8 postere de film cenzurate – interzise

Nu Rata

Cea mai buna cale de a vinde ceva chiar daca nu se ridica la nivelul calitativ asteptat de cumparatori este sa il ambalezi cat mai bine. Am vazut multe filme mediocre sau slabe la viata mea care promiteau multe din trailere sau postere si care apoi au dezamagit. Cu cat este mai socant insa si mai iesit din comun un poster de prezentare, cu atat va atrage mai multi oameni in salile de cinema.
In cele ce urmeaza am pregatit un top al celor mai interesante astfel de controverse legate de postere ale unor filme mai mult sau mai putin celebre, imagini care au fost interzise/ cenzurate din varii motive. Unele sunt exagerate altele nu. Sa vedem care si de ce.

1. The People vs. Larry Flynt

Acest poster care il infatiseaza pe Woody Harrelson purtand doar un scutec ce poarta insemnele nationale ale Statelor Unite a fost interzis de MPAA. De ce? Nici ei nu stiu foarte bine. O fi din cauza excesivei sexualitati? Sau o fi simbolistica religioasa ofensiva? (Woody apare intr-o postura similara lui Isus pe cruce, intre picioarele unei femei). Sa nu uitam ca filmul pune problema cenzurii, de aici si ironia.

2. Dying Breed

Probabil ca nimeni nu se mira de ce australienii au decis sa cenzureze posterul acestui film pe motiv ca este prea oribil. Desi producatorii au anuntat ca tot ce isi doreau a fost sa creeze ceva unic si sa iasa in evidenta, motivatia lor nu prea i-a ajutat desi probabil ca au reusit ceea ce si-au propus.

3. The Rules of Attraction

Un poster care ne prezinta o multime de dragalase si nevinovate animale de plus, asezate in pozitii obscene. Si acesta a fost cenzurat de MPAA dar acceptat in Marea Britanie si Canada. Probabil ca motivul respingerii acestui poster consta tocmai in personajele principale, jucariile de plus a caror uzanta in publicitate care nu este destinata exclusiv copiilor este descurajata peste ocean. De ce? Nu ne intereseaza.

4. Zach and Miri

Posterul acestui film nu sare in ochi in prima instanta. La o privire mai atenta, observam insa partea de jos a imaginii si ne dam seama mai usor de ce MPAA a hotarat sa recurga din nou la cenzura. Desi ambii actori apar imbracati, este evidenta simbolistica s3xu1ui oral. Si acesta insa a fost admis in Canada.

5. Coco Avant Chanel

Acest poster a fost cenzurat in Franta datorita imaginii care o prezinta pe Coco Chanel fumand. Portretul contravine legilor franceze de publicitate care interzice promovarea tigarilor. Si cu aceasta ocazie le si oferim francezilor premiul pentru cea mai stupida cenzura.

6. The Hills Have Eyes 2

Si acest poster a fost interzis de catre MPAA datorita imaginilor horifice si a ideii de tortura pe care le transmite publicului larg. Ceea ce face din acest caz unul si mai interesant este ca in final imaginea a fost aprobata dar, cu o mica modificare: din sac sa iasa un picior si nu o mana.

7. The Outlaw

Imaginea voluptoasa a femeii din imagine a fost suficienta pentru a atrage cenzura. Si asta pentru ca desi producatorii doreau sa socheze, anul in care s-au decis sa o faca era doar 1943, perioada in care femeile se imbracau in saci si faceau plaja in costume de miner.

8. Shoot ‘em Up

Se spune ca acest poster a fost cenzurat datorita indemnului pe care il da spectatorilor la folosirea armelor de foc si a violentei. Producatorii se jura ca nu au avut o asemenea intentie si ca in mod special au pozat actorul cu arma indreptata intr-o parte si nu direct spre privitor. Scuza nu le-a fost de-ajuns insa, posterul fiind interzis. Si asta in ciuda faptului ca majoritatea filmelor de actiune au postere similare. De ce MPAA au ales o singura victima si ce nu le-a convenit la Shoot em Up, nu vom stii probabil niciodata.

Recente