Rolul avocatului in procesul de divort

Nu Rata

Procesul de divort nu este deloc unul simplu, dar un avocat cu experienta in domeniu te poate ajuta sa treci mult mai usor peste aceasta perioada. Mai mult decat atat, te poate ajuta sa stii care sunt drepturile tale si sa obtii ceea ce ti se cuvine.

Prin urmare, rolul avocatului in procesul de divort este unul extrem de important.

Fiecare sot poate fi asistat si consiliat juridic de catre avocat

In momentul in care doi soti decid sa divorteze, acestia au dreptul de a fi asistati si consiliati de un avocat. Fiecare isi poate alege avocatul pe care doreste, desi din punct de vedere legal, asistenta avocatului nu este obligatorie. Daca se ajunge la un accord comun, atunci partile pot efectua demersurile necesare fara a fi asistate de catre un profesionist.

Pentru a te asigura ca alegi un avocat bun, vezi aici lista cu profesionistii din tara noastra. Poti alege un avocat bun indiferent de orasul in care locuiesti. Pe aceasta platforma gasesti avocati din toata tara si din toate domeniile. Pe de alta parte, daca nu exista acord intre soti, atunci asistenta unui avocat este mai mult decat recomandabila. Sa nu uitam ca va trebui efectuata partajarea bunurilor comune, un proces care este destul de complex, mai ales daca vorbim de multi ani de casnicie si multe bunuri dobandite impreuna.

Un avocat poate asista o singura parte in procesul de divort. Chiar daca ambii soti cad de comun acord, tot nu pot avea impreuna acelasi avocat. In aceasta situatie, pot apela la un singur avocat care ii va consilia juridic in ceea ce priveste pasii de urmat in proces. In cazul divorturilor la notar sau la Starea Civila, avocatul poate consilia cuplul, poate pregati dosarul, si poate reprezenta unul dintre soti la depunerea cererii de divort.

Avocatul inlesneste situatia extrem de mult

Un avocat specializat pe acest domeniu te poate ajuta sa treci mult mai usor peste aceasta situatie. Iti recomandam sa alegi doar avocati din baroul bucuresti, pentru a te asigura ca vei avea o colaborare cu un profesionist. Nu te grabi atunci cand trebuie sa faci o astfel de alegere.

In plus, trebuie stiut ca daca sotii au pareri diferite in ceea ce priveste divortul, atunci intregul proces va fi unul de durata. Situatia devine cu atat mai dificila cu cat sunt si copii la mijloc. De aceea, va trebui sa te gandesti foarte bine inainte de a lua o astfel de decizie. Indiferent de etapa in care se afla procesul de divort, un specialist iti va acorda asistenta si consultanta juridica de care ai nevoie.

Acesta iti va spune care sunt demersurile necesare. Este important ca tu sa discuti sincer si deschis cu avocatul tau, pentru a avea o colaborare cat mai buna. De asemenea, se recomanda sa se ajuna la un acord comun intre soti pentru un proces simplu si rapid. Daca acest lucru nu este posibil, atunci nu uita ca alegerea unui avocat bun este extrem de importanta.

De el va depinde durata si rezultatul procesului. Dovezile nu ar trebui sa lipseasca, atunci cand vorbim de adulter sau agresiune fizica. Aceste amanunte pot inlesni intregul proces si te pot ajuta sa obtii ceea ce iti doresti.

Recente