Voi candida independent la alegerile parţiale din Colegiul nr. 3 Hunedoara

Nu Rata

Voi candida, ca independent,

la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor

care vor avea loc în Colegiul nr. 3 din Hunedoara

Întrucât, prin succesul de la Curtea Constituţională din 20 aprilie 2010, am recâştigat un drept şi anume dreptul de a fi ales prevăzut de Art. 37 din Constituţie, dar anulat temporar de legea electorală, intenţionez să îmi depun candidatura ca independent la alegerile parţiale din Colegiul nr. 3 din Hunedoara. Un drept câştigat trebuie să fie şi exercitat, altfel este o literă moartă.

Actuala clasă politică a încercat prin orice mijloace, inclusiv prin legi electorale discriminatorii, restrictive şi neconstituţionale să îşi menţină monopolul şi să împiedice candidatura oricăror posibile persoane care le-ar ameninţa poziţiile. Sunt încalcate grav şi sistematic standardele europene privind legile electorale, lucru pe care l-am arătat în repetate rânduri prin materiale scrise şi conferinţe de presă şi pe care l-am demonstrat prin procesul câştigat la Curtea Constituţională.

Doresc, aşadar, să duc până la capăt efortul început pentru recâştigarea drepturilor cetăţeneşti răpite de actuala clasă politică şi să ofer o şansă locuitorilor Ţării Haţegului să sancţioneze prestaţia lamentabilă a partidelor politice votând un independent.

Pe lângă considerentele principiale am decis să candidez în judeţul Hunedoara şi ca urmare a unor raţiuni personale. Am locuit timp de 14 ani la Deva, foarte aproape de aria de cuprindere a Colegiului nr. 3, iar familia mea şi eu însumi avem numeroşi prieteni acolo. Copilăria mi-am petrecut-o în acea regiune fiind câţiva ani la rând campion judeţean la şah la juniori până în 1987, când am revenit în Bucureşti.

Sarmizegetusa Ulpia Traiana

Biserica din Densuş

Un alt lucru important pe care ţin să îl menţionez este că Hunedoara reprezintă un model de bună convieţuire şi înţelegere între majoritate şi minoritatea maghiară sau alte minorităţi etnice şi religioase.

Apelul meu către cetăţenii din oraşele Călan şi Haţeg şi din comunele Baru, Băniţa, Boşorod, Bretea Română, Bunila, Cerbăl, Densuş, General Berthelot, Ghelari, Lelese, Lunca Cernii de Jos, Peştişu Mic, Pui, Rachitova, Râu de Mori, Sarmizegetusa, Sălaşu de Sus, Sântamaria-Orlea, Teliucu Inferior, Topliţa şi Toteşti este acela de a susţine pentru prima dată un independent ecologist şi de a nu se lăsa amăgiţi de populismul şi promisiunile deşarte ale partidelor care şi-au dovedit din plin incompetenţa în ultimii 20 de ani. Votul este un gest de conştiinţă care în actuala situaţie dramatică în care a fost adusă ţara se transformă şi într-un gest de curaj pentru a da o şansă schimbărilor politice absolut necesare.

Solicit Guvernului României să ţină cont de necesitatea ca un candidat independent să dispună de un interval de timp suficient pentru a putea strânge cele minimum 2500 de semnături necesare pentru a-şi depune candidatura. Calendarul electoral trebuie stabilit astfel încât să fie prevăzute minimum 4 săptămâni pentru  strângerea acestor semnături.

PS: voi reveni cu detalii privind candidatura, programul electoral şi staff-ul de campanie. Orice sprijin pentru susţinerea acestei candidaturi va fi extrem de binevenit! Cei care doresc să se implice în strângerea de semnături sau doresc să ajute în alt mod sunt rugaţi să mă contacteze la datele menţionate de mai jos…

Donaţii Paypal pot fi făcute aici: http://bit.ly/Donate-Remus

Donaţii se pot face şi în contul:

RO 75 RZBR 0000 0600 1193 7221

deschis pe numele Remus Cernea

la Raiffeisen Bank – Agenţia Bucur Obor

Cod SWIFT: RZBRROBU

Remus Cernea

www.remuscernea.ro

[email protected]

0727.583.594

Recente