Rafting pe Buzau si explorarea Tarii Luanei

Nu Rata

Prima excursie, cea de la Lacul Sf. Ana, ne-a lasat cu amintiri atat de frumoase incat ne-a fost greu sa ne decidem cum sa organizam a doua excursie ca sa fie cel putin la fel de faina ca prima.

Dupa discutii indelungi, si multe ponturi primite si de la Ovidiu, ne-am decis: mergem in judetul Buzau, la rafting, dupa care vizitam Vulcanii Noroiosi, iar in a doua parte a weekendului ne aventuram in explorare Tarii Luanei.

Iata deci detaliile excursiei:

Punctele de interes aka „vedetele”

Vulcanii Noroiosi, unde speram sa prindem apusul pentru o experienta inedita vizita cu ghid local la Chilia lui Dionisie Torcatorul si alte chilii rupestre Lacul Hansaru barbeque picnic in Poiana Cozancei rafting pe Buzau
Programul

Plecarea se va face sambata dimineata. Pentru cei din Bucuresti ne vom intalni in zona Obor. Pentru cei care vin din alta parte vom discuta pentru a stabili de unde va „agatam” 🙂

Prima zi va demara in forta cu rafting pe Buzau. Timp de doua ore vom avea parte de multa adrenalina si distractie cat cuprinde. Dupa aceea, sperand ca vom mai avea o farama de energie pentru condus, ne vom indrepta spre Vulcanii Noroiosi unde vom si innopta.

Insa, inainte de somn, la care probabil ca vom visa dupa rafting, ne potolim foamea, admiram apusul si depanam povesti despre locuri faine vizitate. Asteptam cu nerabdare sa aflam pe unde ati umblat si ce v-a placut cel mai mult. Si daca se termina povestile (ceea ce ma indoiesc), trecem la Black Stories 😀

A doua zi, dupa micul dejun, o sa mergem cu masini 4×4 catre Tara Luanei unde vom explora, in detaliu, cu ajutorul unui ghid local, zona chiliilor rupestre (sigur ne oprim la Chilia lui Dionisie Torcatorul). Vom ajunge si la lacul Hansaru, iar in Poiana Cozancei ne va astepta un picnic relaxant. Dupa ora 16:00 ne vom intoarce in Berca, de unde vom pleca inspre casa.

Daca nu ati citit inca articolul pe care l-am scris dupa excursia la Vulcanii Noroiosi de anul trecut, acum e momentul. Il gasiti aici. Daca insa vreti sa fiti surprinsi, nu-l cititi, mergeti pe mana noastra 🙂 Oricum, acum vom avea multe activitati in plus.

Excursia in imagini Detalii „tehnice”

Perioada: 27 – 28 august

Cazare: Pensiunea Vulcanii Noroiosi, Scortoasa

Transport: mergem cu masinile personale. Noi avem maxim sase locuri libere, dar probabil ca nu vom fii singurii care vom veni cu masini.

Costuri: 320RON/persoane dintre care: 

circa 40RON/pers benzina – depinde de consumul masinii si se calculeaza cu fiecare sofer in parte 30RON/pers cazare in camera cu trei sau patru paturi 150RON/pers rafting 100RON/pers excursie in Tara Luanei cu masini 4×4, ghid si picnic

Nu includ: mese, intrarea la Vulcanii Noroiosi (4RON anul trecut)

Legat de cazare, daca vreti sa stati doar cate doi in camera, putem sa va rezervam camere de trei persoane, iar atunci costul e de 45RON/pers. La inscriere ar fi super sa specificati daca e ok sa stati in camere de trei/patru persoane sau vreti sa stati singuri in camera. 

Recente