Cum sa faci bani pe YouTube?

Nu Rata

In ultima vreme youtuberii au sarit in planul informativ al presei din cauza diverselor controverse legate de plata taxelor. Cu toate acestea, acest lucru confirma cantitatea uriasa de venit pe care o genereaza pe canalele lor YouTube .

De cativa ani, tot mai multi oameni au incetat sa vada platforma ca pe un simplu depozit in care incarca videoclipuri pentru distractie si au inceput sa se gandeasca la ea ca la o modalitate de a-si castiga existenta.

Totusi, sa-ti castigi existenta pe YouTube nu este deloc usor, nu este suficient sa incarci cateva videoclipuri si sa astepti ca zerourile sa inceapa sa creasca, de fapt sunt putine cazurile de oameni care reusesc sa reuseasca pe aceasta platforma si sa devina referinte sociale pentru mii de oameni.

Iata primele 5 moduri de a castiga bani pe YouTube:

1. Publicitate si agenti de publicitate

publicitate

Principala si cea mai simpla modalitate de a castiga bani pe YouTube este veniturile din publicitate . Da, acele reclame enervante care sar peste tine in mijlocul videoclipului ii pot oferi proprietarului canalului pana la 68% din ceea ce genereaza (restul merge la Google).

Desigur, suma de bani generata de publicitatea pe YouTube variaza in functie de numarul de vizite pe care le are videoclipul tau si de abonatii pe care ai reusit sa-i convingi pe canalul tau. In cifre foarte generale, pentru fiecare mie de vizite pe care le primeste videoclipul tau, vei primi intre 3 si 5 euro.

2. Link-uri afiliate

afiliatii

Banii cresc daca promovati un articol in videoclipurile dvs. si il legati convenabil la Amazon sau la orice alt magazin. Daca aveti multe vizualizari si marcile sunt interesate, puteti deveni sponsor si puteti ajunge sa introduceti un procent din pretul fiecarei vanzari generate prin canalul dvs.

3. Sponsorizare

sponsorizare

YouTuberii tind sa fie populari in randul publicului mai tanar , care este greu de captat de media traditionale, cum ar fi radioul si televiziunea. De aceea, marile branduri apeleaza la figura influentelor pe platforme precum YouTube, pentru a-si prezenta produsele si a reusi sa retina publicul mai tanar.

Cei mai influenti youtuberi au de obicei contracte de sponsorizare cu diverse marci. Acest tip de contract nu mai are de-a face cu numarul de vizionari pe care le au videoclipurile, ci mai degraba brandul convine o suma cu proprietarul canalului si le plateste indiferent de cate persoane le-au vazut continutul.

4. Vanzarea directa a produselor

vanzare

O alta metoda de a beneficia de acoperirea YouTube este vanzarea directa a anumitor produse prin canalul tau. Odata ce ati consolidat o baza mare de urmaritori, va puteti folosi canalul pentru a vinde articole precum merchandising, imbracaminte etc.; prin magazinul dvs. online.

5. Donatii si continut platit

tranzactie-bani

In sfarsit, o alta modalitate de a castiga bani pe YouTube este prin donatii sau calitatea de membru, adica restrictionarea unei parti din continutul canalului tau doar la utilizatorii care sunt dispusi sa plateasca pentru asta.

Bineinteles, desi toate aceste metode sunt foarte profitabile, a obtine un numar considerabil de abonati este foarte complicat si doar cativa reusesc sa traiasca din ceea ce genereaza continutul lor YouTube.

Recente