Marcel Ciolacu: In urmatoarele saptamani va fi aprobat un guvern din umbra al PSD

Nu Rata

Presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat ca un ,,guvern din umbra” al PSD va fi aprobat in saptamanile urmatoare in forurile formatiunii.

Intrebat duminica seara la Antena 3 care au fost greselile PSD in ultima perioada, Ciolacu si-a exprimat regretul legat de faptul ca nu a fost aprobata mai repede componenta acestui guvern din umbra.

,,Poate ar fi trebuit sa comunicam mai bine, poate ar fi trebuit sa scoatem acest guvern din umbra, pe care in urmatoarele saptamani o sa il aprobam in forurile partidului. (…) Vom face un „shadow cabinet”, cum se face in toata lumea civilizata si fiecare ministru va fi flancat de catre un eventual ministru al PSD”, a precizat liderul social-democrat.

Chestionat cine va fi premierul acestui cabinet din umbra, Ciolacu a replicat ca exista mai multe variante.

Pe de alta parte, el a reamintit ca, potrivit ultimei decizii adoptate in cadrul partidului, propunerea de prim-ministru PSD este Alexandru Rafila.

,,Este domnul doctor Alexandru Rafila. Nu am luat alta decizie in acest moment. (…) Daca va trece motiunea de cenzura, o sa incercam sa cream o majoritate. Primul ministru – exista o singura decizie in acest moment, in interiorul PSD. Domnul Alexandru Rafila este propunerea de prim-ministru. Sa ajungem in acel moment. Este pentru prima oara, in 30 de ani, cand dupa numai cinci luni de la alegerile generale se vorbeste de caderea unui guvern”, a mai precizat el.

Ciolacu a declarat ca motiunea de cenzura va fi inaintata imediat dupa depunerea Planului National de Redresare si Rezilienta.

,,Este evident ca romanii au nevoie de un plan de tara. Noi vom veni cu asa ceva. Este evident ca sunt dezamagiti de actuala guvernare. Nu e o catastrofa sa facem alegeri anticipate in Romania. Dimpotriva. (…) (Motiunea de cenzura va fi depusa – n.r.) imediat dupa ce se termina cu Planul National de Redresare Rezilienta. Vom intra in tot calendarul pentru aceasta sesiune”, a spus el.

Recente