Cum sa inveti copiii despre astronomie

Nu Rata

Software-ul pentru computer adauga o dimensiune vizuala predarii astronomiei copiilor, impreuna cu capacitatea de a controla ceea ce invata. Programele de astronomie includ programe cu harti stelare care afiseaza cerul noptii pentru diferite date de la diferite latitudini, programe Orrery care prezinta pozitiile planetelor, programe de efemeride care dau timp de crestere si setare pentru luna si planete si programe care afiseaza grafic fazele lunii. pentru orice data. Multe programe sunt disponibile comercial in magazinele de software sau pe Internet, iar alte programe bune sunt disponibile ca freeware sau shareware pe Internet.

Un bun program freeware este Celestia, creat de o echipa de dezvoltare condusa de Chris Laurel. Este conceput pentru a permite utilizatorilor sa viziteze sistemul solar si stelele din catalogul sau, fie introducand numele unei destinatii, fie rasfoind sistemul solar sau catalogul sau de stele. Puteti sa vizitati alte sisteme solare si sa va intoarceti la al nostru selectand soarele nostru (Select Sol), sa cititi rezumate ale obiectelor sistemului solar si apoi sa le afisati sau sa vedeti o lista de stele cunoscute in prezent ca au planete care orbiteaza in jurul lor. Puteti captura oricare dintre imaginile afisate si chiar puteti crea scurte tururi animate proprii.

Puteti instala programe cu harti stelare pe un computer laptop sau tableta si sa le luati cu dvs. atunci cand explorati cerul noptii. Verificati cu manualul pentru laptop sau tableta temperatura minima a aerului la care poate fi actionat in siguranta si orice mijloace recomandate pentru a proteja unitatea impotriva umezelii daca decideti sa faceti acest lucru.

Odata cu aparitia smartphone-ului, software-ul de astronomie este acum disponibil ca aplicatii descarcabile pentru iPhone, Android si alte sisteme. O astfel de aplicatie este Google Sky, care functioneaza cu sateliti de pozitionare globala pentru a va permite sa va indreptati telefonul catre o locatie din cer si sa afisati si sa identificati constelatia pe care se adreseaza telefonul dvs. pe ecran.

Vizitati planetarii

In timp ce software-ul de astronomie poate afisa constelatii, acesta poate face acest lucru numai pe un singur monitor plat, in loc de emisfera mare pe care planetariile o folosesc ca ecran de afisare. Planetarium-urile permit, de asemenea, mai multor utilizatori sa impartaseasca experienta de a viziona o simulare a cerului de noapte, insotita fie de o prelegere sustinuta de operator, fie de un spectacol inregistrat care poate include, de asemenea, proiectii de fotografii statice sau filme pe o portiune a ecranului. Cativa au chiar o serie de programe preinregistrate din care spectatorii isi pot asambla propriile emisiuni personalizate.

Planetariile pot fi gasite in campusuri universitare sau atasate stiintei, istoriei sau muzeelor   pentru copii. Planetariile atasate muzeelor   stiintifice includ adesea exponate in camere adiacente planetariului care acopera istoria astronomiei sau explorarea spatiului.

Unele colegii cu programe de astronomie detin observatoare, precum si planetarii. Aceste observatoare pot fi deschise publicului o noapte pe luna pe tot parcursul anului sau in anotimpuri precum primavara sau toamna. In plus fata de a oferi vizitatorilor posibilitatea de a privi prin telescopul sau principal, acestia ofera si scurte prelegeri despre cerul noptii si demonstratii stiintifice de catre profesori in vizita si studenti absolventi.

Accesati conventiile de fictiune cu o componenta stiintifica

Multe conventii stiintifico-fantastice au o piesa stiintifica dedicata, cu prezentari de panouri ale unor oaspeti care au fost asociati cu astronomie si explorarea spatiului intr-un mod, cum ar fi angajatii actuali sau fosti ai NASA sau Jet Propulsion Laboratory Laboratory. Conventiile includ, de asemenea, spectacole de arta, dintre care multe pot include arta de artisti specializati in arta astronomica si camere de dealeri, in care puteti achizitiona arta astronomica. Puteti afla despre conventiile stiintifico-fantastice din zona dvs. facand o cautare pe internet sau prin publicatii precum ,,Locus”, ,,Science Fiction Chronicle” sau alte reviste dedicate fandomului stiintifico-fantastic. Multe conventii prezinta, de asemenea, legaturi reciproce catre alte conventii, astfel incat, daca prima conventie al carei site pe care il vizitati nu va intereseaza, puteti cauta altele care ar putea.

