Emotii pentru ROMANIA! Vezi AICI cine sunt rivalii Paulei Seling & Ovi din cea de-a 2-a semifinala Eurovision

Nu Rata

Pe 6 mai a avut loc prima semifinala Eurovision Song Contest 2014, in urma careia 10 tari s-au calificat in marea finala din 10 mai care se va desfasura pe B&W Hallerne, in Copenhaga.

Astazi, 8 mai, de la orele 22, se va desfasura cea de-a doua semifinala din cadrul competitiei europene, 15 tari urmand a concura pentru un loc in marea finala. La fel ca si in cazul primei semifinala, doar primele 10 din top vor merge in finala din 10 mai, acestea fiind alese in urma votului acordat de un juriu de specialitate si de locuitorii tarilor care participa in cadrul acesteia.

Emotii mari si pentru reprezentantii Romaniei la ESC 2014! Paula Seling & Ovi vor intra in concurs in aceasta seara cu numarul 15 si promit sa electrizeze publicul european cu interpretarea piesei ”Miracle”.

Alaturi de Romania, in cea de-a doua semifinala participa si Malta, Israel, Norvegia, Georgia, Polonia, Austria, Lituania, Finlanda, Irlanda, Belarus, Macedonia, Elvetia, Grecia si Slovenia. In afara de cele 15 tari participante, in cadrul acestei semifinale vor putea vota si locuitorii din Germania, Italia si Marea Britanie.

Daca se vor califica in marea finala, Paula Seling & Ovi vor avea de infruntat rivali din Armenia, Azerbaijan, Germania, Islanda, Muntenegru, Suedia, Ucraina, Danemarca, Franta, Ungaria, Italia, Olanda, Rusia, San Marino, Spania si Marea Britanie, acestora urmand a se alatura tarile care se vor califica in aceasta seara.

Aruncati un ochi mai jos peste a vedea ceea ce ne asteapta in aceasta seara!

1. Malta –> Firelight – ”Coming Home”. Formatia malteza de folk este alcatuita din Michelle Mifsud, Richard Edward Micallef, Tony Polidano, Daniel Micallef si Leslie Decesare.

2. Israel –> Mei Finegold – ”Same Heart”. Pe numele sau adevarat Meital Slonimsky (31 de ani), artista s-a nascut in orasul Rishon LeZion. Mei s-a remarcat in tara sa natala in anul 2009, cand a terminat pe locul trei in cel de-al 7-lea sezon al show-ului Kokhav Nolad, versiunea israeliana a show-ului Pop Idol.

3. Norvegia –> Carl Espen – ”Silent Storm”. Carl Espen Thorbjornsen (31 de ani) este unul dintre favoritii la marele trofeu, potrivit mai multor case de pariuri. Piesa cu care isi reprezinta tara la ESC 2014 reprezinta single-ul sau de debut.

4. Georgia –> The Shin & Mariko – ”Three Minutes To Earth”. The Shin este o formatie de fusion jazz formata in Germania in anul 1998. Zaza Miminoshvili, Zurab J. Gagnidze si Mamuka Gaganidze, membrii grupului, vor urca pe scena alaturi de cantareata Mariko Ebralidze (30 de ani).

5. Polonia –> Donatan & Cleo – ”My Slowianie – We Are Slavic”. Una dintre cele mai inedite prezente pe scena Eurovision din acest an este reprezentata de Donatan (Witold Czamara, 29 de ani) si Cleo (Joanna Klepko, 30 de ani), cei doi artisti care vor reprezenta Polonia.

6. Austria –> Conchita Wurst – ”Rise Like A Phoenix”. Fara absolut nicio indoiala, reprezentanta/ul Austriei este cea mai inedita prezenta de pe scena ESC 2014! Pe numele sau adevarat Thomas Neuwirth, tanarul in varsta de 25 de ani este cunoscut publicului din tara sa natala sub caracterul drag queen Conchita Wurst, acesta identificandu-se ca fiind de gen neutru si folosind pronumele la genul feminin (her/she).

7. Lituania –> Vilija Mataciunaite – ”Attention”. Are 27 de ani si este cantareata, compozitoare si actrita. In 2005, la varsta de 18 ani, Vilija a participat la selectia nationala Eurovision din tara sa natala cu piesa ”Oh My God”, clasandu-se pe locul 7.

8. Finlanda –> Softengine – ”Something Better”. Supranumiti de catre fanii lor ”The Finnish Bon Jovi”, Topi, Ossi, Eero, Henri si Tuomo sunt 5 pusti cu varsta cuprinse intre 17-19 ani care, in anul 2011, au infiintat formatia Softengine. Norocul le-a suras si iata ca in acest an vor avea ocazia sa se remarce la nivel international prin intermediul participarii lor la Eurovision cu piesa ”Something Better”.

9. Irlanda –> Can-linn & Kasey Smith – ”Heartbeat”. Cu 7 sapte trofee Eurovision in palmares, Irlanda mizeaza in acest an pe grupul Can-linn care, alaturi de cantareata Kasey Smith (23 de ani), vor canta pe scena din Copenhaga piesa ”Heartbeat”.

10. Belarus –> Teo – ”Cheesecake”. Pe numele sau adevarat Yuriy Vaschuk, artistul bielorus a mai participat in trecut la selectia nationala Eurovision din tara sa natala si anume in 2009, inregistrand un duet alaturi de cantareata Anna Blagova.

11. Macedonia –> Tijana Dapcevic – ”To The Sky”. In varsta de 38 de ani, Tijana este una dintre cele mai celebre artiste din tara sa natala. Surprinzator, nu este prima membra a familiei sale care reprezinta Macedonia la Eurovision. Sora sa, Tamara Todevska, a reprezentat Macedonia in 2008, alaturi de Vrcak si Adrian Gaxha, cu piesa ”Let Me Love You”.

12. Elvetia –> Sebalter – ”Hunter Of Stars”. Sebastiano Pau-Lessi (28 de ani) are o cariera de aproape 15 de ani in muzica. ”Hunter Of Stars” reprezinta primul sau single solo. Inainte de a purcede in cariera solo, Sebalter a cantat la vioara si la bass in cadrul a doua formatii.

13. Grecia –> Freaky Fortune & RiskyKidd – ”Rise Up”. Freaky Fortune este un celebru duo muzical din Grecia, alcatuit din Nicolas Raptakis (24 de ani) si Theofilos Pouzbouris (23 de ani). In cadrul competitiei europene, celor doi li se alatura RiskyKidd, pe numele sau adevarat Shane Schuller, un rapper in varsta de doar 19 ani, nascut dintr-un tata german si o mama jamaicana.

14. Slovenia –> Tinkara Kovac – ”Round And Round”. In varsta de 35 de ani, Tinkara este o celebra cantareata si compozitoare din Slovenia, discografia sa continand nu mai putin de 9 albume de studio!

15. Romania –> Paula Seling & Ovi – ”Miracle”. Ii stiti, ii iubiti si, bineinteles, le veti tine pumnii stransi diseara! Hai, Romania!

Recente