Cele mai frecvente greseli pe care tindem sa le facem atunci cand incercam sa economisim!

Nu Rata

Banii se castiga greu insa se chletuie foarte usor! Asta o stim toate, insa uneori, avand tendinta de a economisi, facem cateva greseli majore, formandu-ne pareri gresite despre scopul si utilizarea banilor.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care tindem sa le facem!

Cumperi produse aflate in perioada de reduceri

Este o mare satisfactie pentru ego-ul tau atunci cand iti iei ceea ce vrei la un pret accesibil. Insa, uneori gresesti cumparand produse atunci cand sunt la promotie sau in perioada de reduceri. Trebuie sa ai in vedere ca, prin incercarea ta de a economisi, vei cumpara produse care nu-ti trebuiesc in momentul acela, astfel cheltuind mai multi bani decat ti-ai propus.

Sfatul nostru este, ca pe viitor, atunci cand mergi intr-un hipermarket pentru astfel de produse, sa-ti scrii o lista de acasa si sa nu te abati de la ea.

Asuma-ti riscul de a investi

Este formata o parere total gresita despre faptul ca, pentru a porni o mica afacere, ai nevoie de un capital destul de mare.Nu ai nevoie de multi bani, insa va trebui sa strangii banii de datorii, de fonduri, economii si investitii.

Insa, asuma-ti riscul si incearca!

Nu pierzi bani daca inchiriezi

De asemenea, despre acest lucru, circula o parere total gresita, deoarece evitam sa inchiriem lucruri pentru a nu baga bani in buzunarul proprietarului si ne cumparam noi lucrul acela, chiar daca nu-l folosim des si astfel… cheltuim bani inutil.

Atunci cand ai o proprietate, ai mai multe responsabilitati. Daca locuiesti intr-un apartament inchiriat, atunci daca se darama un perete de la o infiltratie sau ai avea de platit alte dari precum taxele, impozitele etc, nu ti-ai mai fi dorit in acel moment sa fii proprietarul.

In zilele noastre, inainte  de a cumpara o locuinta, trebuie sa ne gandim de cateva ori, deoarece e posibil ca atunci cand vrem sa o vindem pentru a cumpara alta mai mare, sa nu luam banii pe care i-am investit in locuinta.

Recente