„Amoebele” PSD se revolta dupa articolul anti-Ponta: „Pleșu e o hidra!”

Nu Rata

Articolul acid semnat de Andrei Pleșu in Adevarul, despre mediocritatea lui Victor Ponta, in care il ștampila drept „amoeba” pe actualul premier a și pus in mișcare echipa de zgomote și injuraturi a puterii. Ghișe (ex-PNL) și Nicolicea (UNPR, foto) au raspuns cu atacuri la adresa scriitorului. Cel din urma l-a facut „hidra” pe Pleșu…

„Nu te poti supara pe un ins inca nealcatuit, nearticulat, fluid, imprevizibil nu prin subtilitate dinamica, ci prin carenta structurala. Nu te poti supara – sa zicem – pe o amoeba”, a scris Pleșu despre Victor Ponta. Atat i-a trebuit!

Lui Ponta i-au sarit imediat in aparare doi parlamentari, galagioși de serviciu. Primul, Ioan Ghișe, proaspat demisionat din PNL pentru a ajuta PSD-ul, s-a simțit el insuși lezat de observațiile autorului și a sarit a gatul lui Pleșu la fel de voluntar cum facea matanii prin parlament cu faimosul tricou veșnic transpirat, pe care scria semeț un mesaj pentru eternitate: „Poporul a decis, Basescu e demis”. Adesea surprins cu un comportament public demn de o realitate paralela, Ghișe n-a realizat nici pina in ziua de azi ca Basescu nu-i demis. Are in schimb revelații de natura ”realista” atunci cand vine vorba sa-i ”execute” public pe puținii intelectuali de marca dispuși sa-și mai asume riscul de a comenta comportamentul oamenilor politici.

La randul sau, uneperistul Eugen Nicolicea, specialistul puterii actuale in materie de operațiuni tip ”Marțea Neagra”, jurist de talie mondiala pe o planeta nu mai mare decat Casa Poporului, e și mai lovit in orgoliul sau de politician la auzul veștii ca Andrei Pleșu și-a permis sa scrie critic despre tipul de politician Victor Ponta. Prin urmare, vorba lui Ghișe, poporul din Casa Poporului a decis: Pleșu e proscris! Odata stabilita vinovația de delict de opinie, Nicolicea a decretat ultradoct: ”Pleșu este o hidra. Nu e prima oara cand ne ataca, a vorbit rau și de parlament”, a reacționat suburban Nicolicea, in direct, la Realitatea TV.  Ați ințeles lecția! Iți permiți sa critici comportamentul mai-marilor puterii, ești iute pus la zid, plasat intr-un regn animal convenabil partidului de guvernamant și avertizat ca data viitoare s-ar putea ca inclusiv hidrele sa dispara de pe fața pamantului…

Daca Nicolicea sau Ghișe ar fi fost macar un fel de copy-paste a lui Pleșu in faza incipienta, hai ca mai treaca mearga cu reacțiile lor impotriva autorului mult-hulit de politicienii puterii Dar, așa cum bine remarca și Cozmin Gușa, Nicolicea și Ghișe n-au demonstrat nimic pana acum incat sa-și fi caștigat dreptul de a-i raspunde lui Andrei Pleșu:

Din pacate avem prea putini ca Andrei Plesu care pot sa scrie despre presedinti, prim-ministrii sau alti oameni grei, acesti oameni grei trebuind intr-un fel sau altul sa ii raspunda. Dar dintr-o mai mare nefericire, daca raspunsurile la asemenea etichetari, la asemenea exercitii de inteligenta sunt date de catre un Nicolicea, Ghise sau mai stiu eu cine, asta releva adevarata drama a dezbaterii publice din Romania. Plesu poate sa scrie oricand despre Ponta, Nicolicea nu poate niciodata sa faca caracterizari despre Andrei Plesu. Daca intr-o realitate schizoida si tabloidizata cum este cea din Romania, cineva ca Nicolicea isi permite sa discute despre Plesu, asta e grav. Nu ca nu s-ar putea discuta despre Plesu, dar sunt foarte putini cei care au aceasta calitate sa chestioneze ce scrie Plesu sau sa caracterizeze intr-un fel pozitiv sau negativ. In niciun caz Nicolicea sau Ghise si asta ne arata ca suntem intr-o faza a dezbaterii publice care genereaza un mimetism intelectual de speriat”, a declarat Gușa, la Realitatea TV.

Articolul precedentCe carti mai citim in acest an
Articolul următorGravida de Sarbatori

Recente