatia va fi de 2,9%, investitiile ar castiga 4% in fiecare an, iar ratele de impozitare ale statului si federale ar fi combinate cu 30%.

,,Un milion de dolari pare mult, dar in lumea de astazi nu sunt multi bani”, noteaza Lipschultz. El calculeaza ca un pensionar trebuie sa economiseasca inca 765.000 de dolari pentru a finanta integral o pensie de 35 de ani.

Cu toate acestea, acestea sunt cifre medii, iar situatia dvs. personala poate fi diferita. Factori precum locuinta si asistenta medicala va vor afecta bugetul si vor determina daca 1 milion de dolari este obiectivul potrivit de economisire pentru nevoile dvs. Continuati sa cititi pentru a afla mai multe despre cum sa raspundeti la intrebarea: Va puteti retrage cu un milion de dolari?

Geografie: costurile pot diferi dramatic in intreaga tara, iar locul in care locuiti ar putea determina daca va puteti retrage cu succes cu 1 milion de dolari. Compania de tehnologie financiara SmartAsset a descoperit ca pensionarii din New York City ar epuiza 1 milion de dolari in 10,21 de ani, in timp ce banii vor dura 32,26 de ani in McAllen, Texas.

Longevitate: Desi nimeni nu stie exact cat vor trai, oamenii pot face o presupunere educata pe baza sanatatii si a istoriei familiei. Cei care ar putea trai bine in anii 80, 90 si peste ar putea gasi un milion de dolari nu este suficient.

Stil de viata: pensionarii trebuie sa faca alegeri inteligente de cheltuieli, iar cei care aleg un stil de viata scump vor avea nevoie de mai multi bani in oul lor de cuib. ,,Am clienti cu 10 milioane de dolari care cheltuiesc ca nebuni si probabil ca nu vor face 25 de ani”, spune Brian Walsh, un planificator financiar al Walsh & Nicholson Financial Group din Wayne, Pennsylvania.

Asistenta medicala: estimarea costului asistentei medicale pentru pensionarii din 2021 a constatat ca un cuplu mediu care se pensioneaza in acest an se poate astepta sa cheltuiasca 300.000 de dolari pentru costurile asistentei medicale la pensionare. Este posibil ca persoanele in varsta sanatoase sa aiba cheltuieli mai mici si sa constate ca ajuta economiile la pensionare sa dureze mai mult.

Venituri din pensionare: majoritatea oamenilor nu vor trai exclusiv din economiile lor la pensionare. Chiar si cei care nu primesc pensie se pot astepta la venituri din asigurarile sociale . Aceste plati vor reduce suma retrasa din conturile de pensionare.

Riscul investitional: pensionarii trebuie, de asemenea, sa analizeze indeaproape portofoliul lor daca doresc sa stie raspunsul cat va dura 1 milion de dolari in pensie. „Instabilitatea pietei poate scoate o muscatura din active”, spune Rafael Rubio, presedintele Stable Retirement Planners din Southfield, Michigan. Investitia agresiva pune banii in pericol pentru pierderi, dar a fi prea conservatoare poate insemna ca economiile nu cresc suficient pentru a compensa inflatia si retragerile.

Inflatia: Desi inflatia a fost aproape de zero in ultimii ani, nu exista nicio garantie ca aceasta va continua. O rata a inflatiei in crestere va eroda puterea de cumparare a banilor si va duce la retragerea economiilor mai repede din economiile lor.

Toti acesti factori fac dificila crearea unei reguli generale pentru economiile de pensionare. In timp ce unii oameni pot trai confortabil la pensie cu mai putin de 1 milion de dolari, altii vor avea nevoie de mult mai mult.

Cum sa determinati suma potrivita pentru a va retrage

In loc sa se bazeze pe o regula generala pentru a determina cat de mult sa economisiti pentru pensionare, planificatorii financiari pledeaza pentru o abordare mai nuantata. ,,Se face cu adevarat un pas inapoi si se ia o viziune holistica”, spune Andrew Rosen, planificator financiar certificat si presedinte al Diversified Lifelong Advisors din Wilmington, Delaware.

Aceasta inseamna luarea urmatorilor pasi pentru a determina cat de mult sa economisiti pentru pensionare:

„Cea mai frecventa greseala pe care o vad este ca (oamenii) subestimeaza costul pentru a fi ei”, spune Rosen. Cu alte cuvinte, oamenii nu tin cont pe deplin de toate cheltuielile lor. Acestea isi pot totaliza facturile lunare, dar ignora toate articolele mai mici – cum ar fi cadouri, vacante, calatorii si decor pentru casa – care se pot adauga rapid.

Cat de mult intentioneaza oamenii sa se retraga din fondurile de pensionare in fiecare an, ar trebui sa ia in calcul si stabilirea obiectivelor de economii la pensie. ,,Vechea regula generala era intotdeauna de 4% (retrageri)”, spune Rubio. Patru la suta din 1 milion de dolari ofera 40.000 de dolari in fiecare an pentru cheltuieli de pensionare. Daca nu va puteti imagina ca traiti din 40.000 de dolari pe an plus securitatea sociala, este timpul sa va reconsiderati obiectivul de economii .

Daca toate acestea se simt coplesitoare si confuze, gasiti un profesionist financiar specializat in planificarea pensionarii. Au atat experienta, cat si software pentru a face calcule in numele clientilor.

Cum se ajunge la economii de 1 milion de dolari

In timp ce 1 milion de dolari poate parea o multime de bani, cresterea castigurilor din investitii inseamna ca acest numar este la indemana chiar si pentru cei cu venituri relativ modeste. ,,Puterea compunerii este imensa”, spune Lipschultz.

Un tanar de 25 de ani ar trebui sa economiseasca aproximativ 400 de dolari pe luna pentru a obtine un sold de 1 milion de dolari pana la 65 de ani, presupunand o rentabilitate anuala a investitiei de 7%. Desi acest lucru poate parea foarte mult, lucratorii cu 401 (k) pot primi contributii automate la planul lor de pensionare de la angajator. Multe companii se potrivesc si cu contributiile angajatilor . Ambele se pot adauga rapid la economiile de pensionare.

,,As spune oamenilor sa nu se descurajeze astazi de lipsa lor de economii”, spune Walsh. Important este sa incepeti sa puneti banii deoparte cat mai curand posibil. ,,Orice suma pe care o puteti economisi este mai buna decat nimic”.

Tinerii muncitori cu cheltuieli relativ putine ar trebui sa faca din economiile de pensionare o prioritate inainte de evenimente de viata, cum ar fi casatoria, copiii sau proprietatea de casa, cu ajutorul banilor suplimentari. Unii angajati pot avea, de asemenea, optiunea unui cont 401 (k) gestionat profesional. Desi nu exista garantii, un cont gestionat corespunzator ar putea duce la randamente mai bune echilibrate cu un nivel adecvat de risc de investitii.

Alte strategii pentru cresterea economiilor includ minimizarea impozitelor, reducerea cheltuielilor si cautarea de optiuni de investitii cu taxa redusa. Cu toate acestea, iti atingi obiectivul, cu o planificare atenta si indrumari de specialitate, ar trebui sa poti intinde 1 milion sau mai mult de dolari pe o pensie care dureaza zeci de ani.

Recente