Mai mult loc in camara

Nu Rata

Stim cu totii ca o piesa importanta in casa fiecaruia este camara, mai ales in aceasta perioada, pentru ca stocam mai multe provizii decat de obicei. Aici se asaza toate maruntisurile, pungutele, borcanele pline cu dulceturi.

Proviziile facute pentru iarna incovoaie rafturile camarii si ne vedem in imposibilitatea de a mai stoca acolo macar un ac. Ca sa nu devina un chin sa gasesti in camara ceea ce-ti trebuie, mai ales atunci cand esti grabita sa pregatesti masa, este indicat sa reasezi obiectele chibzuit. Pe rafturile ei se odihnesc, de multe ori, obiecte care nu trebuie sa fie acolo, dar pe care le-am pus dintr-un impuls de moment sau din graba.

Stau si ocupa un spatiu pretios. Acum, cand navalesc muraturile, marfa inutila trebuie sa dispara! Pariez ca daca te uiti cu atentie in camara gasesti o gramada de pungute si cutiute de care nu te atingi cu lunile, dar pe care le pastrezi din obisnuinta pe raft ca poate le gasesti o intrebuintare candva. O alta categorie este cea a lucrurilor pe care, de fapt, le-ai fi aruncat de mult, insa nu le-ai observat din cauza altora care le stateau in fata. Iti ia, pe ceas, 15 minute sa faci o schimbare de look a camarii.

Pasul 1

Da jos tot ce e pe rafturi, sterge bine de praf atat politele, cat si marfa. Foloseste o carpa umeda inmuiata in solutie dezinfectanta. Scoate toate bidoanele, canistrele care nu au ce cauta inghesuite in fundul dulapului. Acesta categorie trebuie sa dispara din camara, chiar cu riscul unor discutii aprinse cu partenerul! Pot sta foarte bine in boxa sau in garaj.

Pasul 2

Acolo unde se poate, schimba clasicele borcane cu capace metalice inestetice cu unele elegante, cu sistem de inchidere etans si capace de sticla. Se desfac si se spala foarte usor. Sunt prevazute cu garnitura de cauciuc si mecanism de inchidere din inox. Sunt ideale pentru conserve si schimba in mod placut aspectul camarii.

Pasul 3

Acum trebuie separate obiectele pe categorii, ca sa gasesti apoi orice ai cauta dintr-o privire. In sprijinul gruparii si al mentinerii unei ordini desavarsite, dar si pentru eficientizarea timpului acordat cautarilor, exista in comert tot felul de sertare metalice, din lemn sau din plastic, pe care le poti monta singura pe structura din camara (vezi foto). Curatenia si ordinea in camara trebuie tinute si pretuite la fel mult ca si in celelalte locuri vizibile din casa.

Pasul 4

Inarmeaza-te cu un sac de plastic si arunca in el toate nimicurile, borcanele goale, capacele, plasele de plastic goale etc. Fara regrete! Iti vei reface stocul mai tarziu. Acum insa ai nevoie de loc mai mult, de ordine si curatenie. Plicurile cu mirodenii pot fi transferate intr-o singura cutie frumoasa, asezata pe raft, la indemana. Exista si un alt mod de a le pastra: in tot felul de borcanele mici, cu capace decorative diverse, viu colorate, care se gasesc in seturi sau la bucata in supermarketuri. Stau asezate pe un suport propriu din lemn care se poate fixa in cuie pe marginea politelor din camara, fara sa ocupe un loc suplimentar.

Precizare

Pastreaza cu strictete de-a lungul timpului locul ales pentru fiecare categorie de obiecte, indiferent cat de grabita, obosita sau prost dispusa ai fi. Asta previne pur si simplu haosul in camara. Cu siguranta ca, vazandu-ti camara aranjata, curata si ordonata, vei simti o satisfactie imensa. In plus, castigi, evident, concomitent cu aceasta reorganizare si curatenie, mai mult spatiu, eficienta si precizie in miscari atunci cand lucrezi in bucatarie. Procedand asa, vei experimenta placerea de a avea o camara incapatoare, curata, bine gandita, cu lucruri usor de reperat tot timpul.Iarna, camara este neincapatoare. Iti sugeram cateva modificari la indemana care aduc loc de stocare in plus.

Recente