Santierul de vis-a-vis de cinema Scala s-a incheiat. “Magheru one” cauta chiriasi

Nu Rata

Dupa ani si ani de amanari si de schimbari ale termenelor de finalizare, pe bulevardul Magheru nr.1 s-a incheiat recent renovarea si reconstructia fostului bloc Jawol. Noua cladire, denumita in ultimii ani Magheru One, s-a inaugurat astazi si isi cauta chiriasi atat pe retail cat si pe office.

Austriecii de la S+B Gruppe au cumparat blocul Jawol, construit intre cele doua razboaie mondiale si au investit in total 20 de milioane de euro in refacerea sa, dupa ce in cea mai mare parte a timpului scurs dupa 1990, blocul a fost aproape in paragina.

Sperantele austriecilor sunt sa inchirieze spatiile office cu 22 – 25 de euro / mp si pe cele de retail de la etajele inferioare cu peste 75 de euro. Intrebat daca acest nivel al chiriei nu i se pare cam ridicat, Franz Paul Bauer, directorul general a raspuns ca este vorba despre o cladire extrem de bine plasata si cu valoare istorica. “Aceste simple cifre nu trebuie neaparat sa insemne foarte mult pentru un client care tine foarte mult la valoarea imobilului in care sta cu chirie, valoare care este data, printre altele, atat de pozitionare cat si de valoarea simbolica a cladirii, de imagine”, a spus Bauer, care este si actionar al S+B Gruppe.

Austriecii se asteapta ca Magheru One sa fie vanat de clienti precum firme de avocatura sau de servicii financiare.

Dupa ce imobilul vechi a fost refacut aproape in intregime, si la structura dar chiar si la partea de fundatie, subsolul, parterul si etajul sunt rezervate spatiilor comerciale, in timp ce etajele 2 – 7 sunt pentru office.

Nu avem niciun chirias pana acum si nici nu ne-am ocupat inca serios de asta, de abia acum incepem. Nici pe partea de PR nu am insistat pana acum. Asta pentru ca in Romania, spre deosebire de tari precum Polonia sau Cehia, clientii au devenit in general mai reticenti in a pre-inchiria inainte de a vedea cladirea gata”, a spus Bauer.

Directorul nu pare foarte presat in a gasi repede chiriasi. “Daca finalizam un astfel de imobil in centrul Varsoviei, spre exemplu, in cel mult trei luni dupa finalizare era plin dar si inainte de finalizare gaseam mai usor chiriasi. In Bucuresti insa, chiar daca e extrem de bine pozitionat, ne asteptam sa fie plin cu chiriasi dupa sase luni sau chiar dupa doi ani”, a spus directorul de la S+B Gruppe.

Daca se pot gasi cu greu lipsuri la o astfel de cladire, asa cum arata acum, o problema ar putea fi totusi cea a locurilor de parcare. “Fiind foarte aproape de doua statii de metrou dar si de mijloacele de transport in comun, cred ca majoritatea celor care vor lucra in cladire vor folosi transportul in comun. Pentru ceilalti, exista parcari atat in garajul Ciclop dar si pe o strada vecina”, sustine Bauer.

Grupul mai detine in Bucuresti si cladirea Pipera Business Tower de langa statia de metrou Pipera dar are in plan in viitorul apropiat si constructia “Bucharest Airport City Park”. Este vorba aici de construirea pe o suprafata de circa 4 ha de langa aeroportul Otopeni a unui parc cu spatii hoteliere si office. “Nu stiu cand vom incepe constructia de la Otopeni. S-ar putea intr-un an sau un an si jumatate”, estimeaza directorul general al S+B Gruppe.

S+B Gruppe AG este o societate privata de dezvoltare imobiliara cu birouri in Bucuresti, Praga, Viena si Varsovia si realizeaza de peste 25 de ani proiecte complexe, actionand atat frecvent atat ca investitor cat si ca antreprenor general.

Recente