12 moduri usoare de a achita datoriile

Nu Rata

Inotati in datorii si nu stiti cum veti plati vreodata? Nu esti singur.  Daca sunteti in cautarea unor modalitati usoare de reducere a datoriilor, inclusiv modificari intuitive ale strategiilor si obiceiurilor de plata a datoriilor, urmati sfatul acestor experti.

Inainte de a incepe rambursarea datoriilor, acordati-va un moment pentru a identifica tipul de datorie pe care il aveti – indiferent daca este vorba de datorii pe carduri de credit , datorii pentru imprumuturi studentesti, datorii ipotecare sau altceva – si stabiliti cata datorie aveti. Intelegerea tipului si a sumelor imprumuturilor dvs. va poate ajuta sa veniti cu un plan personalizat pentru plata datoriilor.

Iata 12 modalitati usoare de a achita datoriile:

Creati un buget

Platiti mai intai cea mai scumpa datorie

Platiti mai mult decat soldul minim

Profitati de transferurile de sold

Opriti cheltuielile cu cardul de credit

Utilizati o aplicatie de rambursare a datoriilor

Stergeti informatiile despre cardul de credit din magazinele online

Vindeti cadouri si articole de uz casnic nedorite

Schimbati-va obiceiurile

Mariti-va veniturile cu o forta laterala

Luati in considerare consolidarea datoriilor

Evitati sa va intoarceti la obiceiurile proaste atunci cand va atingeti obiectivul

Cititi mai departe pentru mai multe informatii despre fiecare strategie simpla de plata a datoriilor

1. Creati un buget

Primul pas pentru ameliorarea problemelor datoriei este crearea unui buget. Pentru a va urmari cheltuielile si veniturile, luati in considerare o aplicatie de bugetare. ,,(Ei) pot parea coplesitori sa se stabileasca la inceput”, spune Deacon Hayes, expert in finante personale la site-ul Well Kept Wallet.

2. Platiti mai intai cea mai scumpa datorie

Sortati ratele dobanzii pentru cardul dvs. de credit de la cel mai mare la cel mai mic, apoi abordati mai intai cardul cu cea mai mare rata. ,,Platind mai intai soldul cu cea mai mare dobanda, va mariti plata pe cardul de credit cu cea mai mare rata anuala procentuala, in timp ce continuati sa efectuati plata minima pentru restul cardurilor dvs. de credit”, scrie fostul colaborator al blogului US News My Money Hitha Herzog.

3. Platiti mai mult decat soldul minim

Pentru a va face o picatura in datoria dvs., trebuie sa platiti mai mult decat soldul minim pe extrasele cardului dvs. de credit in fiecare luna. Courtney Nagle, manager de marketing asociat la Fundatia Nationala pentru Consiliere de Credit, spune: ,,Limitarea rambursarii datoriilor la rate lunare minime este o modalitate costisitoare de gestionare a datoriilor si nu este o solutie recomandata pe termen lung”. Ea recomanda achitarea soldurilor cat mai repede posibil pentru a economisi bani si pentru a oferi bugetului dvs. ,,o mica incapere de respiratie”.

4. Profitati de transferurile de sold

Daca aveti un card cu dobanda mare cu un sold pe care sunteti increzator ca il puteti achita in cateva luni, Trent Hamm, fondatorul TheSimpleDollar.com, recomanda mutarea datoriei pe un card care ofera un transfer de sold cu dobanda zero . ,,Va trebui sa achitati datoria inainte de expirarea transferului de sold, sau altfel sunteti adesea afectat de o rata a dobanzii mult mai mare”, avertizeaza el. „Daca o faceti cu atentie, puteti economisi sute de interese in acest fel.”

5. Inceteaza cheltuielile cu cardul de credit

Vrei sa nu mai acumulezi datorii? Scoateti toate cardurile de credit din portofel si lasati-le acasa cand mergeti la cumparaturi, sfatuieste fostul colaborator My Money Sabah Karimi. ,,Chiar daca castigati bani inapoi sau alte recompense cu achizitiile cu carduri de credit, incetati sa cheltuiti cu cardurile dvs. de credit pana cand va veti controla finantele”, scrie ea.

