Sorin Grindeanu nu exclude o candidatura a lui Mircea Geoana la prezidentialele din 2024: E un fost lider PSD care sunt convins ca a castigat alegerile in 2009

Nu Rata

Prim-vicepresedintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, sustine ca tinta este ca PSD sa castige toate alegerile din 2024, inclusiv pe cele prezidentiale, si nu exclude o candidatura a lui Mircea Geoana din partea social-democratilor pentru Presedintia Romaniei: „E un fost lider PSD care sunt convins ca a castigat alegerile in 2009”.

„Ma bate gandul ca impreuna cu echipa pe care o avem in conducerea PSD-ului acum, Marcel Ciolacu, Vasile Dancu, Gabi Firea, Paul Stanescu si tinta mea pentru 2024, tinta mea personala, este urmatoarea: sa castigam toate alegerile, toate: europarlamentare, parlamentare, locale si prezidentiale”, a afirmat Grindeanu, intrebat duminica, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, daca se gandeste sa candideze din partea PSD la alegerile prezidentiale, scrie News.ro.

El considera ca mai intai trebuie stabilit profilul candidatului care s-ar potrivi cel mai bine PSD in 2024.

„Sigur ca lucrurile acesta nu se fac, vrea Grindeanu sa candideze, vrea Firea. Cred ca lucrurile trebuie abordate intr-un mod profesionist. Trebuie sa vedem profilul care s-ar potrivi cel mai bine, pentru ca PSD-ul stie sau cel putin a aratat ca din 2000 incoace, de cand nu a mai castigat alegerile prezidentiale, stie foarte bine sa isi duca candidatul in turul doi.

(…) Daca in 2024 castigam europarlamentare, locale si parlamentare si nu castigam prezidentialele, eu, Sorin Grindeanu, consider ca vom avea un esec. Deci tinta noastra este sa castigam toate alegerile mai ales cele prezidentiale”, a explicat prim-vicepresedintele PSD.

Sorin Grindeanu nu exclude o candidatura a cuiva din afara PSD la alegerile prezidentiale din 2024.

Intrebat cum vede o candidatura a lui Mircea Geoana din partea PSD la alegerile prezidentiale din 2024, Sorin Grindeanu a raspuns: „Nu o exclud, nu pot sa spun ca aduce victoria sau nu. E un fost lider al PSD, care sunt convins ca a castigat alegerile in 2009. E convingerea mea personala si nu cred ca doar a mea. In acest moment ocupa o functie extrem de importanta, e secretar general adjunct al NATO, care are un profil european, euro-atlantic, care e un om de stanga”.

Recente