Decoreaza camera copilului tau cu o tema de astronomie

Puteti spori interesul copilului dvs. pentru astronomie pictand tavanul camerei sale cu planetele sistemului solar sau cu o vedere a cerului nocturn, agatati pe pereti afise si arta legate de astronomie sau ambele. Daca copilul dumneavoastra are un anumit talent artistic, el sau ea poate face acest lucru cu dvs.

Integreaza astronomia cu talentele creative ale tale si ale copilului tau

Daca dvs. sau copilul dumneavoastra aveti abilitati muzicale, puteti scrie melodii despre anumite concepte astronomice sau obiecte, cum ar fi un cantec despre planeta Venus, in tonul melodiilor Frankie Avalon sau Bananarama cu acelasi nume. Daca tu si copilul tau impartasesti interesul pentru computere sau difuzare, poti sa-ti faci propriul podcast de astronomie. Dupa cum sa sugerat anterior, va puteti incuraja copilul sa produca arta tematica spatiala daca are abilitati artistice.

Conventiile stiintifico-fantastice au prezentat mult timp sesiuni tarzii de folksinging, dedicate melodiilor originale si parodii de melodii cu o tema stiintifica sau stiintifico-fantastica. Unele conventii ofera acum vitrine de talent pentru participanti, care isi pot efectua propriile lucrari creative in fata altora. Daca copilul dvs. are atat un interes performant, cat si un interes astronomic, acesta poate fi un loc potrivit pentru a impartasi lucrarilor sale creative cu ceilalti.

Vedeti cerul noptii impreuna cu copilul dumneavoastra

Daca va place camparea, luati de-a lungul unui ghid de camp si a unei perechi de binocluri sau a unui telescop pentru a observa campul stelelor, planetelor si constelatiilor. De asemenea, puteti vedea cerul de pe un drum pustiu sau din propria curte, daca sunteti suficient de departe de luminile orasului care va pot ascunde vederea asupra stelelor mai slabe.

Retineti ca, pe masura ce luna se apropie de faza completa, devine mai stralucitoare si poate face mai greu sa vedeti stele mai slabe pe cer. Daca alegeti sa vizualizati cerul in timpul sau in apropierea noptii lunii pline, va recomandam sa faceti din acesta centrul principal al sesiunii de observare.

Alaturati-va unui club de astronomie

Cluburile de astronomie sunt resurse locale excelente pentru promovarea si sustinerea interesului pentru astronomie atat pentru copii, cat si pentru adulti. Unele cluburi au propriile lor zone de observare din care membrii pot observa cerul noptii in mod regulat si pot mentine un inventar al telescoapelor care pot fi verificate membrilor. Unele cluburi organizeaza ,,petreceri vedete” singure sau impreuna cu alte cluburi la care se aduna un numar mare de pasionati de astronomie si au, de asemenea, programe de observare, cu certificate de realizare, pentru lucruri precum vizualizarea tuturor obiectelor din catalogul Messier.

Multe cluburi de astronomie au un coordonator de educatie sau informare care lucreaza cu sistemele scolare locale pentru a-i interesa pe copii in astronomie. Aceasta persoana poate fi, de asemenea, o resursa pentru dvs. in furnizarea de idei pentru a preda astronomiei copilului dumneavoastra.

Fa din astronomie o parte a vietii tale de zi cu zi

Cel mai simplu mod de a consolida lectiile invatate in predarea astronomiei copiilor este de a face din astronomie o parte a vietii de zi cu zi. Puteti indica articole din ziare despre cea mai recenta descoperire a unei noi planete sau despre un fapt nou despre una dintre planetele noastre sau puteti urmari emisiuni stiintifice legate de astronomie la televizor si le puteti discuta la masa de mic dejun sau cina. Pentru copiii mici, puteti sarbatori ,,ziua de nastere a lui Mercur” cu un mic cadou de 4 ori pe an. (Perioada orbitala a lui Mercur este de 88 de zile, in comparatie cu cele de 365 1/4 zile ale Pamantului sau aproximativ 1/4 din cea a Pamantului.)

Recente