Lucruri grozave de facut in Cluj, orasul vibrant din Romania

Nu Rata

Majoritatea oamenilor care viziteaza Cluj-Napoca, sunt aici pentru o scurta vizita. Dupa ce au aterizat pe aeroportul din Cluj-Napoca, au strabatut orasul pentru a prinde legatura catre unul dintre orasele frumoase din apropiere pentru a-si incepe vacanta in Transilvania. 

Am gasit Cluj-Napoca un loc foarte interesant de vizitat. S-ar putea sa nu fie la fel de uimitor ca Sighisoara, Sibiu sau Brasov, dar cu siguranta va poate tine ocupat o zi sau doua cu toate lucrurile minunate de facut in Cluj-Napoca! 

Pentru mine, Cluj-Napoca este un oras surprinzator de placut si nu s-a simtit deloc ca un centru mare (totusi este al doilea oras ca marime din Romania cu peste 300.000 de locuitori). In centru, cainii latrau, simteam liliacul inflorind in jur si aveam impresia ca sunt intr-un oras mic, putin somnoros.

S-ar putea sa fie un weekend de mai si, din moment ce Cluj-Napoca este un oras al studentilor, multi dintre locuitori erau plecati. Dar asta de fapt a adus atmosfera.

De asemenea, am simtit ca Cluj-Napoca nu este un loc foarte turistic. Este intotdeauna in umbra destinatiilor mai populare din Romania, dar de fapt exista multe atractii clujene de care vizitatorii se pot bucura.

Am fost cu adevarat surprins ca nu exista mai multi vizitatori, in timp ce alte locuri populare de vizitat din Romania sunt pline de turisti. Dar asta m-a facut sa ma bucur si mai mult de Cluj-Napoca.

Va recomand cu siguranta sa vizitati Cluj-Napoca si asa ca astazi va voi impartasi lucrurile mele preferate de facut in Cluj-Napoca. Vei vedea, merita sa incluzi acest oras in itinerariul tau din Romania.

Scurta istorie a orasului Cluj-Napoca, Romania

Zona actualului Cluj-Napoca a fost locuita deja in epoca BC si a fost un centru important cand Imperiul Roman a invadat regiunea pana in anul 274.

In epoca medievala, Cluj-Napoca (Kolozsvar in maghiara) se afla sub stapanirea maghiara. Orasul s-a dezvoltat rapid datorita locatiei de la intersectia a doua rute comerciale si mai ales dupa obtinerea drepturilor orasului in 1270. Cel mai mare rege al Ungariei, Matthias Corvinus, s-a nascut aici in 1443.

In secolul al XVI-lea, Kolozsvar a fost inclus in Principatul Transilvaniei si principalul centru cultural si religios al regiunii, din 1791 a fost capitala sa. In Imperiul Habsburgic, Kolozsvar a fost al doilea oras ca marime din Ungaria, dupa Budapesta.

Dupa Primul Razboi Mondial si Tratatul de la Trianon, Cluj-Napoca a fost incorporata in Regatul Romaniei si a ramas in tara cu o scurta pauza intre 1944 si 1947. Astazi Cluj-Napoca este al doilea oras ca marime din Romania si principalul centru al culturii maghiare din tara.

Lucruri de facut in Cluj-Napoca

Nu exista locuri importante de vizitat in Cluj-Napoca, dar orasul are multe locuri si atractii interesante de care va veti bucura cu siguranta. Iata lista tuturor celor mai bune lucruri de facut in Cluj-Napoca.

Exploreaza centrul orasului

Veti gasi majoritatea monumentelor din centrul orasului si acolo veti petrece cea mai mare parte a timpului in timpul calatoriei dvs. la Cluj-Napoca.

Inima orasului este Piata Unirii – unde veti gasi Biserica Sf. Mihail (probabil cele mai impresionante biserici gotice din Transilvania), Muzeul National de Arta si statuia lui Matthias Corvinus. 

Nu departe de aceasta, la Piata Avram Iancu, se afla o frumoasa cladire a Catedralei Ortodoxe si a Operei Nationale Romanesti (foarte asemanatoare cu cea din Cernauti, Ucraina).

O alta zona importanta este Piata Muzeului (Piata Muzeului) cu Manastirea Franciscana si Muzeul de Istorie Transilvana. Pe drum acolo veti trece pe langa casa unde s-a nascut Matthias Corvinus.

Dar, indiferent unde te duci in centrul Clujului, vei gasi cateva locuri frumoase – strazi fermecatoare, ramasite ale zidurilor orasului, curti ascunse sau canal. Cluj-Napoca este un oras cu adevarat placut de descoperit.

Bucurandu-va de atmosfera vibranta

Cluj-Napoca este orasul studentilor si atmosfera vibranta a fost probabil lucrul meu preferat la acest oras. Pe langa toate cafenelele grozave, exista si numeroase pub-uri si restaurante cu zone de relaxare in aer liber, pline de oameni. De asemenea, aici veti intalni cele mai frumoase femei din Romania. Daca sunteti turist si doriti sa petreceti  dar nu cunoasteti pe nimeni in acest oras, internetul abunda in anunturi matrimoniale Cluj unde puteti cunoaste fete si femei gata de distractie.

Exista atat de multe locuri minunate de vizitat in Romania pe le puteti vedea din Cluj-Napoca si reveniti seara pentru a va bucura de atmosfera vibranta a orasului.

Recente