Cum sa faci poze in intuneric

Nu Rata

Camerele sunt menite sa surprinda momentele distractive, interesante si memorabile din viata de zi cu zi – dar acest lucru poate fi dificil de realizat intr-o camera intunecata sau intr-un cadru. Din fericire, exista o multime de moduri de a rezolva problemele de iluminare redusa, astfel incat sa puteti face fotografii in orice moment al noptii! Inainte de a face fotografii, incercati sa modificati setarile de pe telefonul mobil sau de pe camera manuala pentru a obtine rezultate mai bune in fotografiile dvs. Continuati sa experimentati pana cand incepeti sa observati o schimbare!

Pastrati telefonul constant in timp ce fotografiati

Tineti-va telefonul cu o mana ferma atunci cand mergeti sa faceti o fotografie. Daca camera dvs. se misca prea mult, nu veti putea obtine o fotografie clara, ceea ce va face ca imaginile dvs. sa para neclare. In schimb, incercati sa va mentineti telefonul la un unghi constant si constant, ori de cate ori fotografiati in intuneric.

Faceti mai multe fotografii la un moment dat pentru a va reduce sansele de a captura numai fotografii neclare.

Incercati sa faceti fotografii langa orice fel de sursa de lumina

Uita-te in jur pentru a vedea daca exista vreo lumina in apropiere, cum ar fi lampi stradale sau linii orizontale. Daca sunteti in interior, incercati sa aprindeti o lampa sau lumina din apropiere pentru a elimina o parte din intunericul si umbrele din imaginile dvs.

Sursele portabile de lumina pot functiona bine si pentru fotografii. Daca sunteti aproape de un drum aglomerat, farurile masinii pot fi o sursa excelenta de lumina intr-o ciupire.

Evitati marirea pentru a obtine o fotografie mai atenta

Faceti pasi inainte ori de cate ori incercati sa obtineti o fotografie mai clara. Cand folositi doar obiectivul telefonului pentru a mari, atunci veti ajunge sa degradati calitatea fotografiei. Daca incercati sa obtineti o fotografie de peisaj, incercati sa va deplasati pe un teren mai inalt, astfel incat sa puteti capta mai multe intr-o singura imagine.

Daca incercati sa va faceti un selfie cu un grup de prieteni, cereti-i celui mai inalt prieten sa tina camera telefonului.

Asezati un servetel peste lanterna telefonului pentru fotografii in prim plan

Accesati setarile telefonului si porniti lanterna. Pentru a reduce lumina care vine de pe telefon, asezati un servetel de hartie deasupra sursei de lumina. Acum ca straluceste o lumina stinsa in imediata apropiere a obiectivului camerei, incercati sa faceti o fotografie a ceva din apropiere.

Asigurati-va ca servetelul nu ajunge in imagine.

Daca faci fotografii cu un prieten, intreaba daca pot straluci o lumina filtrata cu servetel pe un obiect din apropiere cu telefonul lor. In acest fel, va puteti concentra exclusiv pe fotografierea cu propria camera!

Reduceti setarea expunerii in aplicatia camerei

Reglati manual setarile de expunere a camerei telefonului pentru a permite mai multa lumina in fotografiile dvs. Daca aveti un iPhone, atingeti ecranul pentru a centra si focaliza obiectivul camerei, apoi glisati in jos din partea de sus a ecranului pentru a reduce nivelul de expunere. Daca aveti un telefon Android, atingeti butonul ,,Camera manuala” din aplicatia pentru camera pentru a accesa setarile de expunere.

Faceti cateva fotografii practice dupa ajustarea setarilor pentru a vedea daca expunerea modificata a imbunatatit calitatea fotografiei pe intuneric.

Mariti setarile ISO de pe camera telefonului

Daca utilizati un telefon Android, setati camera foto pe ,,Mod manual” si atingeti eticheta ISO pentru a regla setarile. Iphone-urile nu va permit sa reglati manual setarile ISO, asa ca va trebui sa descarcati o aplicatie de ajustare, cum ar fi Camera + 2.

Setarile ISO controleaza cat de sensibila este camera dvs. la sursele de lumina din apropiere. Cu cat setarile ISO sunt mai mari, cu atat imaginile vor ajunge mai luminoase!

Descarcati aplicatii de editare care va ajuta sa faceti fotografiile mai putin granuloase

Cautati in magazinul de aplicatii al telefonului dvs. software de editare care va poate ajuta sa va imbunatatiti fotografiile slab iluminate. Daca aveti un iPhone, utilizati aplicatii precum PS Express si Filterstorm Neue pentru a va clarifica imaginile si a scapa de orice zgomot si cereale in plus. Daca sunteti utilizator Android, cautati aplicatii precum Procapture si JPEG Optimizer.

Exista, de asemenea, aplicatii pentru camere concepute pentru a face fotografii noaptea. Verificati magazinul de aplicatii pentru a vedea daca exista aplicatii bine recenzate care ar putea merita incercate!

Reduceti viteza declansatorului pentru a permite mai multa lumina

Comutati setarile camerei in modul prioritate declansator, care va permite sa reglati viteza declansatorului in functie de mediul dvs. Cand fotografiati miscare activa (de exemplu, un animal, o persoana care alearga) in zone intunecate, urmariti sa va mentineti viteza de expunere la o setare de 1/200 secunde sau mai mare (de exemplu, 1/500). Daca fotografiati obiecte stationare, nu ezitati sa reduceti viteza de expunere si mai mult (de exemplu, 1/100).

Incercati sa nu utilizati setarile automate atunci cand faceti fotografii pe intuneric.

Viteza obturatorului determina cata lumina intra intr-o fotografie. Daca camera dvs. are o setare lunga a

Asezati camera pe un trepied pentru a preveni tremuratura. Evitati neclaritatea fotografiilor, pastrand camera pe o suprafata constanta si consistenta. Configurati trepiedul intr-o zona cu o vedere clara a imprejurimilor si atasati camera foto la acesta. Nu incepeti sa faceti fotografii pana cand camera dvs. nu este complet fixata de trepied.

Fotografiile cu viteza redusa de declansare sunt cel mai bine realizate pe un trepied si nu de pe o camera portabila.

Mariti setarea ISO manual pe camera dvs

Mariti setarea ISO a camerei dvs. pentru a va face echipamentul mai sensibil la sursele de lumina. Testati diferite setari pentru a va asigura ca imaginile dvs. nu sunt prea zgomotoase sau granulate la o setare ISO mai mare. Daca va simtiti confortabil cu editarea fotografiilor zgomotoase, nu ezitati sa va cresteti nivelul ISO si mai mult.

Uita-te la esantionul de fotografii de pe computer pentru a-ti face o idee mai buna despre cat de zgomotoase si granuloase arata fotografiile tale.

Setarile ISO se refera la sensibilitatea la lumina a camerei. Daca mariti setarea ISO, este mai probabil ca camera dvs. sa capteze mai multa lumina.

Investiti intr-un obiectiv cu o deschidere mai larga

Incercati sa treceti la un obiectiv mai larg, astfel incat imaginile dvs. sa includa automat mai multa lumina. Daca este posibil, vedeti daca puteti utiliza un obiectiv cu o deschidere F / 1,8 setata sau mai mica. Testati diferite lentile si vedeti daca puteti detecta o imbunatatire a fotografiilor!

Fractiunea ,,F” indica cat de larg este obiectivul camerei. Daca obiectivul este etichetat cu ,,F / 32″, atunci obiectivul este ingust si nu permite multa lumina. Daca obiectivul este etichetat cu ,,F / 2″, atunci lasa sa intre multa lumina.

Recente