FotoFinder prezinta noua generatie de sisteme pentru depistarea precoce a cancerului de piele

Nu Rata

Acest echipament extrem de automatizat si inteligent indeplineste noile standarde de diagnosticare a afectiunii si va fi expus la cel de-al 24-lea Congres Mondial de Dermatologie.

FotoFinder Systems GmbH, unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de sisteme de imagistica medicala pentru dermatologie, a anuntat lansarea „Bodystudio ATBM Master”. Pentru prima data, o echipa permite utilizarea dermatoscopiei corporale totale, o dezvoltare avansata a tehnologiei de scanare automata a intregului corp (ATBM®). Cheia acestui sistem este interactiunea inteligenta dintre hardware, tehnologia camerei si software-ul specializat.

„Bodystudio ATBM Master” se remarca prin versatilitatea sa: pe langa platforma de diagnosticare a cancerului de piele, aparatul ofera module optionale pentru analiza parului, aspecte care merg de la pur estetic, pana la managementul pacientilor cu psoriazis, in care echipamentele PASIscan. este folosit. FotoFinder conduce integrarea inteligentei artificiale (AI) in tehnologia de detectare precoce a cancerului de piele. 

O noua dimensiune in urmarirea „intreaga piele” a pacientilor cu mai multe marci

Sistemul „Bodystudio ATBM Master” de la FotoFinder ofera un diagnostic imbunatatit al cancerului de piele folosind dermatoscopia intregului corp. Cu acest echipament, medicii pot evalua structura semnelor de nastere pe baza unei imagini clinice, care este generata la o rezolutie foarte mare (50 megapixeli), polarizata si cu procesare speciala pentru fotografiile corporale (in format RAW).

Pe de alta parte, dermatoscopiile cu o calitate ridicata a imaginii video permit o calatorie vizuala profunda in cele mai mici structuri celulare ale pielii, care se realizeaza datorita maririi imaginii de pana la 400x. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca acest sistem este cunoscut sub numele de „Google Earth al pielii”. Aceasta tehnologie automata de scanare a intregului corp identifica leziunile pielii existente intr-o imagine si le organizeaza in functie de relevanta. Echipamentul permite medicilor sa identifice marcajele atipice sau leziunile care apar ca denivelari sau par ciudate la prima vedere. In plus, cele mai noi tehnologii de criptare pe care le include si o noua administrare a utilizatorilor garanteaza protectia datelor muncii efectuate si a informatiilor confidentiale ale pacientului.

Diagnosticul cel mai precoce posibil salveaza vieti

„FotoFinder este un pionier in introducerea inteligentei artificiale in domeniul diagnosticarii cancerului de piele. Sistemul sau „Bodystudio ATBM Master” include din nou tehnologia sa puternica FotoFinder AI (inteligenta artificiala). De remarcat ca pentru pacientii cu risc, depistarea precoce a tumorilor cutanate maligne inseamna economisirea de timp vital”, explica Kathrin Niemela, membru al consiliului administrativ FotoFinder. „Cu noua generatie a „Bodystudio ATBM Master”, este posibil sa se realizeze o documentare a pielii mult mai completa, consecventa si cu rezolutie extrem de inalta si de doua ori mai rapida decat modelul anterior. Datorita unei noi functii de flux de lucru, noile etichete de piele si modificarile celor existente pot fi diagnosticate mai rapid si mai precis decat oricand,

Inteligenta artificiala intra in experienta umana

„Moleanalyzer Pro” este software-ul expert bazat pe inteligenta artificiala, care sprijina medicii in analiza si evaluarea riscurilor leziunilor cutanate. Sistemul se bazeaza pe unul dintre cei mai puternici si profund algoritmi de invatare evaluati vreodata in studiile clinice. In studiul „Man vs. Machine”*, realizat la Spitalul Universitar Heidelberg (oras din nord-vestul Germaniei), algoritmul FotoFinder a obtinut scoruri impresionante in sensibilitate si specificitate, astfel incat calitatea sa de diagnostic poate concura cu cei mai experimentati specialisti in dermatoscopie in ceea ce priveste acuratetea.

Calitate si fabricatie germana

Toate sistemele FotoFinder sunt fabricate la unitatea de productie a companiei din Bad Birnbach, Bavaria, Germania. Acest brand este certificat conform DIN EN ISO 13485: 2016 si a primit deja mai multe premii pentru managementul si designul afacerii sale.

Lansarea sistemului

Kathrin Niemela, membra a consiliului de administratie FotoFinder, a demonstrat noul echipament „Bodystudio ATBM Master” la cel de-al 24-lea Congres Mondial de Dermatologie, care a avut loc in perioada 10-15 iunie 2019 (stand nr. G59 – Gate2).

Recente