Examene de admitere pentru Oxford si Cambridge la UVVG

Nu Rata

O serie de examene internationale de cel mai inalt rang, pentru toate varstele si toate interesele a avut loc, saptamana trecuta, la Arad. Examenele s-au desfasurat in cadrul Facultatii de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative, centru de testare cotat drept cel mai complex din Romania.

“ A fost intr-adevar o saptamana foarte incarcata. Ea a debutat cu un set de examene UBELT – engleza pentru medici , asistente medicale, stomatologi si farmacisti – test care, in Europa nu se administreaza decar la noi si la Varsovia. Este un test foarte complex care analizeaza competentele lingvistice specifice meseriilor mentionate anterior, axat pe cele 4 competente de baza: ascultare-redare , scriere, citire, vorbire. Candidatii au fost pusi in situatii de viata profesionala si au dovedit (sau nu) ca se descurca la fel de bine cu pacientii dansilor in limba engleza cum o fac si in limba romana. Competitia este acerba dat fiind faptul ca posturile in aceste domenii sunt extreme de bine remunerate si solicitarea europeana mare. Examinatorii de la Universitatea din Bath / Marea Britanie sunt cei mai buni specialisti in acest domeniu. La finalizarea examenului au constatat nivelul superior de pregatire al marii majoritati a candidatilor care, speram, in urma dobandirii cu scor mare al certificatelor UBELT, pot profesa in intreaga Europa, predilect in spatiul anglofon” spune Vanda Stan, Directorul Centrului de Testare Lingvistica Internationala din cadrul UVVG.

Tot in aceasta saptamana s-au desfasurat cele 2 exmene de admitere-test pentru Oxford si Cambridge, cele mai prestigioase facultati din lume, probabil, care au solicitari specifice lor pentru candidatii la locurile din aceste facultati. Saptamana aceasta s-au desfasurat cele 2 probe de matematica superioara pentru candidatii care viseaza sa isi desavarseasca studiile la Oxford sau Cambridge in domenii care solicita cunostinte superioare de matematica pura.

La finele testelor, intrebati de nivelul de dificultate al examenelor, candidatii au marturisit ca nu pot compara nivelul decat cu cele mai dificile teste de matematica de la fazele nationale si internationale ale olimpiadelor de matematica.

In urmatoarele luni universitatile Oxford si Cambridge vor desfasura treptat si examenele testare pentru celelalte specializari, tot in cadrul centrului de testare din UVVG, universitate onorata cu cel mai inalt grad de incredere internationala pt testare academica.

” Astfel, vom desfasura testele pt medicina, filologie, stiinte economice, drept, filozofie, arhitectura, inginerie etc, pe tot parcursul anului. Candidatii din acest an care vor fi declarati reusiti vor incepe studiile la Oxford sau Cambridge incepand cu vara anului 2011” mai spune Vanda Stan.

Ca sa incununeze perioada de testare, in ultimele zile ale saptamanii au fost programate examenele IELTS ale Consiliului Britanic dar si examenul TOEFL /iBt ( internet based) ale Educational Testing Service ( cel mai mare centru de testare al USA). Spre deosebire de anterioarele teste care erau menite a cuantifica cunstintele profesionale si implicit cele lingvistice ale candidatilor, aceste din urma teste au fost menite a stabili nivelul cunostintelor de limba engleza ale candidatilor. Probele au fost din nou foarte atent gandite, centrate pe aceleasi 4 competente cheie: ascultare, citire, vorbire si scriere iar certificatele ce se vor elibera dupa finalizarea corecturii in Marea Britanie, vor servi candidatilor pentru accesara programelor de licenta, masterate si doctorate din intreaga lume.

Recente