Concert ethno jazz, vineri, pe scena Palatului Cultural Arad

Nu Rata

Seara de vineri, 27 aprilie, va fi rezervata muzicii ethno jazz. Protagonistii sunt percutionistul Mario Florescu, flautista Corina Ardelean si pianistul Radu Rotaru, care la randul lor ii au ca invitati pe Claudia Iuga (voce), Alex Florescu (marimba) si Iancu Magdau (acordeon).

Programul muzical al serii contine compozitii de grup, dar si titluri consacrate, semnate Nebojsa Jovan Zivkovic, Aziza Mustapha Zadeh, Okay Temiz, Bob Telson sau Carlos Jobim.

Temele folclorice sunt prelucrate intr-o maniera pretentioasa si complicata, insa plina de sarm, iar asimetriile din planul ritmic si al accentelor invita la o auditie agreabila si savuroasa.

“Mario & The Teachers” a luat fiinta in toamna anului 2010, la initiativa lui Mario Florescu si are urmatoarea componenta: Mario Florescu – percutie, Radu Rotaru – pian și claviaturi și Corina Ardelean – flaut. Cei trei sunt deopotriva membri ai ansamblului „Prezent”, un grup de percutie care functioneaza din anul 2000, care a avut numeroase aparitii in tara, dar si in afara ei, in Ungaria, Germania, Luxemburg si Austria.

Profesor de percutie la Liceul de arta „Sabin Dragoi” din Arad, Mario Florescu nu este la prima experienta in formula de trio. Pe langa alte colaborari cu diversi artisti precum Harry Tavitian sau Horea Crisovan, a fost component al trupei Shaba, cu care a avut o bogata serie de aparitii in cluburi si festivaluri din Romania, Bulgaria, Grecia, Italia si S.U.A, dar si la Expozitia Mondiala de la Lisabona. Talentul sau ii permite sa abordeze si repertoriul vocal in formule precum Pro Musica, Locatarii, fiind totodata si coloana ritmica a concertelor lui Stefan Hrusca.

Corina Ardelean este profesoara de flaut la Liceul de Arta „Sabin Dragoi” si colaboratoare constanta a orchestrei simfonice a Filarmonicii, fiind membra a mai multor formații camerale – Modern Duo, 7 Preclassics, grupul de muzica medievala Grafic.

Radu Rotaru este profesor de pian la Liceul de Arta din Arad si desi provine din muzica clasica, a imbratisat cu succes jazzul, mai precis stilul ethno-fusion al trupei “Mario & The Teachers”. Activeaza alaturi de Mario Florescu in formatia Prezent, dar si in proiecte precum Locatarii sau Pro Musica si in concertele lui Stefan Hrusca.

Invitatii acestei seri sunt Claudia Iuga – voce, Iancu Magdau – acordeon si Alex Florescu – marimba, percutie.

Claudia Iuga este cunoscuta publicului aradean ca vocea formatiei Quaternion. Are o bogata activitate scenica in diverse formule si colaborari in domeniul jazz-ului si al muzicii clasice, obtinand premii la importante concursuri nationale de profil.

Iancu Magdau este elev al Liceului de arta “Sabin Dragoi” la clasa de pian a prof. Radu Rotaru si un detinator de premii nationale si internationale.

Pecutionistul Alex Florescu este elev al Liceului de Arta “Sabin Dragoi”. Are un bogat palmares de premii la concursurile nationale de profil, dar si la Concursul International de Percutie de la Timisoara, activand alaturi de parintii si colegii sai in formatia Prezent.

Desi au o istorie scurta in formula de trio, cei trei au la activ peste 40 de aparitii scenice, bucurandu-se deja de invitatii pentru festivaluri mari din afara tarii, in Ungaria, Belgia si Germania. In țara au participat la Garana Jazz Festival, la Festivalul de Jazz de la Sibiu, precum și la Galele Studențești desfașurate in același oraș, fiind invitați la aceste manifestari si in 2012.

Recente