Cum sa fii promovat la locul de munca in 3 pasi, conform unui antrenor de cariera

Nu Rata

Vreau sa preiau mai multe in rolul meu actual, astfel incat sa pot cere o promovare. Ar trebui sa-mi intreb managerul ce pot face pentru a primi mai multa responsabilitate? Sau sugerez modalitati in care pot face mai multe? Care este cel mai bun mod de a-mi creste pozitia?

A avansa in cariera este un obiectiv grozav, iar elaborarea strategiei de avansare este foarte importanta. Exista pasi pe care ii puteti face chiar acum pentru a incepe sa va cresteti pozitia, dar asigurati-va ca ii faceti in progresia corecta si in modul corect pentru a maximiza viitorul dvs. caz pentru o promovare.

1. Faceti-va propria cercetare

Pentru inceput, presupuneti ca toti membrii echipei dvs., mai ales daca lucrati intr-un mediu competitiv, vor sa avanseze si s-ar putea sa-l intrebe pe seful dvs. cum sa o faca. Pentru a evita coplesirea managerului, dar totusi sa iesi in evidenta, este util sa intelegi cum arata urmatorul nivel al profesiei tale. Daca va aflati intr-o companie in care avansarea in cariera are pasi evidenti, atunci concentrati-va pe abilitatile – atat tehnice, cat si interpersonale – pe care compania le cauta atunci cand promoveaza oamenii. Daca avansarea in cadrul companiei dvs. este mai nedefinita, gasirea drumului poate fi dificil si necesita mai multe pregatiri. Oricum, inainte de a va intalni cu managerul, faceti singur un inventar rapid al companiei si revizuiti aceste trei lucruri:

Prea des angajatii merg la seful lor pentru sfaturi, ceea ce il impovareaza pe seful cu problemele lor, mai degraba decat sa faca singuri treaba pentru a-si da seama. In timp ce feedbackul sefului este important si util, nu pierde arta de a crea propriile observatii si evaluari. Aceasta este o abilitate de care veti avea nevoie de intreaga cariera si, pe masura ce avansati, va deveni si mai importanta.

2. Obtineti sfatul managerului dvs. despre cum sa va ajutati echipa, nu doar in cariera

Odata ce v-ati format propriile opinii, atunci este timpul sa verificati versiunea dvs. a faptelor cu managerul dvs. si sa-i cereti sa completeze piesele care va lipsesc. De aici il poti personaliza pentru tine si cariera ta pentru a intelege mai bine cum sa mergi inainte.

Ar trebui sa-i anuntati managerului ca sunteti incantat de mai multe oportunitati si doriti sa avansati, dar vizati mai mult conversatia in jurul ajutorului companiei, echipei si managerului. Subliniati ca, in timp ce doriti sa va avansati in cariera, mai important, doriti sa avansati echipa si credeti ca puteti ajuta pozitiv in aceasta progresie. Prezentati cum ar functiona asta pentru managerul dvs., tinand cont de imaginea de ansamblu pentru toata lumea si analizand-o pana la responsabilitatile si sarcinile reale.

In timp ce majoritatea companiilor doresc sa ofere un mediu in care sa-si dezvolte oamenii, in cea mai mare parte doresc sa se dezvolte singure. Si isi doresc angajati care sunt dedicati marcii lor. Toata lumea isi doreste avansare personala – promovari, mai multi bani si mai multa responsabilitate. Cel mai bun mod de a ajunge acolo este sa va dati seama de ce are nevoie compania si cum puteti contribui la viitorul ei.

3. Amintiti-va de Regulile de Aur

Odata ce ti-ai construit foaia de parcurs, este timpul sa te impingi catre noi culmi. Lasati aceste reguli sa va ghideze:

Pe masura ce iti urmaresti obiectivele, stii ca vor fi momente in care va trebui sa iesi din zona ta de confort pentru a-ti asuma mai multe responsabilitati, pentru a invata noi abilitati si pentru a avea mai multe pe linie. Pastrati-va obiectivele mereu prezente in minte, astfel incat sa puteti trece peste aceste provocari si sa continuati sa cresteti.

Recente