Albumul „Jubileul Regelui” va fi lansat, sambata, in Arad

Nu Rata

Anul trecut, pe 25 octombrie 2011, Regele Mihai a implinit 90 de ani, un eveniment care a fost marcat printr-o serie de manifestari ale familiilor domnitoare din Europa. In urma cu cateva luni a aparut „Jubileul Regelui”, o retrospectiva a aniversarii. Curtea Veche Publishing lanseaza, sambata, 21 aprilie, la libraria Carturesti din Atrium Mall, incepand cu ora 14.00, albumul „Jubileul Regelui” de Ioan-Luca Vlad și Daniel Angelescu.

Alaturi de autor, va lua cuvantul Alexandru Tiberiu Dekany. Lansarea din Arad are loc dupa evenimentele dedicate acestui titlu in Bucuresti, Sinaia si Timisoara.

Autorii spun ca albumul „Jubileul Regelui” este un omagiu cu ocazia aniversarii unei personalitati care a reprezentat, prin viata si activitatea sa, un model de urmat pentru poporul roman. Caracterul unic al celei de-a 90-a aniversari a Majestatii Sale Regelui Mihai I a fost marcat in 2011 printr-o serie de manifestari care au antrenat nu doar Familia Regala si unele dintre familiile domnitoare din Europa si din lume, dar si intreaga societate romaneasca.

„Editura Curtea Veche are meritul de a fi adus, atat de prompt, o marturie editoriala a acestui eveniment nepereche din prezentul și din istoria Romaniei. Un moment de reflecție asupra devenirii noastre ca națiune, in ultimele noua decenii, asupra virtuților, slabiciunilor, mersului pe loc, dar și asupra extraordinarelor lucruri pe care romanii au reușit sa le realizeze, ca societate și individual, in acest aproape un secol din istoria noastra.” (ASR Principele Radu al Romaniei)

Ioan-Luca Vlad este avocat, membru al Baroului Bucuresti si Consilier Privat Onorific al Familiei Regale a Romaniei. Din 2006, la sfarsitul primului an al cursurilor Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti, a intrat in colaborare cu Familia Regala, prin avocatul Adrian Vasiliu. In cei sase ani de colaborare, a ajutat la organizarea a doua mari evenimente regale si a reprezentat membri ai Familiei Regale in tara si in strainatate. In 2008 a devenit Cancelarul Decoratiilor Regale, pozitie prin intermediul careia are ocazia sa observe cele mai interesante si meritorii personalitati ale tarii in momente unice.

 In anul 2007, s-a alaturat prietenului sau, reputatul fotograf Marius Baragan, pentru a imortaliza vizita in Romania a ASR Principelui Mostenitor Alexandru al II-lea si a Principesei Ecaterina ai Serbiei. A realizat fotografiile pentru cele mai importante evenimente ale Familiei Regale a Romaniei, precum: Jubileul Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei (2009), Jubileul ASR Principelui Radu al Romaniei (2010), Jubileul Majestatii Sale Regelui Mihai al Romaniei (2011). Se dedica și cauzelor caritabile, realizand fotografii pentru proiectele sociale ale Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Recente