Greseli in amenajarile interioare

Nu Rata

Cand ai probleme in amenajarea casei si nu gasesti solutia salvatoare, poti apela la un specialist. Daca totusi vrei sa incerci singur, ai grija sa respecti cateva reguli.

Iti trebuie modele si rabdare. Ai vazut, cu siguranta, amenajari care te-au incantat in casele prietenilor. Poti sa le urmezi exemplul, dar trebuie sa respecti, cand te apuci de lucru, doua reguli majore – simplitatea si naturaletea. Chiar daca locuiesti de ceva vreme in acea casa si esti obisnuit cu decorul, fa totusi o noua evaluare a locuintei. Noteaza-ti impresiile pentru fiecare camera – lumina primita in cursul zilei, mobila care ar putea fi inlocuita, lucrurile pe care vrei sa le scoti in evidenta si cele pe care vrei sa le naschezi. Numai asa rezultatul va fi un camin primitor si pe gustul tau.

Iata cateva reguli care iti vor fi de un real ajutor:

  • Cand iti cumperi o mocheta noua, ai grija la dimensiuni. Perimetrul trebuie sa fie egal cu acela al camerei, pentru ca daca e mai mica nu e pusa in valoare, iar incaperea va avea un aspect saracacios. In plus, oricat ar fi de frumoasa, mocheta va parea ca de imprumut, va da camerei un aer de provizorat. Cand alegi un covor, dimensiunea lui trebuie sa fie suficient de mare incat picioarele din fata ale pieselor de mobilier sa se aseze pe marginea acestuia. Aceasta numai in cazul in care ai in incapere mobilier stil. Daca acesta este modern, poti pune un covor care sa acopere doar mijlocul camerei.
  • Alta greseala frecventa este cumpararea mobilei inainte de a masura camera. In entuziasmul lor, unii cumpara obiecte de mobilier pe care le considera atragatoare inainte sa stie daca acestea au dimensiunea optima sau daca se potrivesc stilului celorlalte piese deja existente in casa. Rezultatul este o camera in care se inghesuie, ca la consignatie, piese disparate, fara nicio legatura intre ele. Si, evident, fara prea mare legatura nici cu frumosul.
  • De asemenea, este gresit ca atunci cand zugravesti peretii sa alegi culori prea palide sau prea intunecate. Designerii afirma ca daca spatiul este mare culorile trebuie alese cu grija. Altfel spus, nuante mai inchise fata de ce ti-ar fi placut in mod obisnuit intr-o camera mica. * Gresesti daca iti imaginezi ca in dormitor doar patul, pentru ca e mare, este centrul de interes al camerei. Daca vei zugravi un perete (de preferat cel de la capataiul patului) intr-o culoare intensa, vei constata ca centrul atentiei se muta pe aceasta latura a camerei.
  • Gresesti, de asemenea, daca nu ceri ajutor specializat. Cand nu ai mai facut niciodata modificari, renovari sau amenajari in apartament, ar fi indicat sa apelezi la specialisti sau sa te consulti cu prietenii ale caror locuinte ti-au placut. Totodata, este gresit sa te angajezi in munca de reamenajare cand acest lucru nu-ti place. Vei munci degeaba, iar rezultatul nu va fi cel dorit.
  • Si inca ceva – degeaba cheltuiesti mai multi bani pe mici accesorii care sa imbunatateasca aspectul unei camere care nu-ti place. Economiseste-ti banii, goleste incaperea si fa alta investitie, in mobilier si zugraveala pe placul tau.

Recente