Un concert istoric duminică 16 mai 2010 – AC/DC pentru prima dată la Bucureşti!

Nu Rata

Concertul AC/DC de duminică este unul istoric, ţinând cont că în perioada comunistă marile trupe rock nu au putut concerta aici, iar recuperarea prin concerte live în România a multor mari nume ale rock-ului s-a produs mai ales după 2004.

Duminică este pentru prima dată când AC/DC cântă în România, după 37 de ani de activitate şi succese înregistrate în întreaga lume!

Stilul AC/DC este un hard-rock simplu, direct, energic, amuzant, trăznit şi autoironic.

Mai jos vă ofer câteva dintre cele mai cunoscute piese AC/DC. Voi începe, desigur cu perioada Bon Scott…

Prima piesă, “Let there be rock” vorbeşte despre începuturile “neaşteptate” ale rock-ului prin 1955… Observaţi cu cât umor solistul vocal Bon Scott interpretează piesa…

AC/DC – Let there be rock

Iată mai jos încă o piesă în care genialul chiarist Angus Young, cu “aura” lui de adolescent care a schimbat direcţia către şcoală cu drumul către concertul rock, se dezlănţuie electrizant…

AC/DC – Whole Lotta Rosie (live 1978)

Anul acesta este un adevărat delir de concerte cu trupe şi muzicieni de primă mână… Voi mai vorbi despre aceste concerte pe măsură ce ne vom apropia de ele…

AC/DC – Sin city

AC/DC – Highway to hell – versiune live din 1979 cu Bon Scott la voce

După moartea lui Bon Scott, AC/DC găseşte puterea să continue cu un nou solist foarte bun şi cu acelaşi stil. Revenirea AC/DC în 1980 cu albumul excepţional “Back in black” duce mai departe legenda…

Iată mai jos aceeaşi piesă live în 2007 cu Brian Johnson. Trupa e la fel de tânără ca la început după aproape 4 decenii de activitate!

AC/DC – Highway to hell – versiune live din 2007 cu Brian Johnson la voce

O altă piesă de referinţă, dedicată tuturor celor care au făcut, trăit şi simţit rock…

AC/DC – For Those About to Rock (We Salute You)

Un succes arhicunoscut:

AC/DC – Thunderstruck (live)

AC/DC – You Shook Me All Night Long

AC/DC – Hell’s bells (live 1991)

AC/DC – Big gun

Trebuie spus şi că la ora 18.00 concertul va fi deschis de trupa Down a lui Phil Anselmo, fostul solist vocal de la Pantera. După uciderea de către un tânăr fanatic a chitaristului Dimebag Darrell sunt slabe şanse să mai vedem vreodată un concert Pantera. De aceea, venirea trupei lui Phil Anselmo este o ocazie de a ne bucura măcar în parte de spiritul acestei excelente trupe americane. Poate va cânta şi balada speed metal “Cemetary Gates“, probabil cea mai valoaroasă compoziţie Pantera.

Clipul oficial al piesei Cemetary Gates poate fi vizionat aici.

Piesa poate fi audiată şi mai jos:

Pantera – Cemetary Gates

Ca un fapt interesant de remarcat este că într-un concert live Madonna a interpretat pentru cca 30 de secunde un pasaj dintr-o piesă Pantera compusă de chitaristul Dimebag Darrell, în memoria acestuia, după ce a fost ucis pe scenă cu focuri de armă. Puteţi vedea acest moment al Madonnei aici.

PS: cei care vor dori să mă însoţească la concertul AC/DC o pot face întâlnindu-ne între orele 17.30 – 17.45 pe drumul dintre Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei, pe partea dreaptă în punctul desenat cu roşu în imaginea de mai jos (este o alveolă pe partea dreaptă):

Recente