Eurovision: Italia castiga, in timp ce britanicul James Newman obtine zero puncte

Nu Rata

Italia a castigat concursul Eurovision din Rotterdam cu piesa lor Zittie e Buoni. Cantaretul Maneskin Damiano David a strigat ,,Rock and roll nu moare niciodata”, in timp ce grupul format din patru piese si-a adunat trofeul de microfon din sticla. A fost o alta noapte dezamagitoare pentru Marea Britanie, Emberii lui James Newman obtinand puncte nule. Este a cincea oara cand Marea Britanie vine ultima, iar a doua oara nu primeste niciun punct.

Prima data a fost in 2003 cand Jemini a cantat Cry Baby. Newman si-a pus fata curajoasa, zambind si aplaudandu-se in timp ce vestea proasta a fost adusa.

Comentatorul Graham Norton a reactionat spunand: „Incerc sa ii dau o rasucire pozitiva, dar imi pare atat de rau pentru James. Multi oameni dezamagiti in aceasta seara in aceasta seara, dar incantati sa fac parte din Eurovision”.

El a avut, de asemenea, o multime de sprijin din partea fanilor precum Matt Lucas , care a spus ,,te iubim James Newman”, gazda de la BBC Breakfast Dan Walker , care l-a laudat ,,razand” si Michelle Visage, vedeta Drag Race a RuPaul . , care a spus: „Trimit acest tweet doar lui James Newman si James. Ai fost INCREDIBIL”.

Dar unii oameni nu au crezut ca performanta lui Newman a fost suficient de buna, cu contul de pe Twitter Vinyl Frontier spunand ca cantarea sa ar fi putut fi mai buna.

Spre deosebire de lipsa de puncte pentru Newman, a fost un delir pentru Maneskin, care fusese favorit ferm, in ciuda faptului ca numarul lor de rock nu era un tarif tipic Eurovision.

Sunt prima grupa care a castigat competitia din 2006, iar Italia a castigat ultima data in 1990.

Victoria de Angelis a lui Maneskin a declarat dupa spectacol ca victoria lor a fost un impuls pentru tara ei, care a fost grav afectata de pandemia de coronavirus.

,,Acesta este un mesaj de speranta dupa acest an greu prin care am trecut”, a spus ea. Colegul ei de trupa David a spus: „Acest premiu arata ca acesta nu este (un) eveniment branzet. Acesta este un eveniment muzical”.

De ce a castigat Italia?

Italia a fost favorita dintr-un motiv. Au adus fanfaronare, incredere si calitate de stea pe scena Eurovision. Dupa cum mi-au spus in primavara, nu au incercat sa se incadreze intr-o cutie Eurovision si au jucat doar pe scena, de parca ar fi fost doar un alt concert.

Au reusit combinatia perfecta: un cantec puternic cu punerea in scena perfecta. Piesa – Zitti e buoni – construieste si construieste pana la un punct culminant pirotehnic si au obtinut un rezultat alunecarii de teren din votul publicului. Treaba facuta.

Franceza Barbara Pravi a ocupat locul al doilea cu Voila, in timp ce elvetianul Gjon’s Tears a ocupat locul al treilea cu balada sa Tout l’Universe. A fost un punct culminant tensionat al spectacolului, multe tari obtinand putine voturi de la public, iar topul clasamentului se schimba frecvent. Elvetia si Franta au fost ambele in fata la un moment dat in timpul noptii, la fel ca Finlanda si Islanda.

Spania, Germania si Olanda nu au obtinut niciun punct de la public, dar au primit cateva de la juri, care au lasat Marea Britanie sa piarda.

Jendrick-ul german s-a clasat pe locul al doilea, in timp ce Senhit din San Marino a reusit sa ajunga doar pe locul 22, in ciuda piesei sale cu top top-ul Flo Rida.

Islanda – care nu a reusit sa cante in direct dupa ce una dintre trupe a dat rezultate pozitive pentru Covid-19 – a ajuns pe locul patru.

Recente