6. Utilizati o aplicatie de rambursare a datoriilor

,,Un prim pas bun pentru gestionarea datoriilor dvs. este cunoasterea detaliilor soldului tuturor conturilor dvs., care sunt raportate in raportul dvs. de credit”, spune Chris Gatz, seful CreditWise, un instrument de urmarire a scorurilor de credit oferit de firma financiara Capital One. Tineti evidenta datoriilor curente si a progresului dvs. catre rambursare utilizand o aplicatie de rambursare a datoriilor.

7. Stergeti informatiile despre cardul de credit din magazinele online

Daca faceti o multime de cumparaturi online la un comerciant cu amanuntul, este posibil sa fi stocat informatiile despre cardul dvs. de credit pe site pentru a facilita procesul de plata. Dar acest lucru faciliteaza si incarcarea articolelor de care nu aveti nevoie. Atat de clare aceste informatii. ,,Daca platiti pentru un serviciu recurent, utilizati un card de debit emis de la un serviciu major de carduri de credit conectat la contul dvs. de verificare”, scrie Hamm.

8. Reduceti cheltuielile profitand de oferte

Cautati oferte de cumparaturi si oferte gratuite pentru a evita cheltuielile excesive. ,,Cadourile de nastere ale comerciantilor cu amanuntul sunt, de obicei, mici – ganditi-va la linia produselor de infrumusetare si cupoanelor de marime esantion”, spune Kristin McGrath, expert in cumparaturi, oferte si finante personale. „Cu toate acestea, daca va inscrieti pentru o gramada de programe, veti primi o multime de lucruri gratuite si reduceri.”

9. Schimbati-va obiceiurile

,,Obiceiurile si rutinele tale zilnice sunt motivul pentru care ai intrat in aceasta mizerie”, scrie Hamm. „Petreceti ceva timp gandindu-va la modul in care cheltuiti bani in fiecare zi, in fiecare saptamana si in fiecare luna.” Chiar ai nevoie de lapte zilnic? Iti poti aduce pranzul la serviciu in loc sa il cumperi de patru ori pe saptamana? Intrebati-va: Ce pot schimba fara sa-mi sacrific prea mult stilul de viata?

10. Cresteti-va veniturile cu o forta laterala

,,O agitatie laterala poate crea diversitate in fluxul dvs. de venituri si, cu putin noroc si multa munca grea, ar putea deveni ceva ce faceti cu norma intreaga”, spune Jim Wang, fondatorul blogului de finante personale Wallet Hacks. „Chiar daca nu, o suta de dolari in plus in fiecare luna poate merge mult.” Insa ar trebui sa examinati in continuare implicatiile fiscale ale unei agitatii secundare si sa luati in considerare posibilele deduceri sau cerinte care se pot aplica.

11. Luati in considerare consolidarea datoriilor

Consolidarea datoriilor permite debitorilor sa-si ramburseze datoriile catre un singur imprumut cu o singura plata lunara, adesea la o rata a dobanzii mai mica. Potrivit Holly Perez, expert in bani pentru consumatori la purtatoarea de cuvant a Intuit and Mint, consolidarea datoriilor poate ajuta indivizii sa intrerupa ciclul de salariu la salariu atunci cand este combinat cu alte etape de economisire a costurilor. „Examinati facturile prin cablu, telefon si cardul de credit pentru taxele ascunse sau pur si simplu contactati furnizorii de servicii si negociati o afacere mai buna . Consolidati imprumuturile studentesti si blocati o rata fixa”, spune ea. „Luati mijloace de transport in comun sau alaturati-va unui carpool. Profitati de transferuri de 0% din soldul APR pe orice card de credit pe care il aveti.”

12. Rasplateste-te cand atingi repere

Odata ce va atingeti obiectivul, este important sa va mentineti noua mentalitate. „Chiar daca v-ati achitat datoria cardului de credit, poate fi usor sa va retrageti in vechile obiceiuri. Este important sa schimbati modul in care va ganditi la cardurile de credit, astfel incat sa nu ajungeti in acelasi loc”, spune Lance Cothern , fondator al MoneyManifesto.com. Dupa ce va platiti cardurile de credit, trebuie sa le faceti sa ramana. Nu utilizati carduri de credit pentru achizitii pe care nu le puteti plati rapid. Daca va chinuiti sa utilizati in mod responsabil cardurile de credit, ar putea fi o idee buna sa nu mai le utilizati in totalitate. „

Recente