Cum sa faci fotografii de inalta rezolutie

Nu Rata

Realizarea de fotografii de inalta rezolutie incepe cu ajustarea setarilor camerei dvs., deoarece doriti sa capteze cat mai multi pixeli. Apoi, incercati o tehnica in care realizati o serie de fotografii suprapuse de inalta rezolutie si le imbinati in Photoshop. Acest lucru creeaza fotografii de inalta rezolutie, potrivite chiar si pentru imprimare.

Cautati setarea numita ,,Calitate” in meniul camerei dvs

Majoritatea camerelor vor avea o fila din meniu cu eticheta ,,Calitate”, unde se afla setarile de rezolutie. Retineti ca unele camere nu vor afisa rezolutia in megapixeli. Mai degraba, va afisa o serie de icoane care indica diferite calitati / dimensiuni.

De exemplu, pictogramele pot afisa ,,L”, ,,M”, ,,S1″, ,,S2″ si ,,S3″, adica ,,mare”, ,,mediu”, ,,mic 1″, ,,mic 2″ si ,,mic” 3. ” Cu toate acestea, poate lista si megapixeli si / sau pixeli dupa inaltime si latime.

Este posibil ca camerele de tip inferior sa nu aiba aceasta optiune. Cu aceste tipuri de camere de tip point-and-shoot, obtineti, de obicei, o imagine destul de inalta.

Este posibil ca camerele de ultima generatie sa faca fotografii cu rezolutie mai mare decat camerele de ultima generatie. Cu toate acestea, este posibil ca camerele de ultima generatie sa nu aiba deloc setari de rezolutie mai mici.

Nu puteti modifica rezolutia pe fotografii in aplicatia de camera nativa a iPhone-ului. Pe un telefon Android, este posibil sa puteti modifica rezolutia din setarile aplicatiei camerei. Aplicatiile non-native va vor permite sa faceti mai multe.

Selectati cea mai mare setare foto

In acest caz, mai mare inseamna mai multi megapixeli, ceea ce inseamna, la randul sau, o rezolutie mai mare. Alegeti pictograma ,,mare” si faceti clic pe OK pentru a o selecta. Daca camera dvs. listeaza calitatea in pixeli sau megapixeli, vizati intotdeauna cel mai mare numar.

,,Raw” este cea mai buna optiune daca camera dvs. o are. In caz contrar, alegeti setarea jpeg.

Alegeti pictograma curbata peste pictograma trepta

Alaturi de litere sau pixeli care indica calitatea, camera poate avea o pictograma care indica nivelul de compresie. Pictograma curbata inseamna, in general, o compresie de calitate mai buna, oferindu-va o fotografie mai buna in general.

De exemplu, este posibil sa aveti un ,,L” cu o pictograma curbata si un ,,L” cu o pictograma cu trepte.

Setati expunerea camerei si focalizati manual daca aveti un DSLR

Daca lasati camera sa focalizeze automat si setati expunerea automat, aceasta se va schimba intre fotografii. Acest lucru va duce la probleme atunci cand incercati sa imbinati imaginile mai tarziu. Aliniati o singura fotografie pentru a seta focalizarea si expunerea, apoi pastrati-o la fel in toate fotografiile.

Cu toate acestea, utilizati ISO auto daca puteti, deoarece se va regla pentru dvs. In caz contrar, alegeti o viteza ISO scazuta. Pentru viteza obturatorului, utilizati una care are 1 / (2lungimea obiectivului). Pentru obiectivul de 135 milimetri, ati dori 1/270.

Acest lucru este mai dificil de facut pe un telefon. Cu toate acestea, daca utilizati modul rafala continua, camera va pastra probabil aceeasi focalizare si expunere pe tot parcursul fotografiilor.

Folositi un obiectiv mai lung pentru a face o serie de fotografii mai mici

Un obiectiv mai lung, spre deosebire de un obiectiv larg, limiteaza scopul fotografiei. Asta inseamna ca obtineti o rezolutie mai mare pentru imaginea dvs., deoarece va concentrati pe o zona mai mica. Scopul unui obiectiv de 135 milimetri sau mai mult.

In mod similar, intoarceti camera sau telefonul, astfel incat sa faceti fotografii in modul portret. In functie de latime, inregistrati mai putin subiectul la un moment dat, deci duce la o rezolutie mai mare atunci cand imbinati imaginile.

Puteti face o fotografie de aproape orice folosind aceasta setare, atata timp cat este destul de nemiscata. Deoarece faceti mai multe fotografii, va puteti concentra pe o zona mica sau puteti face o fotografie larga peisaj.

Setati un punct de focalizare in imagine pentru a crea o fotografie mai clara atunci cand utilizati un telefon

Pe un iPhone, setati punctul de focalizare este la fel de usor ca atingerea locului pe care doriti sa va concentrati. IPhone-ul va crea un patrat galben in jurul locului. De obicei, este acelasi lucru pe telefoanele Android, deci atingeti punctul la care doriti sa se adapteze camera.

Alegeti o aplicatie foto pentru telefon, conceputa pentru a face fotografii clare

Rezolutia inalta nu va va ajuta daca fotografia dvs. va fi neclara. In timp ce majoritatea telefoanelor au stabilizatoare, alegerea unei aplicatii foto terta parte conceputa pentru a face fotografii clare poate face o diferenta uriasa.

De exemplu, incercati Cortex Camera, Camera + 2 sau ProCamera.

Faceti fotografii cu subiecte statice

Daca subiectul se misca deloc, va aparea ca o estompare atunci cand imbinati fotografiile. Aceasta include lucruri precum plantele care se misca in briza, masinile care circula si oamenii care merg.

Daca surprindeti niste fotografii cu oameni care merg sau masini in miscare, lasati-le pe cele din afara grupului dvs. atunci cand imbinati fotografiile.

Utilizati modul ,,rafala continua” daca camera dvs. il are

De obicei, puteti tine apasat butonul declansator pentru a obtine mai multe fotografii intr-o explozie rapida. Doar sa tineti camera in mana va fi suficient pentru a obtine mici schimbari de perspectiva care vor duce la o rezolutie inalta in produsul final.

Daca nu aveti rafale continue, faceti doar fotografii care se suprapun cel putin 50% pe masura ce va deplasati camera peste subiect.

Scopul pentru 4-30 de fotografii, in functie de cat de mare doriti sa fie rezolutia

Cusand doar 4 fotografii, puteti creste dramatic calitatea. Cu toate acestea, pentru cea mai buna calitate, vizati 20-30 de fotografii din aceeasi zona pe care o puteti stiva impreuna, ceea ce va va oferi mult mai multi megapixeli.

Importati fotografiile in Photoshop

Faceti clic pe ,,Fisier”, ,,Script”, apoi pe ,,Incarcati fisierele in stiva”. Selectati fotografiile pe care doriti sa le strangeti, navigand in dosarul corespunzator. Debifati caseta marcata ,,Incercati sa aliniati automat imaginile sursa”, deoarece acest lucru va impiedica acest proces sa functioneze corect.

Redimensionati toate fotografiile la 200% inaltime si latime

Faceti clic pe ,,Imagine” si apoi ,,Dimensiune imagine”. Tastati ,,200″ atat in   casetele de inaltime, cat si de latime. Faceti clic pe caseta de langa ,,Resample”, apoi selectati ,,Cel mai apropiat vecin”.

Lasa rezolutia acolo unde este.

Recente