Motive pentru a sarbatori vinul chilian

Nu Rata

Vinul chilian este recunoscut in intreaga lume pentru calitatea sa si pentru varietatea mare de struguri care pot fi recoltati datorita geografiei sale privilegiate, generand 868 de milioane de litri de vin pe an. Sandra Gutierrez, somelier la Casillero del Diablo , vorbeste despre cele patru motive pentru care ar trebui sa-i sarbatoresti ziua, 4 septembrie, si sa incerci cel putin un vin chilian luna aceasta.

Singura regiune din lume cu 4 bariere naturale. Chile este o tara unica. Teritoriul sau extins este situat in ceea ce este cunoscut sub numele de centura vinicola a lumii, asa ca geografia sa lunga, cu 150 de mii de hectare dedicate doar podgoriilor, ofera 26 de clime diferite care asigura conditii speciale pentru ca strugurii sa creasca favorabil. Se estimeaza ca in tara sunt cultivate cel putin aproximativ 62 de tipuri de struguri, astfel incat fiecare tulpina se adapteaza la diferitele climate din regiunea viticola chiliana. Cele mai plantate soiuri sunt: ​​Cabernet Sauvignon urmat de Sauvignon Blanc, Merlot, Chardonnay si Carmenere.

„Nici o alta regiune viticola din lume nu are patru bariere naturale precum Chile la paralelele 40 si 30 latitudine sudica: la nord desertul Atacama, la est Muntii Anzi, la vest Oceanul Pacific si la sud Antarctica. influenta pentru a oferi conditiile de clima si sol perfecte pentru a cultiva o mare varietate de struguri, realizand conditii unice care confera fiecarei regiuni sau vai o personalitate. Vaile din apropierea litoralului sunt ideale pentru cultivarea soiurilor albe precum Sauvignon Blanc si Chardonnay, iar cele din apropierea muntilor favorizeaza dezvoltarea soiurilor rosii precum Cabernet Sauvignon”.

Indiferent de tipul de mancare, va exista intotdeauna un vin chilian care se asorteaza cu el. Aceasta regiune extraordinara este atat de prolifica incat este a patra tara exportatoare de vin si ofera vinuri de toate felurile, nu doar rosii. Puteti gasi vinuri albe, roze, spumante, cupaje – un amestec de struguri – si inovatii in prezentarea lor, precum capacul filetat, care permite vinului sa nu prezinte defecte de miros de pluta, faciliteaza deschiderea acestuia si poate fi inchis cu usurinta o data. deschis. Notele aromatice sunt atat de diverse intre fiecare, incat este posibil sa gasim vinul ideal pentru orice tip de masa si ocazie.

Este casa Carmenere. Chile este cunoscut pentru vinurile sale Cabernet Sauvignon si Merlot, cu toate acestea, exista un strugure sau o tulpina cu o istorie interesanta: Carmenere, un strugure de origine franceza care a disparut in Bordeaux, Franta. Totusi, in 1994, un expert in studiul strugurilor – ampelograful francez Jean-Michel Boursiquot – a observat ca in unele zone din Chile se cultiva un tip de Merlot „chilian” care era de fapt soiul Carmenere, pe care a disparut mai mult. cu 150 de ani in urma, dupa filoxera, o insecta mica care pune capat vietii vitei de vie. In prezent, Chile este tara vinicole cu cea mai mare suprafata de hectare plantate cu acest soi. Aceasta tulpina se remarca prin arome de fructe rosii, un corp mediu si este ideala pentru a insoti mancaruri, precum roast beef sau miel.

Exista un vin pentru fiecare stil de viata. Indiferent de stilul de viata pe care il duceti, vinurile chiliane s-au adaptat gusturilor noilor consumatori pentru a satisface si chiar depasi asteptarile oricarui iubitor de vin. Cateva exemple in acest sens este ca puteti gasi vinuri cu diferite procese de vinificare, crame sustenabile, vinuri organice sau biodinamice. „Exista crame mari precum Casillero del Diablo, unul dintre cele mai recunoscute marci la nivel mondial, pana la crame de familie care au procese mai traditionale si care astazi ofera optiuni excelente”.

Recente