Indolenţa şi crimele asupra mediului produse sau tolerate de politicieni

Nu Rata

Indolenţa şi crimele asupra mediului produse sau tolerate de politicieni au dus la pierderi de vieţi omeneşti şi la amplificarea efectelor devastatoare în timpul recentelor inundaţii.

Partidul Verde acuză autorităţile statului de proastă gestionare a situaţiei de criză declanşată de inundaţiile din ultimele zile. Cel puţin 22 de oameni au murit din cauza incompetenţei reprezentanţilor statului şi a modului în care actualii responsabili politici au înţeles să trateze probleme grave de siguranţă a cetăţeanului. Într-o ţară în care ploaia ucide oameni, nu presa este o “vulnerabilitate a statului”, ci oamenii politici iresponsabili de la putere.

Defrişările sălbatice din nordul şi din centrul Moldovei, din judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Botoşani, au condus în ultimii ani la apariţia unor suprafeţe întinse fără pădure. Aceiaşi politicieni responsabili de acest dezastru natural şi uman sunt primii care se folosesc de campaniile de împădurire prezentate pe posturile tv pentru a-şi cosmetiza imaginea. În realitate, cu complicitatea lor, păduri întregi au fost culcate la pământ şi astfel a fost distrus singurul tampon împotriva vărsării directe de mari cantităţi de apă în Siret şi Prut.

România a defrişat pădurile în proporţii enorme – ştire TVR

Principalii vinovaţi de aceste crime împotriva mediului, sunt reprezentanţii partidelor care s-au aflat ori se află la guvernare, cei care au avut sau au reprezentanţi în administraţia locală care, printr-o corupţie organizată au contribuit la situaţia dramatică actuală. Unul dintre aceşti politicieni este domnul Gheorghe Flutur de la PD-L, Preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, care, în colaborare cu autorităţile locale, patronează industria gaterelor în pădurile Sucevei.

Mafia lemnului – material PRO TV

Moartea celor 22 de oameni din cauza ploilor din ultimele zile nu a produs nici o reacţie din partea preşedintelui României. Spre deosebire de primul mandat, când prim-minstru era liberalul Tăriceanu, astăzi Preşedintele nu mai iese la inundaţii, permiţându-i premierului Boc să pozeze într-un politician preocupat de soarta oamenilor simpli. Anunţul premierului Emil Boc că va acorda un ajutor de înmormântare de doar 5000 RON pentru familiile cu decese cauzate de inundaţii este probabil cel mai sinistru şi cinic anunţ de acordare a unor “despăgubiri” din istoria recentă a ţării.

Traian Băsescu la inundaţiile de acum câţiva ani, absent însă şi complet tăcut la inundaţiile din acest an

În acelaşi timp ne exprimăm solidaritatea cu victimele inundaţiilor şi felicităm pompierii, jandarmii şi pe reprezentanţii unor autorităţi locale care de la început au fost implicaţi în salvarea oamenilor şi în limitarea efectelor acestui dezastru natural.

Pompieri în timpul inundaţiilor

Partidul Verde atrage atenţia presei şi opiniei publice că, în România ultimilor 20 de ani, nu a existat nici o preocupare din partea guvernanţilor pentru realizarea unui plan naţional de suport împotriva inundaţiilor printr-o sistematizare a râurilor şi afluenţilor care prezintă risc de inundaţie. Singurele lucrări datează dinainte de 1989 şi nici măcar aceste lucrări nu au fost consolidate. În schimb, în fiecare an când lovesc apele aceeaşi politicieni mimează uimirea şi pozează în rolul de manageri competenţi, preocupaţi de soarta românilor.

Faptul că nici un politician nu a demisionat după dezastrul inundaţiilor din aceste zile este simptomatic pentru o clică de indivizi preocupaţi exclusiv de interesele personale sau de partid care desfid pretenţia legitimă a cetăţenilor români de a le fi apărate cu adevărat interesele. Este evident şi că nici PD-L, nici PSD, nici PNL nu au protecţia mediului printre liniile directoare ale politicii lor, iar menţinerea lor la putere va perpetua dezastrele umane şi naturale tot mai ample.

Defrişări de păduri

Partidul Verde consideră că actuala clasă politică şi-a dovedit din plin incompetenţa şi lipsa asumării oricărei responsabilităţi şi că este nevoie de o schimbare substanţială a felului de a face politică şi administra treburile publice. Stoparea defrişărilor, sistematizarea râurilor şi politicile responsabile de mediu se numără sunt printre priorităţile partidului nostru.

Fără o forţă politică verde care să participe la luarea deciziilor, abuzurile asupra mediului şi neglijarea intereselor cetăţenilor români vor reprezenta în continuare o trăsătură definitorie a politicii făcute în ţara noastră.

Partidul Verde

2 iulie 2010

Remus Cernea

Preşedinte Executiv

www.remuscernea.ro

[email protected]

0727.583.594

Claudiu Crăciun

Prim Vicepreşedinte

[email protected]

Silviu Dumitru

Secretar General

[email protected]

0722.705.213

Recente