Cum sa gasesti constelatia Hercule

Nu Rata

Constelatia Hercule este un grup de stele asemanatoare lui Hercule, creand un trunchi cu brate si picioare pe cerul noptii. Este cel mai usor sa observam constelatia din emisfera nordica, dar parti din emisfera sudica pot vedea si Hercule. Incercati sa gasiti un patrat de stele stralucitoare numit Keystone, care alcatuiesc corpul constelatiei. Daca aveti nevoie de ajutor pentru a o gasi, trageti in sus o imagine a constelatiei Hercules, descarcati o aplicatie sau folositi un telescop pentru o privire marita asupra stelelor.

Localizati stelele Arcturus si Vega care sunt aproape de Hercules

Arcturus poate fi gasit privind spre sud-vest pe cer, in timp ce Vega poate fi vazut privind spre est. Aceste doua stele sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai stralucitoare, facandu-le vizibile cu ochiul liber.

Puteti utiliza o harta stelara pentru a va ajuta sa localizati aceste doua stele, daca este necesar.

Constelatia Hercule este intre Arcturus si Vega.

Vedeti constelatiile vecine in apropierea constelatiei Hercules

De exemplu, constelatii precum Aquila (situata la sud-vest de Hercules), Corona Borealis (la est), Draco (la nord) si Lyra (la vest) sunt toate in apropierea constelatiei Hercules. Daca reusiti sa localizati oricare dintre acestea, va va ajuta sa va duceti la Hercules.

Alte constelatii din apropierea lui Hercule sunt Sagitta si Ophiuchus.

Cautati Keystone pentru a va ajuta sa observati Constelatia Hercules

Keystone este un set de 4 stele in forma de patrat. Patratul stelelor este inclinat pe partea sa, similar cu un diamant, astfel incat sa semene cu un trunchi.

Keystone este alcatuit din stelele Eta, Pi, Epsilon si Zeta Herculis.

Stelele Keystone sunt stralucitoare, facandu-le mai usor de observat cu ochiul liber.

Incercati sa gasiti 2 picioare si brate care provin din Keystone

Odata ce ati localizat Keystone, incercati sa observati cele 2 picioare care provin din cea mai larga sectiune a Keystone, aparand ca si cand ar alerga. De asemenea, veti putea vedea 2 brate intinse deasupra trunchiului.

Bratele si picioarele vor fi formate din stele insirate de-a lungul unor linii relativ drepte.

Picioarele lui Hercule sunt formate din cel putin 4 stele, 2 fiind la genunchii lui Hercule si celelalte unde ar fi picioarele sale. Sirul de stele care alcatuiesc bratul drept este mai lung decat cele care alcatuiesc stanga.

Localizati constelatia Hercule din aprilie pana in noiembrie in emisfera nordica

Constelatia Hercules este cel mai usor de observat in lunile de vara ale emisferei nordice si este vizibila pentru jumatate de an in aceasta portiune a lumii.

In timp ce constelatia poate fi vazuta din majoritatea locurilor din emisfera sudica, este cel mai usor sa o vedeti daca va aflati in emisfera nordica privind cerul estic.

Cautati constelatia din iunie pana in septembrie daca va aflati in emisfera sudica

Constelatia Hercules este putin mai greu de observat din emisfera sudica, cu sansa cea mai mare sa o cautati in luna iulie, cand este la cea mai stralucitoare.

Zonele care sunt cele mai indepartate spre sud, cum ar fi Antarctica, nu vor putea vedea constelatia Hercules.

Iesiti afara in jurul orei 22 seara pentru cea mai buna vedere

Va trebui sa asteptati pana seara sau noaptea pentru a vedea stelele, astfel incat sa fie bine luminate. Iesiti in aer liber odata ce ajunge la 21:00 sau mai tarziu si cautati un loc cu mult cer deschis, ceea ce face mai usor sa vedeti toate stelele simultan.

Consultati o harta sau o imagine a constelatiei Hercules pentru ajutor

Daca doriti sa stiti cum arata constelatia Hercules, astfel incat sa o puteti gasi mai usor, intrati online pentru a face o imagine a acesteia. Puteti extrage fotografia de pe telefon pentru a o aduce cu usurinta in exterior sau puteti imprima una.

Tastati ,,Constelatia Hercules” intr-un motor de cautare si faceti clic pe imagini pentru a gasi o imagine de referinta care sa va ajute.

Folositi un telescop pentru a usura observarea stelelor

Daca aveti acces la un telescop pentru a va ajuta sa vedeti stelele, acesta este un mod minunat de a gasi constelatia Hercule. Cautati cele 4 stele stralucitoare cu bratele si picioarele care vin de la ele si scanati cerul incet, astfel incat sa va asigurati ca nu le ratati.

Puteti achizitiona un telescop de la un magazin de tehnologie, precum si online.

Descarcati o aplicatie de gasire a stelelor pentru a va ajuta sa localizati constelatia

Exista o multime de aplicatii pe care le puteti descarca si utiliza pe telefonul dvs., care va vor arata o harta a cerului si va vor ajuta sa localizati anumite constelatii. Rasfoiti aplicatiile stea si descarcati una care credeti ca ar putea ajuta.

Recente