10 sfaturi pentru a-ti imbunatati concentrarea si a-ti spori dramatic performanta

Nu Rata

Potrivit unui studiu realizat de Microsoft, omul mediu are o atentie de 8 secunde. Aceasta este chiar mai mica decat un peste de aur cu o secunda. Personal, cred ca si numarul a scazut de-a lungul timpului, deoarece lumea noastra digitala continua sa se miste rapid. Si cautam mereu ce este nou si ce urmeaza tot timpul.

S-ar putea sa dezvoltati un obicei usor de distras care va face dificil sa va finalizati munca intr-un mod eficient, dar vestea buna este ca exista mai multe modalitati de a va imbunatati concentrarea si concentrarea. Iata o lista de modalitati eficiente pe care le puteti incepe astazi.

1: Evitati multitasking-ul

S-ar putea sa credeti ca efectuarea mai multor sarcini in acelasi timp este o modalitate excelenta de a termina mai multe proiecte, dar acest lucru poate duce la comiterea unor erori, deoarece trebuie sa va schimbati concentrarea mentala tot timpul. In plus, pe masura ce treceti de la o activitate la alta, este posibil sa aveti nevoie de mai multe instrumente pentru a finaliza o sarcina, determinandu-va sa pierdeti timpul si, in cele din urma, sa va pierdeti atentia. Desi ocazional multitasking este o idee buna, incercati sa evitati acest obicei de munca ar fi o idee mai buna.

2: Aveti un program scris

Mai degraba decat sa lucrati la sarcini la intamplare, creati un program scris pentru a fi mai realizat. Puteti plasa un program scris pe birou sau pe perete pentru a va reaminti cand puteti face o pauza. Un program la locul de munca poate include efectuarea unui anumit numar de apeluri telefonice catre potentiali clienti sau scrierea mai multor e-mailuri catre clientii actuali. Avand un program scris, veti deveni mai concentrat pe ceea ce trebuie sa faceti in fiecare zi.

3: Luati pauze ocazional

S-ar putea sa credeti ca a face pauze in timp ce lucrati este o pierdere de timp, dar aceasta este o presupunere gresita. Este important sa faceti pauze pe tot parcursul zilei pentru a va curata mintea, a va desfasura activitati fizice, a va exercita creierul sau a consuma o masa hranitoare. Gasiti un loc linistit la locul de munca unde puteti medita, iesi afara la o plimbare in lumina soarelui sau mancati un pranz fantastic pentru a va reincarca mintea si corpul.

4: Da-ti creierului o provocare

Jocurile puzzle va pot imbunatati flexibilitatea mentala. Fie ca sunt puzzle-uri, puzzle-uri sarpe, cuburi Rubik sau dame chinezesti, va provoaca sa va extindeti abordarile obisnuite de rezolvare a problemelor. Jocurile de puzzle sunt variate in genurile lor. Stiti ca chiar si jocul video va poate ajuta sa imbunatatiti abilitatile mentale? Cu toate acestea, in timpul pauzei, cel mai bine este sa faceti ceva de pe ecran. Participarea la astfel de jocuri de strategie zilnice este, de asemenea, o modalitate buna de a va ajuta sa va imbunatatiti concentrarea mentala.

5: Creati-va propriile termene pentru finalizarea sarcinilor

Aflati cum sa va gestionati timpul eficient, creandu-va propriile termene scrise pentru sarcini. Daca aveti 30 de zile pentru a scrie o lucrare pe termen pentru o clasa, atunci nu inseamna ca trebuie sa asteptati pana in ultima zi pentru a incepe cercetarea si scrierea acesteia. Creandu-va propriile termene pentru a termina un proiect, il puteti descompune in pasi aspri, facilitand scrierea unei lucrari de termen excelent care va primi un scor mare de la un profesor.

6: Stai departe de Distrageri

Stai departe de distrageri inutile in timp ce lucrezi pentru a finaliza mai repede o munca. Unele dintre cele mai frecvente distrageri in timpul muncii includ oprirea pentru a vorbi cu colegii de munca, vizionarea la televizor sau citirea e-mailului. Inchideti usa biroului, deconectati cablul de la televizor si folositi autocontrolul pentru a evita citirea mesajelor de la prieteni.

7: Fa ceea ce iti place mai intai

Probabil ca exista mai multe sarcini la locul de munca pe care va bucurati sa le indepliniti mai mult decat alte sarcini, iar daca terminati mai intai aceste lucrari, atunci veti avea timp suplimentar pentru a lucra la sarcinile dificile sau mai putin placute. Ganditi-va cu atentie la sarcinile care va fac sa va simtiti energici facandu-le si plasati aceste joburi in partea de sus a listei de lucru zilnice.

8: Gestioneaza-ti propria bunastare

Pentru a va spori propria productivitate, asigurati-va ca va gestionati propria bunastare consumand alimente nutritive, facand miscare si dormind suficient. Monitorizeaza-ti ce simti cu schimbarea pe care ai putea sa o faci in rutina ta zilnica. Aceasta este pentru a vedea ce functioneaza cel mai bine pentru dvs. Daca va simtiti fantastic, atunci veti avea un creier care se concentreaza mai mult si functioneaza mai bine, facand posibila indeplinirea sarcinilor in mod eficient

9: Meditatie

Meditatia este notorie pentru relaxare, care va poate imbunatati foarte mult capacitatea de concentrare si concentrare. Petrecand cateva minute in meditatie, va puteti restabili in mod vizibil calmul si linistea interioara. Meditatia este pentru oricine. Este simplu si ieftin si nu necesita echipament special. Tot ce iti trebuie este mintea ta

10: Opriti telefonul mobil

Desi a avea un telefon mobil este o mare comoditate moderna, este o distragere a atentiei si va poate pierde mult timp. Daca sunteti dependent de telefonul dvs. mobil, poate fi necesar sa il opriti in timp ce lucrati pentru a evita citirea textelor sau apelurile catre prieteni. Tinand telefonul mobil oprit in timp ce lucrati, va veti concentra mai bine pe sarcini, ajutandu-va sa faceti lucrurile.

Recente