Flacăra democraţiei

Nu Rata

Parafrazându-l pe Ray Bradbury, care spunea că „nu e nevoie să arzi cărţile pentru a distruge o cultură ci doar să îi împiedici pe oameni să le citească”, voi spune că, într-o pseudo-democraţie nu este nevoie să arzi pe rug un protestatar, ci doar să îi restricţionezi dreptul la liberă exprimare.

Este ceea ce, cu prilejul acestei campanii de strângere de semnături, trăiesc: şi anume o ignorare manifestă a candidaturii mele pentru alegerile prezidenţiale de către postul public de televiziune şi ştergerea de pe internet a sondajului realizat de Radio România Actualităţi care mă credita cu cele mai multe voturi în preferinţele utilizatorilor de internet. Posturile publice promovează intens clasa politică din România. Eu sunt împotriva actualei clase politice. Asta înseamnă că nu am voie să vorbesc?

Astfel, prin obstrucţionarea liberei exprimări a mesajului meu politic, posturile publice, care ar trebui să prezinte în mod echilibrat toate opiniile politice formulate în societate, devin adversarii libertăţii de exprimare şi susţinătorii actualului sistem politic corupt, ineficient şi nedemocratic din România.

La 20 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, când tinerii au murit pentru libertate şi pentru un regim politic democratic, posturile publice abdică flagrant de la menirea lor de canale de informare care să urmărească interesele cetăţenilor.

Întrucât situaţia a ajuns în România de aşa natură încât democraţia este muribundă iar cetăţenilor li se permite doar un surogat al liberei exprimări, voi recurge la un gest radical.

Luni, 21 septembrie, ora 12.30, cu orice risc, îmi voi da foc în faţa Televiziunii Române (în Calea Dorobanţilor nr. 191) în semn de protest faţă de anihilarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor şi distrugerea democraţiei în România.

Bucureşti, 20 septembrie 2009

PS: Vă invităm să ne sprijiniţi în demersul de strângere a celor 200.000 de semnături, urmând indicaţiile de la secţiunea “Strânge semnături”.

Remus Cernea
Candidat la alegerile prezidenţiale
din partea Partidului Verde
www.remuscernea.ro
[email protected]
0727.583.594

Recente