Invata cum poti deveni mai eficienta la locul de munca!

Nu Rata

Tuturor angajatilor le plac pauzele, insa acestea nu sunt calea sprea succes. De cand venim la locul de munca, suntem distrasi de anumite e-mail-uri cu mesaje haioase sau filmulete interesante.

Cercetatorii ne spun ca toate aceste pauze ne afecteaza mult eficienta la locul de munca si de aceea, nu este de mirare ca realizam atat de putine lucruri fata de cate ne-am propus in acea zi.

Iata cateva modalitati prin care poti deveni mai eficienta la locul de munca!

Organizati-va programul inca de la primele ore ale diminetii!

Odata ajunsa la locul de munca, nu intra in inbox pentru a-ti citi mail-urile, ci incearca mai degraba sa notezi intr-o agenda toate activitatile care trebuiesc indeplinite in acea zi si repeta programul. Coloreaza-le in nuante difeite, culori mai deschise pentru cele mai putin urgente si culori mai inchise pentru lucrurile ce trebuie rezolvate rapid.

Stabileste un timp in care sa-ti verifici casuta de e-mail

Pentru a fi eficienta, nu te lasa prinsa in citirea mailurilor, ci fa asta acasa sau in pauza rezervata pranzului.

Nu te lasa distrasa

Daca lucrezi la un proiect foarte important si mai ales cu un termen limita, incearca sa nu fii distrasa de absolut nimic. Daca asta te ajuta mai mult sa te concentrezi, inchide-te la tine in birou si inchide-ti telefonul mobil sau chiar intrerupe conexiunea la internet pe toata durata cat lucrezi la proiect.

Stabiliti intervale de munca, de la care sa va impuneti sa nu va abateti.

Intervalul ideal de munca este de 70-90 de minute, dupa care abia apoi aveti voie sa luati o mica pauza. In tot acest interval de 90 de minute, focusati-va doar pe ceea ce trebuie sa faceti, uitand de retele de socializare sau de e-mail!

Uitati de multitasking!

Incearca sa te ocupi de cate un proiect pe rand, deoarece de fiecare data cand abandonezi o activitate pentru a incepe alta si apoi revi la cea initiala, ai nevoie de cel putin 3 minute pentru a-ti pune gandurile in ordine, a te concentra, si a-ti aminti exact ideea pe care trebuie sa o continui.

Recente