Andreea Paul (PNL): Guvernul Ponta ar putea sa pice cu totul la toamna

Nu Rata

Deputata PNL din Tara Oasului, Andreea Paul, nu crede ca Victor Ponta se va ține de cuvant cu promisiunea de a dona marirea de salariu clubului de baschet Steaua București.

Mai mult, liberala spune ca Guvernul Ponta va pica la toamna și ca premierul este “ilegitim” și ar fi trebuit sa demisioneze in loc sa plece in concediu.

„Nu cred ca o va face, nu cred ca se va ține de cuvant și nu cred ca va mai apuca sa faca acest lucru. A fost atat de mincinos in problema creșterii salariilor a unui numar limitat de demnitari, anunțand ca nu susține, dar de fapt a inserat-o in rectificarea bugetara, a aplicat-o, deci una spune alta face incat nu cred, este de un populism ravașitor. Folosește Codul Fiscal in care a preluat propunerile PNL de relaxare fiscala ca instrument pentru a-și acoperi problemele grave pe care le are acum in justiție, fiind inculpat intr-un dosar ce ține de evaziune fiscala, fals in acte (…) a crescut salariile unui numar redus  de demnitari, fara sa țina cont de salariile execrabile din domeniul Invațamantului sau al Sanatații”, a declarat Andreea Paul pentru PaginadePolitica.ro

Deputata PNL a mai spus ca premierul Ponta a fugit in vacanța cand sunt foarte multe probleme in țara. „Fuga premierului de probleme este roiala, a fugit din fruntea PSD și acum fuge de responsabilitatea guvernarii intr-un moment cheie in care toate partidele parlamentare au un consens pentru dezvoltarea Romaniei și furnizarea de stabilitate, predictibilitate și responsabilitate pentru politicile publice. Aici ma gandesc la noul Cod Fiscal și la noua lege a salarizarii in sectorul de stat, apoi ma gandesc la absorbția fondurilor europene, la dezvoltarea infrastructurii și a investițiilor publice, la reformele administrative publice (…) Ori, acum cand trebuie sa aiba loc aceste consultari, la care PNL a invitat toate partidele politice, premierul țarii intoarce spatele și pleaca in vacanța”, a replicat reprezentanta PNL.

De altfel, Paul a subliniat ca Ponta a devenit un personaj politic ilegitim. „Noi (PNL nr.) de pilda, la nivel național  am strans peste un million de semnaturi pentru demiterea premierului inculpat Victor Ponta. Este compromis, va spuneam ca este ilegitim și a viciat atat de grav dialogul politic, incat nu mai exista rațiune pentru menținerea lui in fruntea Guvernului. Ponta trebuie sa-și dea demisia din fruntea Guvernului, nu sa plece in concediu” a spus liberala.

Intrebata despre scenariul demisiei lui Ponta din fruntea Guvernului, Andreea Paul a spus: „Demisia de onoare trebuia s-o dea de mult. Acum el nu-și mai da demisia, ci pleaca din fruntea Guvernului, prin excludere, nici PSD-iștii nu-l mai vor. Ei sunt cum interesați exclusiv de pastrarea guvernarii nu de cearta politica a premierului inculpat Victor Ponta”.

Invitata sa spuna cum vede schimbarea de la varful PSD, prin inlocuirea lui Ponta – inculpat in dosarul lui Dan Șovam, cu Liviu Dragnea – condamnat la un an de inchisoare cu suspendar in prima instanța, Andreea Paul a spus:

Așa ințelege PSD sa se prezinte in fața națiunii. Cetațenii sunt cei chemați sa aleaga intre PSD cu Dragnea in frunte și un PNL cu Alina Gorghiu și Vasile Blaga”.

In opinia prim-vicepresedintelui PNL, dupa o eventuala demitere a Guvernului este posibil sa avem alegeri anticipate și a adaugat ca rectificarea bugetara s-a transformat in “pușculița” social-democraților.

„Este posibil ca in toamna Guvernul PSD  sa pice in integralitatea sa. PNL a anunțat deja ca va depune o moțiune de cenzura in sesiunea parlamentara din toamna. Rectificarea bugetara insași, transforma bugetul de stat in pușculița PSD. Ponta din disperare, da acum bani din bugetul Romaniei baronilor locali ai PSD. Asistam pentru prima data dupa 1990 la o rectificare bugetara facuta intr-un sediu de partid – PSD și nu la Guvern. Cu contul taierii a unui milliard de lei de la Transporturi, ceea ce este o crima economica intr-o țara fara autostrazi, oprirea banilor de la Sanatate 600 de milioane de lei intr-o țara fara investiții suficiente in sanatate”, a spus Andreea Paul.

Recente