Partidul Verde va fi prezent la conferinta RMGC si sustine protestul de la Marriott de la ora 10.00

Nu Rata

Partidul Verde va fi prezent la conferinta RMGC din 8 iulie

si sustine protestul de joi, ora 10.00, de la Marriott

La hotelul Marriott va avea loc incepand cu ora 9.30 o conferinta cu tema “Impactul potential, direct si indirect, al Proiectului Rosia Montana in economia Romaniei” organizata de Rosia Montana Gold Corporation si Link Associates. Dupa cum se mentioneaza in titlul reclamei – “19 miliarde USD” – argumentul central al conferintei tine de presupusele avantaje economice ale proiectului exploatarii miniere pe baza de cianuri pe care RMGC sustine ca i-ar castiga Romania.

Dupa cum se stie, Partidul Verde se opune acestui proiect care ar avea un impact devastator asupra mediului. Consideram ca pseudo-argumentele economice sunt irelevante in raport cu cele care privesc protejarea mediului, a patrimoniului cultural si istoric. Mai mult, exista alternative viabile economic si sustenabile ecologic de dezvoltare a zonei. Sumele vehiculate public de RMGC sunt simple amagiri. Daca anul trecut se vorbea de 4 miliarde USD, acum a fost avasansata suma de 19 miliarde USD ceea ce graieste de la sine despre strategiile de comunicare ale RMGC lipsite insa de continut.

Partidul Verde va fi prezent la aceasta conferinta prin presedintele executiv, Remus Cernea.

In acelasi timp, Partidul Verde felicita organizatiile neguvernamentale care vor organiza un protest in timpul acestei conferintei in fata hotelului Marriott, incepand cu ora 10.00. Intrucat acest protest este unul apolitic ii invitam pe membrii partidului nostru sa participe in calitate de persoane private si fara a afisa insemne sau simboluri politice.

Partidul Verde

7 iulie 2010

Remus Cernea

Preşedinte Executiv

www.remuscernea.ro

[email protected]

0727.583.594

Claudiu Crăciun

Prim Vicepreşedinte

[email protected]

Silviu Dumitru

Secretar General

[email protected]

0722.705.213

Recente